~Kusinbus~

Ska bli så spännande att se hur hon kommer bli..våran "nya"...Hon verkar superhärlig i psyket...nyfiken och frammåt :) Fyra blev alldeles förtjust.,.,.Lilli verkar också nöjd..och Keron kunde slappna av och ta sig från sitt trygga hörn..och umgås med resten av flocken..!

Milton lämnar sin kommentar: Ja, hon var ju liten....(Mötet gick bra, Milton fick göra på sitt sätt och ta initiativet till att hälsa...då slipper han stämpeln som "byte"...)
Mor med ett syskonMed några av sina syskon, hon är den med spetsade öron :)//Veronica
Platsliggning på schemat.,.

Jag och Fyra kom på den brillianta idén att träna platsliggning utanför Q8...Så mycket störning...samt praktist bra att kunna när matte ska in och lämna något (som nu, filmen vi hyrde i går)...

Ligg-klick!...matte går några steg och tillbaka -klick!...upprepa med något steg längre varje gång...Fyra reser sig och följer mig när jag utmanar avståndet för mycket..jag går tillbaka till utgångsläget..Fyra nosar lite på snöhög...matte tyst, stilla...-gör vad du vill Fyra...Hon väljer mig efter bara några sekunder...! Och vi fortsätter...

Svårast för Fyra var när matte var innanför dörrarna och tog ett steg utom synhåll...Hon klarade det till slut... :)

Störningarna är ju inte svåra att lista ut...full aktivitet på macken...och några människor som gick förbi hennen en decimeter ifrån... Viktigt att tänka på att det är två olika saker vi tränar här.. AVSTÅNDET...och STÖRNINGAR...så är det mycket av det ena, tex störning...så ska det andra vara i hennes "trygghetszon"...att avståndet i detta fall anpassas till det avstånd som hon tidigare visat att hon klarar upprepade gånger....

Belöningen gavs alltid när hon ligger...och sen fortsätter vi bara...hon ligger alltså kvar för varje gång jag utökar avståndet... De gånger jag gick för fort fram och hon reste sig -ignonerade jag henne och är neutral (inte bli irro -vovve känner av det direkt)...gick till utgångsläget, hon var där på ett ögonblick och vi fortsatte....

Det var en trevlig träningsstund...och vi var helt glad :)


Fyra struttar med nya flockmedlemmen,.,.//Veronica

Ny valp i huset ;)

Vi har länge varit på jakt efter en Siberian husky till kenneln, äntligen har vi fått hem en tikvalp från Anna Kuru - Chiliway's kennel. Vi tackar för förtroendet och ser framemot att återigen ha huskies i våra liv!

Chiliway's Elera  som hon heter är efter: Nymånens Pluto och undan: Chiliway's Bourbon Blizzard (Duni) 

Duni blev 2:a bästa tik av ca 90 anmälda på rasspecialen i Bjursås, detta är en stor bedrift och säger en hel del om henne, hon anv aktivt i drag och turistkörning. Dunis pappa  SUCH NUCH Z´apotocky's Z'jevardnadze (Chivas) har vi skådat mycket på utställningar och han imponerade på oss ofta.

Förutom att han var snygg har Chivas genomfört godkänt dragprov för Siberian husky. Han har även Godkänt Bevaknings och karaktärsprov. Det var blandannat pga Chivas som står för grunden av Annas avel som vi ville ha en Sibbe från henne.

Hos Pluto som anv vid turistkörning hittar man norska linjer från Vargevass, där finns även namn som Moonshadow. Pluto är en stabil och trevlig hund liksom Duni. Det ska verkligen bli roligt att se Elara växa upp samt att följa de andra i kullen.

Hos en huskie vill vi se mycket dragvilja då vi är mycket intresserade av drag och det är just detta de är framavlade att göra. Vi vill ha en hund som klarar långdistanser och sträng kyla med allt vad detta innebär, bra päls, tassar, öron, steg... Förutom detta är mentaliteten A och O såklart!

Förutom drag, fjällvandring och frilufslliv så kommer vi träna lydnad, bruks, agility .... om det blir att tävla beror helt på hur motiverad hunden är i diverse sporter, vi tvingar inte fram ngt! 

Elara kommer klickertränas , ngt som passar en huskie perfekt ;) 
Liten och Stor

 
lek

 

 
Godisutdelning

 

 

 
apport =P

 

 

 
härmar Fyra =)

 

 

 

 
Klickervalp


ha det /// Anna


Tennisbollar

Idag hittade jag ett fyrpack med tennisbollar som jag köpte åt hundarna på Sportiaden i Kiruna, dom har bra stuts och passar utmärkt som belöning, sök, störningsbollar =)  . Bollarna som liknar tennisbollar på diverse djuraffärer tycker vi inte alls om =/ Dessutom är dom på tok för dyra för den kassa kvaliten!
 


   


 


 
/// Anna


Nån måtta får det vara...

Tycker de flesta djuraffärer har dåligt utbyt av BRA träningsleksaker. Har därför beställt lite nytt, som jag föll för och som jag tror kommer bli en hit för mina hundar.

Förutom leksakerna kunde jag inte låta bli att beställa "hundtränaren 2010" , tänkte beställa den sist från Canis men blev snål. nu när jag hittade leksaker jag inte kunde motstå så slog jag till. Passade även på att beställa ett sommartäcke till Tuva som skyddar hennes pälslösa kropp från solen.

 
elastisk med fårskinn (liten)

 
elastisk med fårskinn (stor)

 
att fästa favvoleksak på =)

 
Ny bok till bokhyllan!

 
Sommartäcket ;) (lagomt fint, men nödvändigt)Nu räcker det med beställningar ett BRA tag... nån måtta får det vara!

Kram // Anna


upp till kamp...


Det är lätt att göra hemmagjorda kampleksaker / kamptrasor. Idag har jag gjort två stycken av gamla kläder, en i tyg och en i mocka. båda elastiska vilket är snällare och trevligare för hunden. Det ultimata tyget att göra dessa "trasor av är nog fleece, det finns billiga fleecefiltar att köpa som man kan klippa sönder.Klipp tyget/skinnet etc i tre remsor, gör en knut i ena änden och fläta, gör sen en knut i andra änden, gör så lång eller kort du vill. KLAR ;)


anv: dra leksaken längs golvet/marken och och låt hunden jaga och hinna ifatt "bytet", eller kampa och låt hunden vinna eller klicka och ge godis, kasta och låt hunden söka/hämta ....

 

 

 


Ha det /// Anna  


relation människa-hund...

SSRK Gästrikland bjuder in på föreläsning med Kenth Svartberg  -  relation människa-hund

Tors 25 mars  18.30 i Jernvallsskolans
matsal, Sandvikeni ses där!

SVERAK ;)

Äntligen har jag fått tummen ur  ......  :* och blivit medlem i SVERAK i underklubb Gestrika 


Nu väntar vi bara på att Vingas hormonfläck inte syns mer, sen kommer vi synas på kattutställningar, undra vad fröken går för, spännande att se ;)

 

  


// Anna 

 

 

 


*Lydnadskurs*

I kväll var det dags för första lydnadskurstillfället med Fyra..Första skoldagen för tottan, hon var lite nervös innan :) Min och Fyras tanke är att gå en kurs för att träna med andra vovvisar...har blivit en dålig association med hundar omkring för henne, på grund av mattes nervositet och allt för höga krav på Fyra.

Mitt i allt har jag arbetat på att förändra mitt träningssätt...där det önskade beteéndet förstärks och det oönskade ignoneras. Otroligt svårt att förändra sina tankar och handlingar!

Något vi fastnat i är att Fyra far iväg från mig...beroende på för höga krav från mig, att jag blivit arg på henne vid dessa situationer och allt har blivit ett enda stressmoment! I dag hände det en gång, hon for till ett hinder. Men sen hade hon underbar kontakt....tränade även "nej" -ta kontakt med mig!

När en ny hund kom in i gruppen upplevde Fyra den som ett hot, vaktade och skällde. Är glad att jag väntade ut henne tills hon släppte den och tog kontakt med mig...sen var det inga problem att sitta brevid den läskiga vovven...I sådana lägen är det ju förebyggande, läsa av hunden och avleda...men när "olyckan" är framme finns risk att rädslan sitter kvar i Fyra om jag helt sonika drar iväg henne från hunden. Väljer hon att själv lugna ner sig och "släppa" vovven så befäster man det beteéndet betydligt bättre! Tänker jag, ge gärna synpunkter...kan ju ha helt fel...

En söt sak var att Fyra mycket nogrannt plockade upp kopplet i handtaget och gav den till mig när vi gjorde kontaktövningen där vi att backade ifrån hundarna...de skulle följa efter...Ja, en riktig retriever ;)

Till sist, tack Pia och Anneli...jättebra första kursdag :)

Syster yster är ju här...det är bäst!! //Veronica


Klossträning och bakbenskontroll

.... men funderar vad som är lämpligast att anv till det, en telefonkatalog, eller ska jag verkligen bege mig ut i city å shoppa en lämplig kloss? Iof ska det inhandlas metallapport, leksaker och lite annat så man hade kunnat ta det i samma sväng...

vad anv ni? 

Hormonfläck på Cornish Rex

Har upptäckt att Vinga (Cornish Rex ) fått en hormonfläck på svansen, en kal fläck, som även Curlisar brukar få. jag hoppas den försvinner. HOPPAS!!!!

 

//// Anna


Kurs...

Jag har anmält mig på en kurs för Anna Hilding i Gävle, hon verkar vara duktig, ngn som gått hos henne? Ser framemot det, känns som evigheter sedan jag gick kurs med ngn hund.  


Har varit och promenerat i sol med Fyra som bor hos Veronica, hundnörden kunde visst inte hålla sig, en dag utan hundpromenad och man får abstinen =P Igår klickade jag in putt på handen med Fyra, vilket vi fortsatte med idag, putt på handen på massa olika ställen, vi har även kört doggie-zen på putt ... det sitter riktigt bra nu,  fast man ska väll inte kalla det putt, nosen ska jhu hållas kvar vid handen (targeten).  


FYRAKram /// Anna
Säkerhetsmarginaler och hundförarväst


Jag har "klickat" hem lite nödvändigheter (rolig liknelse... eller har jag dålig humor) =P  Böcker kan jag aldrig få nog av så naturligtvis fanns några guldkorn (enligt mig) med på önskelistan, nåväl.... presenterar mina nödvändigheter i ord och bild här nedan, allt är beställt från Canis
;)Sök i teori och praktik 


Du lär dig bl.a. hur du kan shejpa in sökmönstret med minimalt användande av hjälp, hur du kan baklängeskedja rullemarkering och inte minst hur du kan lägga upp träningen för att ha en bra säkerhetsmarginal mot blindmarkeringar och andra vanliga problem.
Lydnadsträning i teori och praktik 

Denna har jag trånat efter länge!!! GULD för en sån som jag ;P

"Äntligen är den här - sannolikt den mest omfattande bok som har skrivits om tävlingsinriktad lydnadsträning tills nu. Boken tar upp inlärning av samtliga lydnadsmoment i SBK:s lydnads- och bruksprov. Men inte nog med det. Den tar sig också an den inlärningsteori som ligger bakom metoderna, mer än vad någon annan hundbok tidigare har gjort. Detta är en avancerad bok för den seriösa hundägaren som vill utveckla sina egna träningsfärdigheter så långt som möjligt. "

  
Hundars och vargars beteende

"I denna bok om hundars och vargars beteende presenterar Freddy Worm
Christiansen helt nya kunskaper och insikter. Dessa baseras på författarens
forskning och egna erfarenheter, samt på en stor mängd litteratur. Eftersom
hundens och människans relation sätts in i ett helt nytt perspektiv är
betydelsen av detta banbrytande.

Boken består av tre delar och diskuterar särskilt ett antal stora missförstånd
som har inneburit att man behandlat hundar på ett olämpligt och ovänligt sätt.
Det har också medfört att många hundägare fått problem med sina hundar
och att många hundar avlivats alldeles i onödan.

Del 1: Här fastslår författaren att vårt sätt att se på aggressivt beteende
hos hundar är felaktigt. Han presenterar en okomplicerad och biologiskt
förankrad förklaring, som bygger på fenomenet äganderättszoner. I tre enkla
koncept finns svaret på hur vi ska få färre aggressiva hundar.

Del 2: Nu rådande teorier om ledarskap och ledarskapsregler i samvaron
mellan hund och människa är helt förkastliga. Författaren beskriver ingående
dessa termer och fastslår att de enbart bygger på missförstånd. Istället bör
man fundera över vad begreppet en ansvarsfull hundägare innebär.

Del 3: Tolkningar av hundens signaler och beteenden har inom hundvärlden
drivits alldeles för långt. Författaren analyserar en lång rad vanliga och
grundlösa uppfattningar om varför hundar gör på ett visst sätt. Han ger
istället förslag till mer välgrundade förklaringar.

Denna bok är vad våra hundar behöver mer än något annat."
  


BELCANDO Goodie Bag

Många godis bags har passerat i mitt liv, jag har utvecklat en kräsenhet i detta samanhang, jag vill ha den ultimata bagen, det rätta materialet, rätta storleken osv.... de flesta är rentav skräp, får se om jag blir nöjd med denna =)

 
Canis Hundförarväst

Får se vad denna väst har att erbjuda, jag är iaf i stort behov av en träningsväst. Satsar på denna, bättre än ingen iaf ;)

 


Gappay bitstock med 1 handtag

Spengummi, kaserade sadelgjordar och renskinn i all ära,  men  nu kände jag för lite lyx (vad som är lyx för hunden, tillika föraren är dock två skilda saker ;)
Ha det /// anna


evigheter sen......


Som ni redan märkt har hemsidan inte uppdaterats eller byggts på väldigt länge, ingen kan vara mer ledsen över det än jag, datahaveri efter datahaveri, program som slutat fungera, när jag plötsligt tror se ett ljus i tunneln DÖR datorn... 

=(

Nu har jag varken dator eller program, inga koder är sparade, inga bilder...
Så när datorn kommit hem, ja det lär bli en ny dator =/ då börjar jag om, igen, med allt, med alla sidor jag pysslat med å byggt på under två år....

Därför känns det viktigt att leva i nuet! Inte se det som ett problem utan en möjlighet!

MEN, vad har då hänt sen senast, sen evigheter sen? 

Kastrerade hundar
Vi har bestämt att ta bort två av våra hundar från avel/ avelsplaner av olika anledningar.
Rimset - Podenco Ibicenco hane är nu kemiskt kastrerad och
Keron - Curly coated retriever - är Kirurgiskt kastrerad

Rimset  har ett flertal gånger försökt bli pappa utan resultat, när veterinären hittade så mycket som 0% sperma i honom, såg vi det som ett tecken att avsluta hans (karriär). han lever dock kvar hos oss, liksom Keron, som vi helt enkelt inte ansågs duga som avelshund.


Katt söker nytt hem 
 


 
Vår katt Azlan söker nytt hem då han behöver få vara utekatt, han är en kastrerad hankatt på ca 7år som ÄLSKAR hundar ( han tror nog han är en hund). Han går bra ihop med vår andra katt, samt med våra råttor, men behöver tid på sig för att bli kompis med andra katter.   

Fyra
Vi har så smått börjat kika efter hanar åt Fyra, men känner att vi inte vill ta ngn kull innan vi bor i hus, husletandet är PÅTAGLIGT och vi hoppas snart hitta  boenden som passar vår livsstil.bloggen kommer nu uppdateras med jämna mellanrum....

kennel Camabaros finns därför i rymden igen, om än med en liten liten tass än så länge ;)

Mvh /// Anna - Webbmatte


RSS 2.0