Vi önskar alla en underbar midsommar med trevliga aktiviteter med de fyrbenta

... och som inte det vore nog så fyller prinsen, Rimset 6 år idag, fastän man kan tro att han är en unghund/valp fortfarande =). En mycket speciell kille som är djupt älskad med även fått mig att riva av mig håret alltför ofta ;)

GRATTIS RIMSET!!!!

 


 

 

 

 

 

 

 

 


// Anna


Vi fortsätter väll med lite fler bilder på Elvira...

... när man ändå är på G tänkte jag ;)

 
Chiliway´s Elara "Elvira" i Piteå --> Gläntan...Elviraoch Elvira ...


bakom ridån, vi pratar ihop oss om hur vi vill att bilderna ska bli ;)


Elvira och viltspårsprovet (del: 2 - bilder)

 
Nöjd Husky med sin funna klöv...


 
Elvira efter spårslutetOkej, blev bara två bilder, men de säger nog en del ;)


/ A


Husky på viltspårsprov i 30 graders hetta...

Förra helgen var Elvira på Viltspårsprov i Kiruna, här kommer resultatet. Vi vill även passa på gratulera Elviras mamma Duni som fick cert och cacib samt andra bästa tik i Gällivare idag =)


Protokoll: 
 

Hund: Chiliway's Elara "Elvira"
Ras: Siberian Husky

vind: lätt
temp: 30 grader
plats: Kiruna
 
Start / sträcka 1: Klarar utan tvekan
vinkel 1: klarar utan tvekan
Sträcka 2: Klarar utan tvekan
Vinkel 2: Klarar utan tvekan
Sträcka 3: Klarar utan tvekan
Vinkel 3 Klarar med ringning
Sträcka 4: Klarar utan tvekan
Sträcka 5 / spårslut: Klarar utan tvekan
 
Spårningsförmåga: Utmärkt
Arbetstempo: Lämpligt
 
Allmänt omdöme: En hund som arbetar lungt och metodiskt, har utmärkt spårförmåga.
 
Anlagsklass: Godkänd
domare: Anders Segerlund // A


Tjäderbo på viltspåret!

I helg gick Fyra sitt femte viltspår i öppenklass, provet var i Kiruna...En otrolig värme, 25-30 grader varmt och sol! Riktigt tufft för hundarna, blev många liter vatten utblandat i renspån innan Fyra fick gå sitt spår.

Vid andra vinkeln gör hon en ringning...plötsligt flyger en tjäderhöna upp ca 1,5m från henne, den försöker locka till sig henne genom att låtsas vara skadad eftersom den låg på ett bo med flera ägg i. Fyra blir såklart mycket överraskad och berörd av det hela...jag tar henne en bit från boet på domarens begäran och sen arbetar hon vidare med att ringa in spåret. Hon hittar spåret, och går på det. Man ser att minnet av tjäderhönan spökar en del men hon klarar sträckan utan tvekan!

Den första vinkeln efter tjäderhöne-incidenten var återgången, där får hon kämpa...värmen och störningen har tagit ut sin rätt....men hon kämpar och löser det! Nu stannade matte henne för vattning och några kallsup senare fortsätter hon spåra, de två restrerande sträckorna och vinkeln klarar hon "utan tvekan"!

Jag tror aldrig jag varit så stolt över min Tott!! Det var helt magiskt att se henne slita och kämpa, i den värmen med den störningen...och se henne slänga sig på marken med sin klöv..helt slut...så nöjd...och med världens lyckligaste och stoltaste matte och husse stående brevid sig!

Domarens kritik:
Vinkel 2: "Tjäderhöna med bo flyger upp och ger en rejäl störning som hon löser"
Allmänt omdöme: "En trevlig tik som klarar av störningen på ett föredömligt sätt"
Spårtid: 17 minuter
Pris: 1:a pris

.
.
Tack Fyra för en oförglömlig upplevelse!!
//Veronica

~ Viltspårschampion! ~

Härligt jobbat Fyra!!
Ringlest Nattsol "Fyra" blev som ettåring godkänd i anlagsklass på första försöket! Sedan ville matte ge henne tid att mogna, så det var först som treåring hon fick gå öppenklass. Och som hon gjorde det...en etta på första starten och PROVBÄST på andra!! Det arbetet hon gjorde den gången hon blev provbäst var som en dröm :)
Så i år var vi på jakt efter tredje ettan...hon tog ett andra pris i Piteå förra helgen...en störning på sista (oblodade) vinkeln blev för mycket för en skendräktig Tott så domaren tog tillbaks henne på spåret. Hon gjorde ett kanonarbete förutom "virrningen".
Och i helg gick hon prov i Gällivare...Andra vinkeln krävde ett stor rigning, mycket färska spår...resten gick hur bra som helst! Vi är så stolta över våran viltspårschampion Fyra!! :)
// SVCH Ringlets Nattsol

RSS 2.0