En sneögd nöjd husky med mina solglasögon i munnen och fodralet snyggt placerat vid sidan om...I den här lyan finns inte mycket av värde, pengarna som "rullar in" läggs på burar, avmaskningsmedel, trimmbord, kampleksaker, hundböcker, hundkurser, kattställningar, hundbäddar, foder, koppel, selar... ja, ni ser den röda tråden. Att ha ngt av värde är mycket riskabelt, det kan råkas vältas ner (läs: medvetet puttas ner av en katt) och gå i tusen bitar, Någon kan råka kliva på saken, någon kan råka RIVA sönder saken, klösa sönder, eller välja att spy just på det av värde. Det verkar som om, ju mindre man bryr sig om en sak,desto mer blir den lämnad ifred. Därför köper jag i princip bara begagnat (om det inte är åt djuren).

 Så, av allt bråte valde/hittade lillhusky en röd förpackning på avlastningsbänken i hallen som hon bärde ut till balkongen där hon lade sig på sin bädd och öppnade förpackningen (läs: glasögonsfodral) utan att skada fodralet det minsta, att öppna dragkedjor är tydligen ingen konst för en husky! Inne i fodralet tog hon varsamt fram mina (MINA) polarizerade polarsolglasögon, det dyraste jag givit mig själv på mycket länge för att underlätta dragturer och andra utflykter med hundarna.

Strimlingen påbörjades med stor noggrannhet och beslutsamhet, Visst hände det, när hon var valp att en å annan sak rök med, men dessa hyss har hon slutat med för länge sedan. Hur slutade denna historia då? Jag gick till balkongen av okänd anledning och upptäckte demoleringspådraget och en sneögd nöjd husky med mina solglasögon i munnen och fodralet snyggt placerat vid sidan om, en katt som satt flinande och studerade det hela (utan en tanke på att skvallra).

Ojsan sa jag och tog mina solglasögon, jo, de gick att "rädda", men numer har de fått en liten speciell egen prägel, lite halva, lite snea, lite gnagda på. Alltså design lillhuskie! Blev såklart inte ett dugg arg på henne bör påpekas... men lämnar inte mina Polarizerade dyrgripar framme, inte ens i fodral numera ;)

/Anna


Rultiga Fyra..!


Nu börjar det närma sig, om ca 3 veckor förväntas valparna komma!! Fyra är rund som en tunna :)
Det är inte någon fråga om hon är dräktig! Fyra mår jättebra, har aldrig varit så lugn som nu. Matte saknar jaktträningen med henne något så fruktansvärt!! Men jag vet att det kommer vara värt det i slutändan. Vi hoppas allt fortsätter att gå bra för våran fina Fyra! 

/Veronica

Elvira rundar föremål...

Godmorgon...
Klockan är 08:00 just i denna sekund, huskien har fått fnatt med en av sina hittade bollar "det som göms i snö kommer upp i tö". Katten Azlan har återigen ätit för snabbt och sitter och kräks upp sin mat, vad ska man göra =/. 

Vi har varit värdar åt Salukitiken Gilda samt Siberian huskytiken Iza några dagar, som ett barn var Elvira mycket förväntansfull och till sig över besöket.   Vi har varit i skogen där de sprungit ikapp och lekt utav bara den, vi har promenerat omkring i staden och filosoferat, ätit råa ägg med skalet kvar, en grejj som Elvira är en fena på, hon har teknik som en liten fjällräv/polarräv. Iza lade sig bredvid henne i storburen och jag vart imponerad över hennes sätt att lösa problemet med ägget (vet ej om hon fått råa ägg med skal tidigare). Bör påpekas att om vi inte tar ägg från dvärghönsen i Puoltsa så köper vi ekologiska ägg från frigående höns som får vara ute, inte bra det heller, inte som att ta från glada gårdshöns i liten flock men... 

Förutom äggtekniken så har Elvira utvecklat en bra skala banan teknik, hon får bara krav märkta bananer såklart ;)

Nåväl, filmat lite, ingen bra film men ändå, bättre än inget... RUNDA FÖREMÅL

 

 

/ Anna

Step up to platform

Äntligen är lite DVD:er beställda!

*Step Up to Platform Training (DVD) - Michele Pouliot
*2x2 Weave Pole Training (DVD) - Susan garrett
*CRATE GAMES: FOR SELF CONTROL AND MOTIVATION (DVD) - Susan Garrett
 Spännande...


En vårvinterdag...

Vi har promenerat ut över sjön till lämpliga "sitta och mysa" platser, i helg kom även Anna och Richard förbi. De hade lånat med Iza (Chilliway's kennel), otroligt vacker och så trevlig :)
De kidnappade med Keron som fick följa med på en dragtur...vi tog hand om våran Fyra som juh är parad och inte får dra.
Anna med huskiesarna...
.
Keron
Fyra & Mattias spanar efter Keron som farit iväg med de andra....
//Veronica

RSS 2.0