Spårläggarångest

Ja, sanna mina ord, nu har spårsäsongen börjat och det är bara att ta sig ut i skog och mark.

I dag har jag tagit fram nötblod och vi kommer lägga spåret i kväll, sedan får det ligga över natten, jag ska försöka mig på att lägga ett öppenklass spår, fast vet nog hur det kommer sluta =(

JAG ÄR EN USEL SPÅRLÄGGARE!!!!!!!!

tyvärr gör det att man inte kommer ut lika ofta som man borde... ... . .. ..  eftersom det lätt blir fiasko med det hela, att gå vilse i skogen är inget nytt fenomen TYVÄRR!

image162

Jag måste väll även jag börja skriva mitt namn, man får för all del inte blanda ihop systrarna, för vi är faktist två som skriver i denna blogg. Eftersom vi är två kennelinnehavare så faller det naturligt, att vi bloggar här båda två.. NATURLIGTVIS, bara jag som rör till det såhär på morgonkvisten!

sååå därför -----> /Anna (flocken i Gävle) och (den andra är bosatt i Kiruna)

Viltspår och Jaktträningshelg


I går var jag och Pia ute i 4 timmar efter jobbet...Pia gick viltspår med sina två flattar Casper och Minja, jag gick med Fyra och lade ut ett till Keron.

Fyras var 300 meter med två vinklar, utan blod. Det fick ligga två timmar innan jag gick med henne. Hon var väldigt säker, behöver bara utöka längden och få ned tempot en aning. Inga tapp, tog vinklarna utan problem. Kan tänka mig att hon blir ännu mer taggad med blod hela vägen...Satte ned henne ett par gånger nu under spåret -när tempot blir för högt, för att hon ska samla sina tankar. Kommer vara noga med att få ned tempot från början -tack Pia för dina värdefulla råd!

Jag och Pia lade Kerons spår i den mest oframmkomliga terräng, tät skog med små bäckar och diken. Lade utan blod, vilken jag kan tänka mig försvårar. Det fick ligga ca 15 timmar och var 350 meter med 4 vinklar.

Han klarade det utan några som helst problem, jag hade mest fokus på att hålla reda på mina fötter...Han hittade klöven exakt 15 minuter efter att vi gick på spåret  :)

Jaktträningskurs hela helgen med Keron...HÄRLIGT!!!

/Veronica


Keron
image161

sommar i luften

Nu går vi omkring utan jacka, det känns skönt, men vart ska man ha köttbullarna utan jackfickor? Ett dilemma minsan!

Podencon solar sig i värmen och njuter i fulla drag, Curliesarna söker ständigt efter vatten att svalka sig i, så är det under sommaren, den är både skön och jobbig på samma gång. I helg har dom lovat upptill 30 grader varmt nere i Gävle så om det blir så kan jag lova att tassar får svalka sig i kallt vatten. Det är alltid lika uppskattat!

ha en bra sommar =)

image160

Nuet

Kom att tänka på
att även vid hundträning är det viktigt att tänka i nuet.

Fokusera mer på vad du gör än det förväntade resultatet. Ge ditt fulla uppmärksamhet på nuet, för du kan inte ge något din fulla uppmärksamhet samtidigt som du motarbetar det, dvs tänka frammåt eller bakåt.

Fundera inte över de frukter som kommer av det du håller på med, rikta uppmärksamheten mot själva aktivitetet istället, frukterna kommer av sig själva.  

Först då kan man nå harmoni och välbefinnande tillsamans med sin hund och eran träning, först när man kan vara så pass närvarande når man framgång....

NÄRVARO
Rikta uppmärksamheten mot nuet, mot det som händer nu och bli ett med din hund, för att få en sån bra kommunikation som det bara går er emelann....

Desto större närvaro du har, desto mer växer ditt energifält runt omkring dig, ingen negativitet, ingen omedvetenhet, oenighet eller våldsamhet kan överleva i detta energifält på samma sätt som mörker inte kan överleva bland ljus!

verkar jag flummig nu =) Det bjuder jag på ;)


en färgbild

image158
Rimset i färg =)

promenadbilder

image132
På en sten...

image133
Rimset gör "PUTTA" som går ut på att hoppa upp i luften och putta på handen, eventuellt på magen om man inte sträcker fram handen åt honom!

image134
Rimset påväg att putta 

image136
och mer putta

image138
Rimset får hällsa på gubbar

image139
hällsning

image140
å fjäskning

image141
hej hej hej sääger Rimset

image142
Två nöjda pojkar

image143
Tuva gör "Dööööd huund"  eller "Paang"

image145
Försöker visa Rimset badet i Gävle...

image147
Rimset kommer på inkallning , eller nått?

image148
Fritt Följd 

image149
helt om ....

image151
Snett sättande =)

image152
sättande från liggande

image153

image154
Inkallning

image155
På väg

image156
Tuva på sten och Rimset nosar

image157Hundhelgen och fläsk

Vi ska strax promenera till Linda för att hämta karlns cykel, i vanlig ordning med hundarna i släptåg, just så som det ska vara och som vi vill ha det.

FLINTASTEK i fulla lass, ja det är så att vi i familjen deffar just nu, alla utom spinkiga Rimset, DÄRFÖR, till hans enorma glädje och lyckorus får han alla stora fettiga kanter från Flintasteken, inte för att jag annars brukar trycka i mig det men ändååå!

Så vi klipper det i små bitar och vips har man världens bästa träningsgodis, enligt Rimset och enligt matte, promenaden till Linda kommer bli superrolig har jag en känsla av, här ska tränas både det ena å det andra =) 

image116
katten Azlan ute på balkongen

 image118
Mina älskade elefanter, framför en ofärdig oljemålning av Rimset (målat live)

image119
Tikarna som kom såå bra överens, jag och Sanna är såå stolta

image120
Tripp Trapp Trull (lägg inte märke till det ostädade bordet där bakom)

image121
Fox och nakenråtta säger HÄJJ

image122
å dom samtalar om saker som bara råttor å Foxar brukar prata om

image123
bla bla bla bla

image124
och sen.... bla bla bla

image125
sällskapsdjur

image126
diskutionen pågår.......

image127
Det är inte lätt när skålarna är hörgre upp än en själv säger Fiffi Fox och demostrerar hur svårt det kan vara att nå vattenskålen...

image128
och Rimset passar på att "bädda" sängen, såhär ser den ut varje dag när han varit i farten =/

image129
man mååste bädda säger Rimset, varje dag!

image130
Jag bekväm? njaa, som man bäddar får man ligga snarare!

image131
GOD NATT.......

Ibizahund

Ibizahund i Spanien och praktisk jakt....... spanien sklijer sig verkligen från Sverige inom hunderiet, det ser man tydligt i denna film. Men det här är Podenco Ibicenco, i deras hemland, och det här är vad dom gör! =)


hundpassning över

Nu har sanna hämtat sin lilla Fox, det känns lite tomt här nu.... 
Klövintroduktion

I går var vi ute några timmar i det härliga vädret, Keron har koppeltvång..men finner sig i det bra, han känner ju själv hur ooootroligt synd det är om honom med bandage och allt!!

I dag var vi också ute och njöt i skogen, efteråt fick Lillfrida gå ett kort viltspårsspår, kanske 300 meter med två vinklar...hon går rakt på spårkärnan och var en mycket nöjd dam efteråt...! Fyra fick bekanta sig med klöven, nosade och slickade lite...sen fick hon apportera den till mig, vilket hon gjorde med glädje. Bra föraning om hur hon eventuellt kommer vara med fågel sedan, inget "ägarbehov" med köven i alla fall.

Lade Fyras FÖRSTA viltspår i heela hennes liv! Spännande, ett ca 60 meter långt spår rakt in i skogen. Hon förstod direkt vad hon skulle göra och var mycket lugn och säker hela vägen. Hittade klöven och gav den till en mycket stolt matte :)

Vi hoppas på lika fint väder i morgon, då ska vi lägga spår med Lotta och Kenzo. Fyra ska då bekanta sig med blod...!

För övrigt så har Fyra fått ett eget spårsele, ljust läder...mycket passande tycker matte! Hon har även fått köpa "trosor" nu när hon blivit stora damen...helt söt...


image109


image110


Fyra
image111


image112


Fyra
image113


image114


image115

drömmar och galenskap

Vi har suttit i bilen hela dagen idag, först åkte vi till Harbo där vi lämnade av Sanna med respektive Foxkillar. Sanna ska på Foxläger / Foxagilityläger i Västerås med Leo. Det är fint i Harbo och jag trånade på alla underbara hästar i hagar som liksom skrek ut att jag skulle komma å rida. Ungefär när jag trånat en sisådär 45minuter på alla vackra hästar och alla vackra gårdar å gröna ängar,  å för att inte glömma dessa UNDERBARA äppelträd som förvandlar det Svenska landskapet till en ren å skär idyll, som tagen från en saga så bestämde jag mig. Jag ska hitta en halvfoderhäst, åtminstonne ska jag bli medryttare, jag är så sugen att jag tillåme kan tänka mig att betala för att motionera någon annans pålle....

Tankarna slutar förståss inte där, jag tittar på min Sambo som kör bilen och säger glatt "jag har en plan, vill du höra"? han låtsas inte höra och verkar plötsligt mycket mer koncentrerad på sin bilkörning än någonsin och då menar jag NÅGONSIN. Jag ignorerar naturligtvis hans ignorering och berättar storsint om min plan. Ska försöka få syrran att importera en supersnygg Islandshästhingst från Island med mig, han ska bli en stjärna och folk ska stå i kööö för att han ska bettäcka deras ston, å vilka gångarter han ska ha, vi ska flyga fram i tölt och hans man ska dansa vilt i vinden. Jag ser framför mig en svart Islänning med stor vit bläs och vildvuxen man och starka stadiga ben.

Jag spinner vidare på min dröm som nog aldrig kommer bli annat än just en dröm, men vilken dröm =) 

image99
Älskar det här hundshampot, för dubbelpälsade hundar, köpte det till Lola, nu är det katten som använder det, han tvättades idag och luktar inte längre olja, nu luktar han gått...
image100
Det här klistermärket av en (Podenco)? fick jag av Nina, klistarde fast det på en guldtallrik från Indiska där det gör sig riktigt bra, när man har en ovanlig ras blir man glaad för lite =P eller nått!

image101
leker och pysslar lite med den här oljemålningen nu, den är inte klar men nånstans ska man förnimma en Podenco Ibicenco, den är lite flummig, men ger mig tidsfördriv iaf =)

image102
Rimset har vält ut mjöl på mattan, Tuva har försökt äta upp det vilket resulterat i en salig röra...

image103
penslar, olja och datakablar i en salig röra, Azlans bidrag till att riva kåken ( som om inte Rimset gjort nog)

image104
Lilla Foxen vi tar hand om, här med ett nyköpt märgben som om nöjt gnager på den nytvättade fårpläden från IKEA, men lååt henne tänker jag och blir sentimental och mammig som man kan bli över små små foxar

image105
märgben smakar SUUPER tycker Foxisimage106
TUVA äter minsan sitt märgben på hundbädden i sann Curlyanda att vara "bäst i klassen"

image107
Lilla råttan Ginza

image108
Lilla Ginza, en av tre underbara husråttor =)Rent mjöl i påsen?

vad har hänt sen senast?

Rimset har vält ut mjöl på hela golvet
Azlan har vält ut penslar och olja på golvet och sladdar vid datorn =/
Vi har hant om Fiffi Fox 
En gubbe trodde att rimset var en Saluki, herre gud!
 
Vi har varit i Älvkarleby med Rimset och promenerat, lämnade tikarna hemma

Fyra och Keron är anmälda till Viltspår, Fyras första.... jag hann aldrig anmäla dit, trots att denna sommar ska bli en viltspårsommar är det tänkt! På ständigt jakt efter 1 pris i öppenklass ;) 

Nu ska jag tvätta av oljan från kattskrället.... MjaaoooUuuiiiiiioooomjjooiiiii -> säger Azlan i REN protest..... 

image93
Älvkarleby

image95
Rimset vid vattnet i Älvkarleby =)

image96
å en till ...


 image98
Lilla söta Foxen vi tar hand om  nu =)


 


Löp & Tassont

Fyra har börjat löpa i går! Hon har blivit en STOR sjEJd...Tränade med Pia och Minja, kändes riktigt bra -långa linjetag...en tjej som lyssnade på matte och sprang rakt på dummin (50meter?) trots att vi suddat ut minnesbilden med transporter. Hon förstår närssöksignalen bra, värsta farten in och lämnar av fint till mig. Är ju ändå så glad att just hon är min!

Keron har sin tass i bandage i några dagar, går på pencilin och rimadyl -klo som blivit infekterad. Ja, det var ju lägligt till detta underbara väder...vill ju vara ute och träna i timmar nu! Dessutom tråkig uppvärmning inför vår jaktkurs nästa helg...Fyras jaktkurs, näst-nästa helg ligger verkligen i farozonen...hon kommer troligen vara i höglöp då och får inte delta.

Och i går har Andreas (Pias pojkvän) satt in hundgallrerna, vid bakluckan och mellan bagage/baksäte, i bilen...i min nya kombi... :) Supermycket tack till Andreas!!! Värsta hundbilen...härligt!

Nu ska jag arbeta intensivt, så jag kan åka ut och träna...bara vara...Har ju trots allt gamla damen (Lillfrida) och valpen (Fyra) som kan tränas...Lillgubben (Keron) får "bara vara mé"...! (Kaninen får stanna hemma...men snart är det dags för honom med skutt-tur i gräset också..)

/Veronicaimage88

Keron
image89Lillfrida
image90Fyra
image91Milton
image92

fågelskådande hund

varje dag studerar vi de söta fåglarna som vi satt ut mat till, Skator och småfåglar i en blandning som känns helt rätt. Det är roligt att se katten och hundarna titta nyfiket på de små liven. 

Idag skulle Rimset ta sig en närmare titt och han ställde sig 5 cm från fågelmaten för att titta på fåglarna, naturligtvis ville inte fåglarna komma när han var så nära utan flög omkring och väntade tålmodigt att att besten skulle flytta sig, det gjorde han emmelantid inte alls och undrade vart de söta pippisarna tagit vägen, DOM VAR JÖÖ HÄR NYSS!

image87

Vilsen hund...

VILSEN HUND PÅ PARKERINGEN
VILSEN HUND PÅ PARKERINGEN
VILSEN HUND PÅ PARKERINGEN

Högtalarna ekade inne på Konsum, jag och Sanna hade famnen full med varor och tittade undrande på varandra!

Vilsen hund på parkeringen, så vitt jag kommer ihåg fanns det ingen annan hund än Rimset då jag snodde läderkopplet runt trädet jag alltid sätter fast honom i när vi promenerar till Konka för att handla. men iiiiinte kan det väll vara Rimset försöker jag tänka för mig själv godtroget men med en panik som sakta närmar sig. jag och min vännina Sanna sätter ner våra varor, en långfil och ett paket socker för min del, på närmaste hylla och pressar oss försiktigt förbi kassorna. För inte kan det skada att kolla till Rimset, även om det inte skulle vara HAN som var vilsen.

Ser du honom frågar jag Sanna å vågar själv inte kolla efter, inte än säger hon och vi närmar oss trädet, ser kopplet, ser en bit av halsbandet, ser INGEN  HUND! jag tar kopplet å löser det från trädet å tittar undrande på Sanna, han har bitit av halsbandet säger jag förvånat, sååå pinsamt skyndar jag att säga och vill bara sjunka under marken.

Den vilsna hunden var Rimset och nu ropar dom förmodligen även "Vilsen matte på parkeringen"  inne i affären, för vart ska man ta vägen, jag beslutade mig att gå ner till fotbollsplan , ingen hund......  jag knölade ner kopplet i jackan för att alla inte skulle fatta att jag var den vilsna matten med den vilsna hunden.......... jag skämdes jö!

När jag kom tillbaka mot ingången stod Sanna där med en Rimset, han hade tydligen stoppat en bilkö och gick runt bilarna å kikade in i dom på jakt efter löptiken som vi hade lämnat hemma. sanna ropade på honom, han kom å fick två kattmatsbitar, vilket inte var direkt en hitt för honom å han tittade surt på Sanna, är det allt du har va? Å vart är matte nu dåå?

Vi promenerade hem igen, Rimset utan halsband men med ett koppel runt halsen, matte med en erfarenhet rikare, för såhär har han minsan aldrig gjort tidigare, tänka sig vad löpartider kan ställa till det för en sån som han! Hädanefter kommer jag INTE binda fast Rimset utanför en affär när Tuva löper...........

planerade valpar

Barrongiz kennel planerar valpar, läs mer på Trudes sida!

Rimset kommer få äran att få "flörta" med Snygga Bambi och jag håller tummarna att det blir något  denna gång. (Blev inget mellan Rimset och Lizzi) Bambi är en supersöt tik med härligt temprament så det ska verkligen bli spännande att se hur valparna blir =)

image86
SV-06 SV-08 Such Quemh's Alvanti X Such Nuch SV-05 SV-07 NV-07 NORDV-07 Frontrunner's Galletea

Bilder på Bambi ser ni på Barronqiz hemsida, har inga bilder på henne!

En sjuk mattes betraktelse

Vaknat, snorat, snytit mig, mått illa, värk i kroppen, två täcken hela natten och en hund liggandes även DEN under två täcken, den andra hunden (tiken) (löptiken) (höglöpartiken) i buren.

Om man ska jämföra med något, vilket iof är ganska onödigt då jag kan ana att de flesta (iaf hundägare) vet hur jag har det nu, men jag jämför iaf! Tänk er att simma i ett hav med hajar i, din uppgift blir att sära hajjarna åt, driva dom åt olika håll, egentligen är det inte Vithajjar, utan små guldfiskar, i ett sötvattensakvarium. Men håll kvar tanken på hajjarna i havet en stund till för att lättare förnimma min känsla!

Sen försöker ni föreställa er mig, uppsväld, påsar under ögonen, ihopkurad under täcket med tusen Lambi näsdukar (använda) runt omkring mig, med nysattacker som bildar små regnmoln och trots det två timmars "kurerande" badet igår kväll så kan jag känna hur mitt kallsvettande har satt sina spår (trots tappat luktsinne, det är illa) . Att kamma håret har inte kommit på fråga, jag intar min nya lock al'a Svinto med minsta möjliga välbehag och med minimerande krafter........... Krafter, oberffintliga för att försöka sig på att sära Vithajjar, förlåt, guldfiskar..... i själva verket, en KÅT snapphane ( Podenco Ibicenco ) och en förnäm Curlytik i höglöp..........

Där kommer IKEA grindar, burar och kompostgaller in i bilden.......

Jag, borde inte få vara beffintlig i bilden över huvud taget då jag varken har förmåga eller krafter att utkämpa striden mellan mig och Snapphanen med det enerverande piipet... å juckandet i luften.. eller för all del på ihopsamlade kuddar på hans bädd....

Detta är strängt förbjudet av Snapphanen.... men nu,,, nu passar han på att dansa på bordet när matte är sjuk...

till sist

image84

Sådär.... 

fåglarna  avbyter varandra från ballkongen, jag har lyckats gå ut med båda hundarna samtidigt trots att det värker i hela kroppen och Rimset mest av allt bara vill fria och mer därtill, det gäller att vara på sin vakt och det är svårt ibland när man är sjuk måste jag säga... gnäll, gnäll, gnäll..........

Ingen varg i fårakläder

image83

Eller hur är det man säger? "En hund är en hund är en Curly"?
Det spelar mindre roll, har man engång blivit frälst så finns ingen återvändo. Med sin enorma charm och underbara temprament är denna föregångare till alla dagens Retriever värd all sin plats i rampljuset. Låt dig inte luras av en robust kraftig och ståtlig uppsyn, en Curly är och förblir en knähund....

En knähund med arbetsglädje!

På bilden ser ni vår stora hane "Keron", även kallad lakristrollet ;)En Foxlek...

i Podencovärlden

image82

På isen under vintrarna kan man sträcka ut sina långa ben och leka tafatt med små Foxar.... / R

sjuk matte och höglöpande tik

image81

Svartvit bild med färgad himmel.

Jag är sjuk och orkar inte så mycket mer än att photoshoppa =) Känns inte alls roligt faktist, att vara sjuk och sliten, hellst inte när man har en löpik och en unghund i samma lya, Rimset skulle mest av allt behöva komma ut och springa några mil, men matte orkar inte, tyvärr, bittert men sant! Därav bildredigeringarna .......

om man lyssnar noga

image80

magnussons och fästing

I dag fick jag plocka en fästing på TuvaLisa igen, suck!

En bra sak är att dom börjat sälja Magnussons på ICA MAXI, dock bara små säckar, men bättre än inget iaf =) Så då vet man vart man ska vända sig när det blir panik! Inget annat duger åt de mina förstår ni =/

Tuva och Rimset turas om att sova i buren på nätterna, jag är livrädd för tjuvparning, vill jag  INTE vara med om och Rimset som gjort det förr vet hur det går till, på en sekund kan det vara försent.

Jag tycker Rimset har blivit mycket mognare på senare tid, kanske jag som blivit mer konsekvent åxå, ja, jag tycker det är svårt att hitta dom bra sidorna man har som hundförare/tränare, oftast kritiserar jag bara mig själv å det egna berömmet uteblir helt, det är så att det man är bra på, det är det man ska bygga vidare på för att lyckas. bara så svårt att kunna säga till sig själv "det där är något jag kan, där har vi något att spinna vidare på".

Jag antar att de flesta hundägare har motsatt problem, har svårt att ta kritik osv, och är ofast för djupt rotade i sina egna metoder, önskar ibland att så vore fallet även för mig. 

Men en sak vet jag iaf, jag ser lösningar på lång sikt, jag är stor anhängare till ignoreringens svåra konst och det är faktist något bra =) Tycker vi! 

Blev lite konstigt inlägg dethär, tankarna drar iväg med!

ha det bra!

Jag går på promenaden

rapport från en ung Ibizakille med en löptik hemma:

varför instängd i en bur när jag mest av allt vill dansa med min sköna...

Du kanske säger Gävle, det är en jävla stad, men då har du aldrig gått på stadens södra promenad
JAG GÅR PÅ PROMENADEN
JAG DANSAR FRAM RENTAV
JAG GÅR PÅ PROMENADEN OCH SEGLAR FRAM PÅ SOLIGT HAV 

å runt sådär omkring 15 å 25 kommer alla tjejjer (läs: tikar) å går ut
Å JAG GÅR PÅ PROMENADEN
Å JAG DANSAR FRAM Å LER
Å JAG BLIR PÅ LEMONADEN AV ALLA TJEJJER SOM JAG SER 
 
(jag är en reko kis)

Så tristessen kan verka grym här i buren just nu, jag kanske borde lära matte att veta hut, för inte stänger man in en casanova, JAG HAR INTE TID ATT SOVA, inte nu, inte när jag blir så yr och glad, inte när kärleken spirar och marken vibrerar under mina tassar. JAG HAR INTE TID ATT ÄTA, för jag vill bara dansa omkring och kanske sätta tassen på din rygg och du kanske blir sur på mig ibland men OKEJ, det kan jag ta, för innerst inne vet jag att det bara är MIG DU VILL HA!!!! / RiMseT

image79Hundar i konsten

Konst kan utformas i alla möjliga skepnader, fotografi, lera, teckning, oljemålning, grafitti, ståltråd, trä, tyg, tryck, photoshop och mycket mer.

Kennel - Camabaros går djupt in i att förmedla en känsla i skapandets konst, likväl fyrbenta som tvåbenta. En dam som visserligen inte ingår i kenneln då hon är en huskyblandning kan det där med att visa upp sig, nämligen Lillfrida "Lillis". tar du fram kameran ser du henne figurera på diverse olika sätt, det bästa är på vintern då snövallarna ligger tätt, då klättar hon upp å sätter framtassaran på högsta höjden å blickar sedan ut i skyn med intensiv blick, när man fotat fördigt klättrar hon ner igen å sysslar med det hon egentligen gjorde innan. Allt detta utan minsta kommando bör tilläggas! Hon är söt hon!

Sen har vi Rimset, som älskar uppmärksamheten då han ska målas av eller fotofgraferas, men han blir lätt less och är inte alls lika tålmodig som Lillfrida i fråga.

image70
Förevigade tassavtryck av Lola i Olja

image71
ihopkurad husky

image72
bara former

image73
Photoshop - konst

image74
Photoshop - konst

image76
Ännu mer Photoshop - konst

image77
Oljemålning - Podenco

image78
photoshop - konstMager Hyena

Mina misstankar har besannats, jag har ingen Podenco Ibicenco kille i andra sidan av kopplet, det har jag aldrig haft, tänka sig! 

dagens promenad visade det jag länge fruktat, mitt i allt kom två killar gående på gångstigen å sa högt å tydligt " EN HYENA" å pekade på Rimset, å herre gud tänkte jag, jag har alltid trott han var en renrasig byracka, men där fick jag minsan höra ett å annat.

lite senare kom en tant cyklande förbi oss å höjde rösten just som hon cyklat förbi " MAAAAAAGEEEERRR", jag å Rimset kollade på varandra med stora ögon.

Varför kan inte folk bara lämna Rimset å deras åsikter om honom i huvudet, tänk om jag ska gå omkring å skrika ut vad jag tycker folk liknar, DVÄÄÄRG, MUSLIM, KRULLHÅR, BLIIND.... ja herre gud! men lite vett har man väll!  

Väl hemma kom en kvinna å frågade om det var en Faraohund, neej sa jag, en Podenco Ibicenco, Hon å Rimset fick hällsa på varandra å Rimset blev glaad av att någon tyckte om honom, så det är inte alltid av ondo folk är frågvisa, men lite jobbigt att varje promenad behöva förklara till 4 - 5 människor att det inte är en häst, ingen hyena å ingen gasell man promenerar med, och näää ingen såndär man tävlar kapplöpning med, inte direkt men lure coursing och han kommer från Spanien, Ibiza,,, nääää, finns inte så många i Sverige, jaha, så du har aldrig sett någon, finns en i Tierp, å i Stockholm, åsså Strömsbruk...... bla bla bla , Jo han är valpig än, fast han är tre år, det ä'r en jakthund..... bla bla bla

jag fundera att skriva ut fakta om rasen och ge folk som undrar, jag är less på att berätta om min magra hyena, men visst, visst blir man lite stöddig å stolt att människor uppmärksammar honom å tycker om han.

För Rimsets egen del får han gärna vara en Hyena, häst, gasell, rådjur.... han kommer ändå vara samma kille, samma Rimset med glimten i ögat och ett stort leende med de rosa läpparna!

för mig kommer han alltid vara en liten Prins ;)

image67

image68

image69

Nostalgi

Den senaste tiden har det mest blivit cykelturer med hundarna, mest med unghunden Rimset såklart =) På Söndag Cyklade vi till stan, slog oss ner på gräset å tittad när snubbar spelade fotboll, rimset tyckte det var mer intressant att titta på när dom värmde upp på diverse olika sätt, sen hade han en aning svårt att koncentrera sig på själva spelet, fanns fåglar och en liten kanin längre bort som drog hans uppmärksamhet  åt det hållet NATURLIGTVIS.

men en å annan spelare blev i sinom tid utstirrad av Rimset, han kämms inte att stirra, det tycker han INGEN ska göra, det tillhör livet påstår han och stirrar tills den utstirrade såsmåningom känner sig så pass iaktagen att kinderna färgas av en röd nyans.

Precis som vår gammla husky Lola, hon var åxå en stirrare, en spanare och en iaktagare av högsta rang. Dom är verkligen såååå lika huskien Lola och Podencon Rimset, små egenheter,saker jag inte lärt någon av dem men som dom gör iaf, på samma sätt, med samma intensivitet. Båda två kan klassa som superbra dragundar ---> när dom bestämmer sig för att göra sitt bästa och INGEN kan bestämma det åt dom, vill man inte dra en dag så skiter man i det, vill man däremot kämpa så får matte (eller vem det nu är ) en upplevelse utan dess like =)

Nu är Lola död och begraven med sin syster och hennes mamma, vi har bara kvar Lolas systers valp som nu är 13år, hon har jag tävlat en hel del med (drag) och förutom det tävlar hon på elitnivå i lydnad... ja man blir oftast nostalgisk när man börjar tänka tillbaks på epoker som gått, och man undrar vad framtiden kommer att erbjuda.

En sak är säker, de hundar som lämnat oss kommer alltid vara en del av vårt liv iaf, underbara själar som gett så mycket, lärt oss så mycket och det finns inga ord som beskriver, bara en kännsla som nog många med mig kan känna igen!

image58
LOLA

 image60
RIMSET

image61
LILLIS längst tillvänster

image62
LOLA VALP med syster NINA och bror SAREK

image63
RIMSET VALP

image64
Lolas mamma OMGA

image65
jag, RIMSET, LOLA, TUVA, VERONICA, KERON, LILLIS ....

image66
FULHUNDARNA EN NYÅRSAFTON, TUVA, LOLA, KERON, LILLIS


Dagens bild

image57Kisse Katt...

Jag är mycket frälst i orientaler, om vi nu ska prata katt, söker med lys och lykta efter en fodervärdsorientalhona, men vår lilla huskatt Aslan är inte så dum han heller, snällare katt får man leta efter och jag tror han TROR att han är en hund, det är rätt gulligt!

Fast visst vore han nog glad över en kattvän, så vi fortsätter söka efter vår efterlängtade Oriental ;)

I dag blir det förövrigt en varm dag enligt prognosen, 18 - 19 grader, så det ser vi framemot!!!!

image56

Gårdshus med stall

Jag har lite dåligt samvete för att det går såååå segt med den här sidan, jag har fastnat, försöker hitta ngt proffs som kan hjälpa mig men det är svårt minsan. Det här är faktist den första hemsidan jag bygger i princip så ha överseende med mig!

Sen ska allt översättas till Finska, Spanska och Engelska..... oj oj, känns överväldigande, jag kan varken Finska, Spanska och kan inte påstå att jag kan Engelska heller.

TRASIG MAIL!!!!!!
Hör upp, hör upp, tydligen är min mail något sliten och förstörd nu, ja, inte fungerar den som den ska iaf, därför HÄNVISAR jag alla underbara människor härmed till kennel - mailen ( camabaros@hotmail.com ) , är mailet privat till mig så skriv ( Till Anna ).

Nu är det så att min mobil även den är trasig, jag vet, jag är hopplös!!!! Vill ni mig ngt via telefon så tveka inte att ringa eller sms:a min käre Sambo Rickard på 070-2311356. (Mobilen gick förövrigt pajj när jag skulle lära min retriever att apportera telefonen, suck, jag gör då alltid bort mig)

Gårdshus med stall, ja ett sådant ska vi ringa på idag, jag hoppas stallet är funktionellt, isåfall kan vi hyra ut det och jag får umgås med hästar =)... aja,,.,. nu tar jag händelserna i förskott, vi har inte ens sett huset än, men jag HOPPAS verkligen på att vi snart flyttar från den här lägenheten. jag känner mig alldeles för instängd här för att må bra!!!!

LÖP!!!!!! Snart på G tror jag, så som fröken Tuva viftar med ändan å Rimset friar emmelan åt, dessutom bär han regelbundet in ALLA kuddar och dynor han hittar till sin bädd i sovrummet, som ENBART fungerar som kuddbädd, inte som sovplats som det faktist var tänkt när vi köpte den för en tusenlapp!!! Hursomhellst så är det ett tecken på löp, löptider -> kuddtider -> galen mattetider =/

Det var allt jag hade att komma med för tillfället !!!!!!

image55

känsliga hundägare???

Känsliga hundägare eller missförstådda offer????

Det är frågan jag ställer mig efter en incident på morgonkvisten som gjorde mig riktigt arg och en gnutta sårad.

Just som jag skulle släppa hundarna på fotbollsplan kom en arg man och talade nogrant om för mig att det här är minsan en fotbollsplan och inget ställe man rastar hundarna på.

mannen: Alla hundägare säger "inte mina hundar" samma med föräldrar "inte mina barn" , men hundarna bajsar och strimmlar pinnar här, fast inte dina va va va, som alla hundägare säger!

jag: Det finns ingen skylt eller liknande om förbud, så jag vill ha det skriftligt på papper, och JA, det här är mina hundar och JA, dom skiter åxå, men jag plockar upp efter dom!

mannen: Dom strimmlar pinnar som barn rammlar på och får stickor, låter inte det vettigt, förstår du INTE!!!

jag: Jo det låter jhu inte alls roligt, men jag har inga pinnar här, bara mjuka tassar som INTE förstör gräsmattan som däremot taggar på fotbollskor gör, än en gång, får jag det på papper så går jag! 

mannen: räcker det inte vad jag säger åt dig, du får gå till skogen eller grusplan...

jag: ja, det får räcka tills vidare men jag varken acepterar det här eller respekterar det, jag tycker hundägare är diskriminerade, och tack för att du förstör enda platsen jag vågar släppa hunden på vid bostadsområdet. TACK!


Med tårar i ögonen gick jag med raska steg därifrån och mummlade surt ord jag inte vill nämna här! Gjorde jag bort mig, är jag för känslig, eller känner ni med mig, är vi hundägare offer för alla lagar och förordningar, vi har snart inga rättigheter kvar och måste alltid anpassa oss till sura människor som kommer med egna lagar!

Hundägare verkar gå med skyltar där det står "JAG ÄR HUNDÄGARE, MIG FÅR NI SKRIKA ÅT BÄST NI VILL, JAG ÄR LÄGRE ÄN DEN LÄGSAT TAX I SAMHÄLLET"


Söndagsutflykt och huggorm...

Tänka sig, tidiga mornar bjuder på ett litet extra försprång och det kan behövas, jag har redan hunnit fixa en hel del och det ger en possitiv anda åt dagen minsan!

SÖNDAG
Blå himmel och en stor sol gjorde oss sällskap i skogen igår, Klövjeväskan med innehållande matsäck bärdes stolt med av Rimset som mår såååååå bra av att få arbeta med kroppen, planen var att träna lydnad i skogen, men det blir inte alltid som man tänkt sig, istället tränade jag på att hundarna (Rimset) skulle hålla sig i närheten av mig, han har haft problem med sin jaktlust den senaste tiden, eller JAG har haft problem med det rättare sagt!

Vi har tränat med långlina och diversa andra redskap, igår var han utan lina och det gick HUR BRA SOM HELLST, det gäller bara att övertyga honom om att det lönar sig att stanna vid vår sida, jag är supernöjd över gubben som var så lyhörd igår!!!

Tuva hon fick bada, bada i vartenda vatten hon hittade och det gjorde henne enormt livsbejakande och lycklig. Vi brukar vara i skogen omkring tre timmar på helgerna och hundarna blir alldele slutkörda av det, det glädjer en matte att se hundarna trötta och nöjda!

ORM
På vägen hem upptäckte jag en huggorm på stigen, första gången jag ser en vild orm och det var en vacker 45cm orm som låg och solade för att suga i sig UV- strålningen, som tur var såg inte hundarna ormen, jag vill INTE vara med om ormbett på mina älsklingar, hujja!!!!!! Annars tycker jag dom är stiliga och spännande djur dessa ormar!

image54

RSS 2.0