översättningsglädje

Det är verkligen förödande, att i hundvärlden vara sådär lagomt dålig på språk, inklusive engelska. Jag sitter med stirrande blick och försöker lära mig ord som "skyline" och mer därtill! 

Detta språkhandikapp har naturligtvis inte hindrat mig det minsta fråna att surfa runt i världens alla hundsidor och så gått det går läsa mig fram till vad det står med en viss huvudvärk som följd =P

men nu har jag hittat den perfekta lösningen, jag kan både översätta svenska sidor till alla möjliga språk så jag lär mig, dessutom kan jag översätta andra språk till SVENSKA =)  naturligtvis inte helt gramatiskt korekt men det får mig ändå att sväva i det blå.

För nu kan jag gå in på Spanska hemsidor och läsa om Podencon ;)

Allt tack vara googles nya supertjänst ...... ÖVERSÄTTNING!!!!! ,man kan översätta en HEL webbsida!

Kika HÄR 

utställningsstyle

När vanor blir till ovanor!

Det var väll inte riktigt förän på specialen som jag verkligen insåg mitt handikapp i utställningsringen. Rimset blev BIR och det var iof väldigt roligt, så när jag väl skulle ställa upp honom mittemot tiken (BIM) upptäckte jag att jag stod åt fel håll, För tusan, jag kan bara ställa honom åt ett håll, detta är ett nytt fenomen för mig, tidigare har jag kunnat ställa byrackan åt alla möjliga håll och kanter, men med en vana att ställa honom så dommaren ser just en speciell sida så har denna situation förvärrats och min hjärna har sakta men säkert gjort mig handfallen under ställanden åt "fel" håll!

Vi måste BYTA SIDA, jag kaaan inte, sa jag till David som var så snäll och ställde tiken åt mig. sagt och gjort, vi ryckte åt oss rosetterna och böt sida, varav det hela blev mycket lättare för mig.

hur blir det nu på WDS? med en handler som inte kan ställa hund från olika sidor??? ojoj... det blir att återfå gammla "Junior handlings" fasen!

för på tal om Junior handling, så satt jag och kollade på gamla bilder igår, och på en uts i Tromsö, Norge tror jag att jag kom 4:a med den söta tiken "Tina" en Svensk vit älghund som jag släpade runt i hela  Sverige på diverse utställningar. Under samma utställning hade jag tagit massa bilder på en PI. En strävis som jag inte alls vet vem det var. Roligt =) för detta var minst tio år sen tror jag!

jag måste hursom hellst slipa på min utställningsstyle ;) man måste vara väl förberedd inför WDS!!!!!!!!!!!!!!! hela 21 PI är anmälda, så här ska spanas. Förutom PI, sla vi naturligtvis tråna efter Curliesarna och Sibbarna. Det närmar sig med stormsteg och jag ryser bara jag tänker på det! 

 
Vi byter sida =P , spana in hur Rimset skämms över sin matte!!!


Nostalgi -Lydnad...

Ja...det var på lydnadsplanen jag första gången tävlade med hund..Lillfrida...Och det är otroligt underbara minnen jag har från våran tid...det allra roligaste var träningsstunderna, när vi lyckades med ett nytt moment....Men visst, när vi stod högst upp på resultatlistan var vi också rätt nöjda ;)

Det har blivit jaktträning och viltspår för hela slanten senaste tiden...Keron kan momenten i trean, men eftersom platsliggningen är osäker så känns det omotiverat att träna så mycket mer.

Men inte kommer jag kunna låta bli...Keron älskar lydnad, det är en sådan lekfull träning....Här kommer lite bilder från senaste lydnadstävlingen med Keron, från 3:e klass.

LÄNGTAR TILL WORLD DOG SHOW!!!!!Vattenarbete

MIDSOMMAR
Jag och hundarna tillbringade midsommar med far och Elsa i torpet..vid Åkeränge, Morjärvs trakter..närmaste granne en kilometer bort :)  Det är inte att ta i när jag säger att det var en helg i paradisets tecken! Det enda vi saknade var min syster och hennes fyrbenta! Hundarna njöt av friheten lika mycket som matte...Mysiga promenader, lugna stunder i solen, curlisarna bastade med matte (man kan inte vara utan hennes så länge vet ni...hmfff), vi blev bjudna på god mat, tittade EM (fick till och med far och Elsa att engagera sig lite...slutade med att Elsa konstaterade att Ryssarna är riktigt duktiga -om de inte använder dopningsmedel!!)...och så tränade vi ju också, litegrann varje dag.

Pappa blev ännu bättre vän med Keron än han redan var, bjöd honom på goda ben...Han genomskådar Keron fort "han är så barnslig och så himla social...". Fyra fick gott betyg..."hon är den finaste av svartingarna (av Keron, tuva och henne själv)". Lillfrida är ju deras favorit...den enda som är kvar av "vitingarna"(Elsa och pappas hundar)...ja, hon är ju svart/vit, men är en avkomma av dem.

Fyra har fått simma...det plaskas på, men hon klarar apporteringarna fint :) En gång höll hon på att dränka Keron...när hon simmade ut till honom och insåg att hon tagit sig vatten över huvudet -ja, då försökte hon klättra upp på morbror...vilket resulterade i att det var Keron som blev helt under vattnet :S Fyras päls börjar arta sig...ett dopp om dagen -håller lockarna i trimm!


TRÄNING
I går tränade jag och Pia med våra grabbar...det var en sån där härlig träning som gör att allt slit med vovvarna är värt det!! Vi var ute i nästan 2,5h...körde vattendirrigeringar, långa...till tre olika målbilder. Vi började med den längsta, i riktigt tunga marker..lite simdjup, men mycket lågvatten med dymark. Vi fick verkligen testa vårt samarbete med hundarna, tycker att de lyssnade på oss riktigt bra och ville verkligen arbeta för oss.

Går inte att beskriva känslan när Keron har varit ute och kämpat, accepterat att matte kräver att han tar sig tillbaka samma jobbiga väg (när man ju kan springa runt)....och han kommer fram till mig med dummin...hela han utstrålar sådan stolthet...hela jag känner  värme, kärlek och tacksamhet för denna hund -skulle jag kunna så skulle jag ge honom världen!

I dag blir det träning med unghundarna, Erkki ska hålla i den...hur roligt som helst!

I morse när jag rastade hundarna kom en kvinna och frågade om hon fick känna på mina hundar. Både Keron och Fyra blev mycket glad över detta, Lillin brydde sig inte. Fyra tappade intresset rätt fort...medan Keron stod som fastklistrad vid henne hela tiden vi pratade (blev en stund, berättade ju om vattenapportering, rasens kännetecken...vi kom in på pudels jaktklippning osv.)...Efter en stund tittade kvinnan på sin hand (som var svart av hår)..oj, de släpper ju hår! Jaaaa...visst gör de! Varje dag, året om!! Men det är lätt att fånga de bollar som far omkring på golvet...och det är värt det -mer personlig, lekfull och lojal vän är svår att hitta :) Vi gjorde ett gott intryck....Keron ville följa med henne när hon cyklade iväg....


Fotat massor senaste tiden...snart kommer jag kunna föra in dem i datorn också ;)

Lite gamla bilder i stället då....

 
Anna & Keron
Azlan, Annas katt.Skrinda håller än...

 
Rimset spanar in i kameran i förbifarten av matte, alltid redo att fotografteras ;)

 

 

 

Ja, såhär ser det ut varje gång vi går till Posten och hämtar ut hundarnas KRAV-märkta mat. Den stora kartongen innehåller alltså en säck hundfoder. Hundarna tycker det är roligt att få arbeta med kroppen, och dom blir stolta över att få dra hem sin egen mat ;) Skrindan har hängt med sen jag var miniliten, då våran Pyrene'er Frida, drog omkring mig och syster i skrindan, ett hållbart hemmabygge!

Bildparad ---> specialen 2008

 

Vädret sa sitt under specialen, när jag skulle ställa Bambi var det riktigt regnigt, jag var tvungen att ställa med jacka, första gången i hela mitt liv jag ställer ut med en jacka på mig och då har jag ställt ut hundar sen jag kunde vara med i "barn med hund". Kändes inte alls profersonellt, men det var bara en inofficiel så det fick gå för denna gång! 

 

Naturligtvis måste domaren kolla så "kulorna" sitter på plats, det gjorde dom såklart ;)

 
Den här snyggingen tog över showen och blev BIS 1 (strävhårig Podenco)

 
LITA ALDRIG på en GPS, just när jag och Sanna hade blivit vänn med den och vi förde en normal konversation, ja då lade hon bara av, strejk antydan utan någon lust att förhandla. Lite bittert men vi hittade hem ändå, man är trots allt hundägare, dom kan bedriva halva sommaren i bilen på väg till och från olika hundtävlingar / utställningar. 

 
Den här lilla sötnosen var den enda i sitt slag, en "Podengo Português, pequeno" , skaffar jag mig en dag en hund av miniformat då ska det vara en Podengo, fast jag vill ha en röd, eller rödvit. Dom är hur söta som hellst, Sanna vart dessutom riktigt KÄR!

 
Rimset i rörelse, jag hade tagit fel uts-koppel och varken jag eller han var bekväm i kedja, jag har annars ett uts-koppel i bara tyg, det ör behagligare för Rimset som är en känslig herre, trots att han vill verka så tuff!

 
Här är en fröken som kurat ihop sig så gått hon kunde!

 
Här satte vi upp burarna och vår parasoll ... ;) Ett litet läger minsan, på bilden ser man Bixie, David och Bambi !

 
Lägerbild =) efter två sekunder känns det som om man hunnit sprida ut sina saker så det liknar ett bombnedslag,


PodengoPortugue's, större variant

 
David och Bentley, en supersöt strävis, jag gillar verkligen Bentley, han har glimten i ögat!

 
En Räv bland katterna ... och där bakom har BIS finalen avgjorts..... 

Jaaa,,, det var det!


Midsommar för andra halvan av flocken

Midsommar, midsommar den mest sommriga högtiden av dem alla och det ska vara blommor och kransar, jordgubbar och grillning. Det ska vara sommriga klänningar och strö smultron upp på strån, det ska vara landet och midsommarstång och barfota på gräset.

Traditioner i all ära och visst ska hundarna få ståta med små kransar av blommor och blad men där slutar nog Gävleflockens midsommarfirande. Visserligen blir det dans, dans i skogen och höga hopp upp i luften, man gör vad man kan för sina älsklingar.

Jordgubbar har vi inte råd med, ingen grillning heller, sorry byrackor! Men kanske Konsum säljer billiga märgben ;)
Ut på landet, är det inte frågan om, har någon sett bensinpriserna, oj oj oj...... Så vi blir kvar i vår lilla tvåa i stan, men vi har varandra och det är ändå det som räknas. Jag ska ta mitt ansvar som husmatte och göra denna fattiga midsommar så bra som möjligt för oss.

Hur skulle den kunna bli dålig? För vi har varann........ 

//// Husmatte annaMålbilder och markeringar...!

Vi var ett helt gäng som träffades för jaktträning vid en sjö i går. Jag och Fyra, Pia och Minja, Madde och Alta, Nina och Hilda, Hjördis och Lisa, Elisabeth med sin pudel (minns ej namnet) och Maggan med Leo! Det var riktigt bra träning för Fyra att vistas i en så stor arbetsgrupp!!

Upplägget på träningen var riktigt bra! Det var Pia som styrde upp det virriga gänget ;)
Tre målbilder, 1: över en myr, 2: in i skogen samt 3: efter vattenkanten. Vi lade dummisar på alla tre målbilder och sen började vi hämta, en och en från 1 och när alla gjort det så gick vi till 2 osv. Så blev mycket passivitet!

Sedan lade vi ut på ett av områderna igen...En och en fick markering som vovvsen fick hämta efter att de gått och hämtat på linjetaget (området vi lagt ut på igen).

Och jag är såååå nöjd med Fyra!!! Hon var så lugn...hon apporterade bra och det kändes som att jag hade kontroll på henne. Riktigt bra fart ut och in! Några småfel..såklart, men jag kunde inte vara nöjdare :) Lugnet...det är bara så skönt att se hur träningsuppläggen vi haft faktist gjort så mycket!

Nu åker vi söderut till större skogar och tränar linjetag och dirrigeringar, bra med helt nya marker...
Milton vill tillägga: "jag ska få skutta lös vid torpet...det är sant!"

GLAD MIDSOMMAR!!


Rimset och Keron i Stockholm.Torpet!


NEEEJ!! Det är iinte saaant!

På Måndagen när jag och Sanna lämnade av lilla Bambi till Trude i Strömsbruk (hon följde med oss på rasspecialen) så passade jag på att spana in Trudes Sibbar hemma hos hennes pappa, han pratade för övrigt Norska, jag tycker verkligen om Norska, det är ett så jordnära språk, man blir liksom lugn av det! ja hela familjen "Mathisen" kommer från Norge, men det var nu inte det jag skulle berätta, herre gud!

Det jag ville komma fram till var att det var mycket trevligt att få se huskiesarna, spanade även in deras slädar och sådär. Jag måste säga att det var stora och fina hundgårdar där hundarna hade plats att röra på sig. Ja, man längtar inte direkt mindre efter en egen Sibbe efter det besöket. Den där feminina, le'ende utstrålningen med bakåtstrykna öron och gnistan i ögonen som bara huskietikar kan ha, den kan få vem som hellst att smälta! Iaf smälter jag ;)

Visst var det lite sorgset att lämna av Bambi, fast hon har längtat efter matte, det har jag minsan märkt. å andra sidan har hon och Rimset haft hur roligt som hellst då dom varit lösa.

Varje gång vi går till bilen tror Rimset att Bambi sitter där inne, det gör hon inte, och han kan bara inte tro att det är sant! han saknar henne, å vem kan klandra honom, han blev DÖDSKÄR!!!

 
Podencosarna har just sett en livs levande KANIN, det är grejjer det!

 
Varför göra det enkelt att ta bilder?
Det finns viktigare saker att titta på än in i kameran!

 
Rimset låg och sov hela vägen hem från specialen...

 
Jaha, och sen då? undrar Podencosarna!

 
Om man VILL, kan man slöa på soffan åxå!

 
fast LYCKA är att leka tafatt!

 
Kom igen då din MES, säger Bambi till Rimset

 
Bentley på väg ut från ringen , i Tånga Hed 

Å lite söta Sibbar ;)
hemma men trött

Vi har kommit hem från Tånga Hed, jag har lämnat Bambi till Trude och passade på å spana in hennes söta Huskiesar, sen har jag inte hunnit mer. Nu ska hundarna till skog och mark för att få springa av sig! Jag berättar mer sen hur det gick på utställningen. 

Lite tomt här utan Bambi tycker både jag och Rimset, just som hon började ta plats och känna sig bekväm var det dags att åka hem!  

Nu väntar skogen!

ha det!

 
Rimset och Bambi ( just innan hopp och lek)

Grattis på födelsedagen!!!

Min tjej, Fyra, fyller 1 år i dag! Grattis, min finaste :)

I helg har vi haft viltspårsprov i Kiruna.

Keron nollade öppenklassprovet, gjorde ett fint arbete men "missade" klöven. Han ringade lite väl långt ut på en vinkel, i tre varv! Det som det hela handlar om är att matte inte hjälpt honom att få rätt tempo -det går för fort och då blir det slarv. Skottet gick bra....men som Pia sa, kan mycket väl vara "den där fågeln som blev skjuten och som bör finnas" som gjorde att Keron tappade fokusen på klöven. Domaren sa HÖGT och tydligt inför allihopa att det var på grund av Kerons matte som han inte klarade spåret!! Hahaha...och det är sant...I Kerons kritik står bland annat att "han är grym i skogen", en annorlunda beskrivning av en hunds arbete :) Stod även hur han ringade, att han inte klarade spårslutet osv....

Ännu en påminnelse av lugnets stora, stora betydelse!!! Som jag tar med mig, varje dag, varje minut...!


Fyra blev godkänd i anlagsklass! Hon var väldigt mycket mer försiktig och lugn än jag någonsin skulle vågat hoppas på! Det var en härlig känsla att gå bakom henne i spåret, ringade två av vinklarna...men inga stora utflykter, hon var i spårkärnan i stort sett hela tiden. Jag ska verkligen ta vara på hennes lugn och spårnogrannhet! Hundarna mår så otroligt bra efter att de fått spåra...Fyra blir som en annan hund, och hon ser upp till mig..."wow, matte vet ändå litegrann...som vart det kan ha sprungit in en klöv i skogen"...

Fyras kritik: "Ett trevligt ekipage att se på. Metodiskt spårande genom hela spåret."


Lillfrida fick spåra Fyras spår, när matte tog in snitslarna....spårnogrann som få, min gamla dam! Och maaassa frollic i slutet :) Lillin var mkt nöjd med dagen...."Alltid lika spännande att se om den där klöven lämnat några frollicbitar på marken...pii"


Kanske åker jag och min flock och hälsar på min far i torpet vid Morjärv i helg...härliga skogar och varma vatten :) Hundarna får vara ute så mycket de bara orkar...ja....låter härligt det!


Några bilder av ettåringen :)
DjurMaxi med rödöron

Podencosarna, jag och lillfoxen promenerade till Djurmaxi idag, sen gick vi och släppte hundarna i en dagisinhägnad. Rimset skulle spela allan ( visa sin potensial) och hoppade över höga grindar vart gungorna är "ni vet" flera gåånger, men ingen vart imponerad förutom jag och Sanna, å det sket han fulla fan i, det var tikarna han skulle göra sig till för!

Nu är hundarna helt slut, ligger och sover, sköönt för dom! 

 
Bambi vilar på soffan
 
För efter springlekar blir man riktigt trött  (foto: Sanna Edren)


 

 
Tuva ......
 


På G....

Nu är Bambi hämtad, på Söndag ger vi oss av med vandringspokalen och Podencosarna till Tånga Hed, årets rasspecial är på G.

packet likaså och Podencosarna hoppar jämfota upp i luften ( iaf kåtRimme som är kär i fröken Bambi ,suck,suck )

knack knack

Har inget nytt att berätta, har iaf tagit fram fisk från frysen som hundarna ska få senare, men först ska det kokas.

Jag vet inte riktigt hur det är med fisk, är det farligt att ge rå fisk till hundar? Rimset skulle då aldrig äta rå fisk iaf så det kvittar egentligen =)                                                                                          Ha en fortsatt bra dag ;)

fastkedjad gatuhund

LÄS HÄR 

Blev uppmärksammad om detta på barbarkvinnans blogg och ville dela med mig, då det även finns en protestlista att skriva under!

Citat från hennes sida:
**2007 tog 'konstnären' Guillermo Vargas Habacuc en hund från gatan
i Managua, Costa Rica, band honom med ett rep i ett konstgalleri och
svälte honom till döds. I flera dagar stod konstnären och besökare i
galleriet lugnt och såg på hur hunden plågades tills han slutligen dog.

Tycker ni att bilderna visar ett konstverk?

Det prestigefyllda Visual 'Arts Biennial of Central America' tycker det och
konstnären har bjudits in för att upprepa sitt fruktansvärda djurplågeri
på utställningen 2008.

SNÄLLA HJÄLP TILL ATT STOPPA HONOM.

Det tar bara ett par sekunder att uttrycka din åsikt om djurplågaren**

 
Skriv under protestlistan HÄR. 

 

 
 
 

man blir inte bara arg, man blir förkrossad!!!

Om Rimset SJÄLV får välja

Hundarna äter bara KRAV - märkt hundfoder, från magnussons!
Titta på deras hemsida HÄR 

Rimset tycker faktist inte om ngt annat, så då får dom det här, dessutom tycker jag om KRAV - märkta varor så jag mår bättre av att ge dom det fodret, även om det kostar lite mer.  

 

Ha det !!!

/// Anna ( tvättstugehäxa )

Århundradets brott

enligt Tuva att:

Slänga MAT, eller att kasta en dummie i vattnet och INTE hämta den, bara låta den flyta länge å längre ut tills den sakta försvinner, detta kan få vilken retriever som hellst att få P A N I K Å N G E S T och om detta brott inträffar bör dom få hjälp hos närmaste psykklinik för förvirrade vattenapportörer.  Det kan ta nått år innan dom  återställs, men räkna inte med att minnesbilden någonsin försvinner helt. I början saknar dom helt framtidsperspektiv och känner sig som stora förlorare, så att utsätta dessa hundar för detta grymma brott borde straffas hårt minsan.

Om man har suttit länge och tålmodigt och väntat medan matte eller husse ätit sin mat och sen väljer att slänga resterna i soporna istället för att dela med sig, oj oj oj. det skär i hjärtat, mer än du någonsin kan ana. besvikelsen kan speglas i deras ögon, en sorgsen svart blick ( eventuellt ett förvånat uttryck, det här kan bara inte vara SANT). och det är sannerligen inte lätt att förstå, att ta till sig denna fakta, tankarna far runt i huvudet men tycks inte hitta någon lösning.

Straffet för detta brott är i vissa fall att komma hem till en lya där någon (läs glupsk retriever) rivit ut soporna och snällt sorterat ut allt ätbart. placerat det i sängen eller på finmattan, eller vadå placerat, snarare gnidit in det ordentligt INNAN dom nöjd och glad sväljer det ätbara (äckliga illaluktande rester).
Träningsdagar*

Jaha..lite uppdatering av vad som hänt hos oss uppe i Kiruna på sista tiden!

Fyra har ju löpt...under hennes höglöp har Keron sysslat med FÖLJANDE:
¤Bitit av sitt koppel när han väntade på matte utanför Kinarestaurangen (dock stod han kvar, Fyra var ju i bilen)...Detta trots att matte hade honom under uppsikt hela tiden!
¤Brytit sig ur och förstört en nyinköpt stålbur, trots att matte hade satt en karbinhake som säkerhet!
¤Dragit ned taket i bagaget på bilen, plus "slitit bort" grinden!

Det var otäcka dagar, de är över nu...och det är jag så glad över. Tycker väldans synd om Keron när han blir så stressad, nästa löp kommer vi säkerställa hans lugn!!


Men vi har även hunnit med otroligt roliga saker....

¤ Jaktträningshelg 30 maj-1 juni med Ingrid och Katarina från skellefteå, Keron var en riktigt duktig kille... Sista dagen på kursen fick vi gå ett fignerat jaktprov, jag och Keron gick öppenklass med Bosse och Sussan. Han löste dirrigeringen superfint, duktig på söket...Men är lugnet vid markeringar vi behöver hitta till...Vi är på väg! (synd att jag missade utställningen i Piteå denna helg, Kerons släkting "Lussac" kammade hem BIR båda dagarna! Hade vart så kul att få träffa han och matte Jorun...) -Otroligt givande helg!!

¤ Jaktträning  för unghundar i helg med våra vänner från Norge, här skulle ju Fyra vara med..men hon fick inte pga löpet, så tog med Keron för att få inspiration och lära mig själv. En övning som jag tog med mig var målbilder (tre exempelvis), åsså bestämmer jag vilken hon får hämta..En övning man gjort själv, men kanske först nu som jag såg hur mycket den ger! .Behövlig övning för tjejen, hon är lite som Keron -KAN SJÄLV! Men känns riktigt bra med henne... 

Har tränat på egen hand med Fyra...Hon är så duktig, tycker jag..börjar försvåra lydnadsövningar och stadgeövningar..utmanar henne mer. Hon har blivit mycket mer mogen efter löpet, Lillfrida fungerar som figurant, får gå med mig och Fyra medan dummisar kastas...Åsså får gamla damen skutta iväg för att hämta dem...Fyras förväntan får aldrig bli för hög, känns som att jag är på rätt väg med henne. Hon har riktigt bra fart in till mig med dummisarna och hon blir mer och mer säker på linjetagen. Hon stannar och sätter sig snabbt på stoppsignalen, fortfarande på inlärningsfasen där.


Vi har även tränat viltspår...Kan ju berätta om dagens (tyvärr ingen bild -kommer senare). Lade ett öppenklass-spår åt Keron i går vid 17 tiden. Blod, klöv...ja...å gick det i dag vid 12. Det som var utmanande i det hela var att det kommit en halv decimeter snö!!

Inget lätt spår för Keron....Jag hjälpte honom tillbaka till spåret en gång (mest för att jag inte kunde låta honom ringa så stort eftersom det var ett brant dike i vägen -matte skulle aldrig kommit levande därifrån..) OCH HAN KLARADE DET!!!

Jätteroligt, samtidigt tror jag inte det är bra uppladdning inför helgen (prov)...han kommer förmodligen inte se utmaningen i spåret, och göra 10 andra saker (säkerställa de levande älgarnas spår, kolla om någon björn luffsat förbi... medan han väntar på sin söliga matte -som ju går i domarens takt)..!


Bilderna nedan tagna av Pia Fors! Se hennes hemsida www.mincados.seFrån vårat låtsas "öppenklassprov"...
Blame it on the dog...

När du inte har bäddat sängen, då kan man utan att skämmas prata vitt å brett om sina
älsklingar som faktist inte GILLAR bäddade sängar och vars skulle dom annars ta sig en lur på dagen?

Om du är sen...... "jag var tvungen att gå ut med hunden, den är dålig i magen" =/

När du bara vill vara hemma och mysa trots att du bokat tid med dina vänner.... 
då är hunden ett utmärkt svepskäl till att stanna hemma,
"tyvärr, han har varit ensam så mycket idag att jag känner att jag bara mååste hålla honom sällskap,
dessutom behöver han komma ut å sträcka på benen, du vet jhu hur han är =) " 

Om det är stökigt hemma, "åhh dessa hundar som stökar ner å tar in så mycket sand utifrån,
hjälper inte att dammsuga varje dag". I själva verket har du inte dammsugit på en vecka
men det håller man naturligtvis tyst om. 

När du råkat pajja den lånade dvd:n av ngn vän, då är din hund plötsligt en ihärdig gnagare
utan dess like, du erbjuder dig såklart att betala men slipper skulden =P 

Om man är på resturang och inte orkar äta upp kan man faktist " ta med resterna till hunden". 

Orkar du inte vara ett modefreak utan trivs bäst i dina slitna jeans, då är det bara att säga "hundkläder"
eftersom du alltid är med hundarna, blir det oftast så att man bara har hundkläder på sig ;)sommarbild extra

     
     
  

Knegar

ja här knegar man på med allt som har med hemsidan att göra ;)

Till helgen blir det rasspecialen, HOPPAS JAG, nämligen lite krångel med bilen =I 

jag försöker även få med mig S , då jag inte vill köra själv hela vägen, risk för krock blir uppenbar då. Det bör undvikas i största mån!

SÅÅÅÅÅ, vad tycker ni, börjar inte sidan ta sig?

kolla inte via firefox, där ser den rent ut sagt f ....lig ut!

12 juli, på min födelsedag är det tänkt att jag ska tävla lydnad med båda kräken =P Rimset, mest på skoj, Tuva, mest på skoj...... =/ 

Så nu blir det träning som gäller =)

fast först, lösa korsord i hemmets ...."kärringvarning på matte utropar hundarna och skäms"


Powerwalk

Nu har det hänt en bråkdel på sidan, så det känns skönt att  det inte BARA står helt still ;)

Tänkte berätta att spåret gick som smort, det fick ligga sisådär 20 timmar. Nu måste jag bara hitta ngn som ställer upp med att agera dommare i nästa spår, då sättande och skott bör tränas på =) Om jag känner Rimset rätt så blir  det inga problem, om jag känner mig rätt så kommer jag antadligen göra bort mig å förstöra allt för Rimset =I (suck) ....

På morgonnen gick jag och hundarna på POWERWALK, jaaa, ni läste rätt ;) Rimset är en hejjare på det där, nästan så man vill sätta en gympadräkt på han, med spanska färger såklart. han ville inte äta då vi kom hem igen då han bantar, ja, HAN bantar på eget insiativ till min FÖRSKRÄCKELSE och STORA fasa! Senast igår vände sig en tant om å ropade "vaaarfööör är han såååå smal, man ser revbenen" !

Det är en sån ras ropade jag tebax.
Andra kommentarer ha fått i veckan är " KOLLA EN ÅSNA" , " EN HÄST", "SER UT SOM EN DOCKA" ...... ungefär där valde jag att lägga dövörat till och konstaterade samtidigt för mig själv än en gång att det är en hund, en hund, EN HUND.... sen var det bra med det!

Skulle betala räkningar igår,,, 2000 kr till diverse klubbar och annat hunder, å jag känner mig lite smått dum nästan, kanske byta intresse till att, ja varför inte samla kottar för det är graatis iaf..... för se på detta: 
 
* medlemsavgift till följande:::: svenska polarhundsklubben, svenska vinthundsklubben, svenska spaniel och retrieverklubben, Svenska curlycoatedretrieverklubben, svenska podenco Ibicencoklubben, svenska brukshundsklubben,

och som om inte det räcker så ska man betala uts och tävlingsavgifter, blodprov al'a rabies, bensinpengar till och från alla dessa aktiviteter, kursavgifter, nötblod, klädnypor, KRAV foder, ben, solspray, och mycket mycket mer !

Så är det konstigt att svenska hundägare har dålig ekonomi. snart kommer hunderiet bli en rikemansangelägenhet om inget ändras. För är man fattig som jag har man inte råd med NÅNTING, å då menar jag INGET förutom hunderiet.

För egen del lägger jag gärna de pengar jag har på hundarna, men visst vore det skönt att nångång ha råd med en ljusstake från indiska eller doftljus från IKEA.....  *drömmer bort*  =)

jag har det bra som jag har det trots allt, jag är nöjd!

//// Anna


kvällsnyheter

OJSAN! SE DÄÄR!!!! jag har inte skrivit mitt namn en enda gång sen jag sa att jag skulle det... Typiskt!

Dock.,.,.,.,

Idag lade jag spåret, imorgon blir det att spåra, det får ligga rätt länge, ett kort spår för terrängen var omöjlig om jag ska uttrycka mig milt!

Nu ska jag pyssla med hemsidan

just det.. tog ett lydnadspass ikväll åxå... Tuva---> super duktig liten krabat , Rimset----> slö å omotiverad, tittade mest upp i himlen hos fåglarna

Grattis Ruska med matte

Måste få Gratulera en snygg IWS som tog hem titeln Such i helg, Ruska och hennes matte Susanne ger vi därför dagens gratulation till ;) BRA JOBBAT !!!!!!

Ni hittar dom HÄR

image167morgonpasset

På morgonpromenaden blev det ett oplanerat lydnadspass.

belöning: pinne

träning: Tuva fick en platsliggning (klass II), lite frittföljd med tempovaritioner, samt inkallning med ställande och läggande under gång. vi tränade på snabbheten och koncentrationen . Rimset, linförighet, possition, inkallning med ställande och fjärrdirigering.

han tycker det är superkul med lydnad =)  men det tar på krafterna att träna med honom, man måste vara så noggrann och hela tiden läsa av honom så man håller motivationen uppe, för allt är på hans villkor! Tuva tycker om när man ställer lite krav, då blir hon säkrare och känner att jag har mer koll på läget . Rimset ja, han är som han är! det närmaste krav med honom är ignorering eller avbrott.... 

Nu har hundarna lagt sig för att vila, dom har nyss ätit, Rimset petade väll bara lite smått i maten till min besvikelse. Tuva går omkring med en blöt handduk på sig inomhus, för att inte bli så varmt, för vist är det varmt nu, ja sanna mina ord! 

image165 
Rimset tycker det är viktigt att dricka mycket vatten när det är varmt ute, glöm aldrig vatten och vattenskål när ni är på utflykt uppmanar han alla hundar där ute...

image166
Rimset njuter av solen och utelivet ;)

Morgontass

Godmorgon hundvärlden

image163

Söta Curlyhuvud!

image164
Ibiza styleRSS 2.0