Män som hatar kvinnor...

Varje kväll går jag och lägger mig med "män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson, i form av ljudbok, fast via datorn, förra natten vaknade jag av att jag försökte stänga av datorn trots att den redan var avstängd, för att jag trodde ngn hackers försökte ta sig in  vår dator. Man kan säga att jag blir lätt påverkad av film, böcker, ljudböcker och diverse annat =/

Jag försöker ändra min kost, jag har rellativ bra kost redan, men det händer att jag ger vika för ett visst sockerbegär, eller trycker i mig alldeles för mycket för mitt eget bästa, precis som för hundar är mat lugnande och är jag rastlös eller orolig faller jag lätt dit =/  Förutom kosten har jag börjat träna, allt detta för att försöka bli piggare, att gå ner i vikt är bara en bonus.

På sommaren, eller när det blir barmark cyklar jag med hundarna, nu har ännu en gång min cykel blivit stulen =( Känns minst sagt BITTERT, att promenera i skogen ger träning i sig, men inte alltid det efterlängtade flåset samt det lilla extra!

Vi har blivit efterfrågade att för en tid ta an en hund som ägaren inte kommer hinna med pga att hon väntar barn och är ensamstående förälder, det där tål att tänkas på.... återkommer!

Rimset har tack vare sin KLASS frysfoderkost blivit en kraftig Podencohane, det gillar vi ;)

Slutligen, ett bildsvep med såkallade BLOGG-bilder .....


Vi hade tvättstuga för nån dag sedan.... vilket bjöd in till en mysig vilostund för Rimset på diverse rentvätt /säckar!

 
Min facination av trän......


....... 

 
Tu myser på soffan med kuddar


Fikapause  


poserar i Bollongen

 
påminner mig om pingviner

 
.....

 

 
barnvakter

 
Tuva och Vincent

 
fågelliv

 
Rickard, Malin och Malins syster yster under en kväll hemma hos Karlsson

 
Rimset med sitt Vibrikoppel på S P A N ...
detta har hänt.....

*Fredag, vi ska snart ut med barnvagnen och Tuva på en långpromenad i "Ballongen" ---> läs Bollongen, en hyperhärlig park som är hur stor som hellst, där kan man vandra omkring, krama STORA trän och mata änderna.  

*Sanna och Agneta "Centuryfox kennel" har fått hem två söta katter, varav en svart Orientalhona, ett måste är naturligtvis att bekanta sig med denna katt, Orientaler ligger mig djupt i hjärtat... hoppas det går bra med era katter ;) 

*Fritz AK är nu såld till Dalarna och hämtas i mitten av April av sina nya ägare vilket känns trist, men jag tror han kommer få det riktigt bra trots allt! Därför tas han bort från vår hemsida och vi önskar honom lycka till i framtiden!

*En annan TRÅKIG NYHET är att ännu en av våra vänner har vandrat över regnbågsbron. Dolly har lämnat oss i stor sorg och saknad, en grandis som jag bott ihop med i Piteå och som förutom en inneboende varit en god vän. Hon hade långt skriden skelettcancer och avlivades  i början på denna vecka. Naturligtvis sänder vi en tanke till hennes matte tillika goda vän till oss  "Nina". En tyst minut för Dolly. Doll doll........

*
Det börjar närma sig Påsktider, eventuellt är en resa upp till Kiruna att vänta. 

*Vi söker fortfarande hus, målar jag om hela lyan är jag säker på att ett lämpligt hus dyker upp just som allt är färdig. Därför planeras en sommar med stora penseldrag.

*Webbutveckling och Webbdesign  tar mycket tid, bygger just nu på tre individuella sidor. Tar fortfarande emot beställningar, så bara att höra av sig om intresse finns.

ha det i vårvintern...  / Anna och regnbågsflocken


***KoNTaKTaNNonS***Seriös knopp söker någon trevlig tik att vandra sida vid sida med...på livets svåra stigar.

Namn: Keron
Intressen: Närkontakt, leta saker.
Personlighet: Vill gärna att det händer saker jämt, har STORT behov av kroppskontakt och är väldigt lekfull.
Största merit: Kan nysa på kommando.
Styrka: Ger hundra procent och ger mig inte i första taget!
Svaghet: Behöver jobba på tålamodet, blir lätt uttråkad om saker och ting blir för enkla.

Kontakta mig via gästboken....endast seriösa svar beaktas. P.S De som önskar skaffa valpar i framtiden göre sig icket besvärade, matte har förbjudit mig :S Men jag kan gärna bli en bonuspappa...älskar valpar :) D.S

Pälsängrar

...Hittade just Pälsängrar i kistan som vi har sängkläder i, FY TUSAN!!!! Vi bestämde att tvätta om alla sängkläder.... typiskt, vi som nyss haft ett tvättstugepass från 08:00 - 12:00.

läste att man även kan frysa in kläderna åxå... det brukar vi göra när hundarna haft skabb...

TVI.... 

Kistan verkar även vara angrien av svamp, nu är det en gammal kista som jag verkligen gillar så vill inte slänga den, går det att sanera angripna möbler såsom denna? Kanske inte nån som vet! .... och ve och fasa, tänk om det inte är svartmögelsvamp utan pälsängrarnas ägg.... är dom svarta måntro......

Sätter ut kistan på balkongen och fryser in sängkläderna nu........ och ryyyser i hela kroppen

Sen ska vi ut med hundarna till skogs.......


tvättstugehäxan

 

Idag, Fredag, vi klev upp vid sju tiden och drack kaffe, till det -> plättar med sylt och grädde. Tv:n visade "vakna med the voice" på 5:an , det programmet får oss tvåbenta att bli glada och dagen får åtminstonne en bra början =) Klockan åtta hade vi tvättstuga och just nu befinner vi oss i ett tvättstugehål, tiden mellan, då kläder tvättas och torkas. Hundarna har varit ut, ätit sin mat och är för tillfället nöjda!

Igår åkte vi förbi bruks för att kolla läget, planerna är inte upplogade, men vi gick en promenad bland tusen dofter och jag tränade kontaktsökande med R:et trots all störning (bestående av dofterna) , jag gick även igenom anslagstavlan, inget av intresse, eventuellt  kommer vi börja gå på Onsdagsträningarna när de börjar, beror helt på energin på dessa träningar.

Jag och Sanna hann även med Willys och en sportaffär, inne i sportaffären stod en lapp "Detta är INGEN klätterställning" på en slags larmpelare vid utgången/ingången. Jag tänkte i min enfald att en sådan lapp ska jag minsan sätta upp på våran soffa samt andra möbler som lockar med klättring av icket nämda odjur!  Tyvärr skulle nog lappen ignoreras, eventuellt strimmlas, så, det sket sig. Våra möblir förblir klätterställningar till var och en som vill elller har lust .. suck!

TVÄTTSTUGA NU =P   

/// Ha det

Att lära sig telepati med sin hund...

Det blev visst en städdag idag, man kanske ska försöka få in lite mer ljus i lyan, välkomna våren och damma ut allt det mörka, men dock mysiga... Förändring är ett alltid lika välkommet inslag hos i regnbågsflocken =) , för att inte tala om Regnbågsbocken (a'la Rimset ) moohahahaha!!!! 

Vi kan inte påstås ha STÄDMANI, nån av oss, men när golvet är så fullt av grus, sand och sönderkraffsade hundmadrasser och annat som jag inte ens vill gå in på, då är det en liten röst inom en som tycks göra sig hörd, tur är väll det får jag lov att påstå. 

Vi har faktist redan besökt skogen idag, jag ville verkligen stanna längre men fick tvinga mig att ta en kortare tur! Varför?

Jo! Som alla vet som nångång läst den här bloggen, så finns det en liten Podencohane, puckodenco, snapphane.........
som har en förmåga att få sina övriga flockmedlemmar att riva sig i håret, gnissla tänder eller bara gömma sig under täcket och låtsas som ingenting. Han är minst sagt MYCKET speciell i en kombination av en otrolig sårbarhet och känslighet, vilket gör honom till den perfekta läromästaren för den som vill ha en utmaning som heter duga.

När jag skaffade honom sa jag att jag ville ha en riktig utmaning, ngt utöver det vanliga, ngt som inte liknade en Curly för fem öre. Jag fick en utmaning kan jag säga, mer än jag hade hoppats på =P 

Det är inte det att han inte är klok, tvärtom! Dessutom har han en jaktinstinkt som heter duga, mina hundar SKA kunna gå lös, om inte idag så imorgon. jag ska kunna avbryta honom när han fått upp ett spår, vilket han egentligen aldrig saknar =/. Rimset går inte att korrigera, han är ett praktexempel av Podenco Ibicenco när det handlar om detta, Att korrigera Rimset gör STOR succe i stunden, men tar större skada under lång sikt.  Att se sambandet är en bedrift i sig!

Därför tar vi avstånd från korrigeringar, vi tränar istället smart, att nå samma resultat eller bättre utan korrigering kräver en smartare hundförare med oändlig mer fantasi.... och  NEJ, det handlar inte om att tappa ledarskapspoäng eller förlora matchobetyg inför sin hund, snarare tvärt om.

Hur som hellst, det jag ville komma fram till var -----> Rimset och Tuva i skogen -----> all min fokusering på Tuva, vi tränade och pysslade, Rimset tappade mer och mer av sin jakt och ville vara med oss, nu tränade jag visserligen med en kanindummie, Tuva fick apportera, och träna allt möjligt skoj, jag kastade goda korvbitar till henne, men stackars Rimset fick ingenting, jag tränade läggande under gång med Tuva och hade en Podenco vid sidan om som aldrig gjort så bra ifrån sig under detta moment som då, fast att han inte ens "fick" vara med och träna, han fick inte en godbit under hela promenaden.......  jag var mycket noga i att inte ens ha ögonkontakt med Rimset!
 

När vi kom hem tog jag ut Tuva ur bilen, gick en sväng med henne och hämtade sedan Rimset... Men är inte detta emot alla regler, ska man inte visa vägen och berömma när hunden gör rätt?     BEAKTA ----> Här sysslade vi inte med inlärning, vi kan inte kalla det uppfostarn heller, jag försöker bara få min flock att förstå hur flocken SKA bete sig, en slags beteendepåverkan

Slutsats ----> jag korrigerade inte Rimset när han inte lydde, jag berömde honom inte när han lydde, jag betedde mig bara på ett sätt som fick honom att själv ta första steget, utan klicker, godis, röster, tonlägen osv......

OBS! Att utnyttja detta varje gång du är ute med din hund kan ge helt motsatt effekt, läs av hunden och släpp fram den i exakt rätt ögonblick för att nå bästa resultat....

Att använda sig av en annan hund är kanske inget nytt..... det har jag alltid utnyttjat under träningspass, få hunden mer intresserad utav mig genom att först träna med en annan.

Denna gång handlade det dock inte om ngt träningspass, detta är i mångt och mycket helt annorlunda, det handlar om att få en vinthund att följa flocken, inte jaga, det handlar om att finna vägar och nå fram till sin hund, just som den individ den faktist är!  Mer en slags TELEPATI !!

Inte alls avancerat tänkande, bara roligt att lista ut fler och fler saker som gör att man påverkar hunden (styr den) utan ngn slags lydnad inblandad! det är mer ett förhållandesätt..

LYDNAD är sååå otroligt överskattat tycker jag (beror på hur man analyserar ordet såklart)  -   På tal om det kommer Tuva ställa upp i lydnads tvåan i sommar, Rimset ska ta sitt Viltspårschampionat,, hihi !!!!!


Vi ses! Synes och det!!!


 
FulisarKom nyss hem ...

Kom nyss hem från skogens, vi var där igår åxå. Känns bra att sitta still i skogen med Rimset, han hittar på andra saker än att bara spana, och det försöker vi verkligen uppmuntra honom till, promenerar man är det jakt för hundarna, span och nosande hela tiden, därför försöker vi vara stilla så mycket som möjligt. 

Vi hade med oss fika och sittunderlag (hundbäddar), solen sken, husse spillde kaffe på matte, Rimset flinade stort och Tuva stirrade frenetiskt  för att inte missa en tappad smula bröd,  MATGLÄDJE  ---> den sanna glädjen ( välkänt retriever citat)   .

31 denna månad kommer jag och Rickard gå på "starta eget" informationsmöte, jag kommer även ansöka om starta eget bidrag och ber till gudarna att det går vägen.

Igår  åkte vi förbi hästarna, har haft sååå mycket att göra att jag inte hunnit vara där på två, tre veckor och samvetet har gnagit små hål i hål i mig.... Filip, han säger alltid hej när man kommer, Fritz gnäggade inte och verkade vara sur på mig, men lämnade iaf sitt hö för att komma och säga hej, Colingen Stjärnan eller Skogstrollet även kallat av mig var som alltid lika glad står och myser med en hur länge som hellst. Ville sneglade knappt på oss, damerna sa hej dom åxå.

Jag lovade Fritz att komma till veckan så han får komma ut. 

Snart ska vi till Lindas Gym ;)  ...... jag måste försöka träna... för att bli piggare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vad annars, Polarhunden har kommit idag, trevlig läsning....  

Ngn som vet vart man kan få tag på gratis sesalrep och/eller pappersrör ,,, vi är MYCKET intresserade utav dessa ting!!!!! ;) 

 
Visselpipan jag fick i julklapp av syster med det vackra lapplandsinspirerande läderbandet som Pia ( Mincados) har tillverkat är en självklar del under varje hundpromenad och träningstillfälle! Ta gärna kontakt med Pia då hon tar beställningar på dessa vackra visselpipsband och annat!!!! Dagens T I P S.... ;)

 
Gammalt och slitet har charm, Detta älgtorn dansar minst sagt med vinden!

 
Sakta växer stenen fram under den smälltande snön

 
Rotrivning, ett STORT intresse för Tuva, att slita

 
Lilla tösen Tuuu..... 

 
Såååååå ful är hon väll ändå inte, trots kallad "no coated Retriever"

 
söndertrasat

 
Ännu ett spanarfoto till samlingen

 
....och ett till

 
Underbaaaart muttrar han, den där Podencon i solglans


Nu motion ....... utan hund för engångskull

//// Flock a'la Regnbågsgatan

We got time


I Fredags tränade vi jakt...länge sedan vi gjorde ett "riktigt pass" sådär.. GISSA om Keron var nöjjd! ;)

Tränade först med Fyra, kändes riktigt bra...apporterade fint...hade bra stadga...var lugn och hade ändå bra fart i arbetet. Vi körde stoppsignal också...Hon fick göra vad hon ville...höll sig ju ändå nära mig för hon visste att det kan hända ngt skojj! Sen visslade jag, stöttade henne att sätta sig fort med rösten de första gångerna.....hon fick sin belöning i att apporten kastades. Hon är duktig på att sitta kvar tills jag ger henne frikommando....Hon får inte alltid hämta, hon belönas ändå i och med att hon får se dummisen flyga.... 

När jag plockade bort rösten blev det ju svårare och hon satte sig segare...så då gjorde jag bara så att jag sa "gå iväg"(ett sorts frikommando...men lite mer krav av mig att de ska ge mig utrymme) och så gick jag vidare utan att kasta. Visslade sedan igen efter en stund (inte vänta för länge)...och då kan jag lova att sittandet blev blixtsnabbt! :D
Jag gör ofta så på inlärning av något, funkar bra tycker jag...man märker hur de inser skillnaden på att beté sig "rätt" och "fel"...det enda som händer när de beter sig "fel" är ju att belöningen uteblir.

Nåväl, sedan tog jag ut de två andra....körde linjetag över parkeringen till en trave björkar....varierade med att ibland stoppa Keron på halva vägen och dirrigera honom till vänster...hade lagt dummisar ute på skoterspåret åt det hållet. Gjorde markeringar som landade bakom snöhögar....Lillin var med.....ÅÅÅÅååå va skojj vi hade!!! :)

~~    ~~    ~~    ~~    ~~    ~~    ~~    ~~     ~~     ~~     ~~   


På lördag körde vi skidor över till fars stuga i Kurra, lämnade gammelpigan där och fortsatte sedan upp mot Vuolusjärvi...en bit efter den och sedan in i skogen efter ett skoterspår som kom ut i övre delen av Vuolus. Keron galopperade på med fullt ös...någon kort andhämtning hade vi efter vägen. När vi sedan vilat i fem minuter efter 40 min körning så skulle vi då ta oss tillbaka till stugan. Hörde en skoter.............snabbade mig att komma i "startposition"....gäller att passa på att få extra draghjälp. Och vilken fart på gubben....!!

Vi stannade i stugan med pappa och Elsa någon timme, blev bjudna på köttsoppa....grillade korv utomhus och hade det riktigt trevligt! Elsa och Fyra stod sida vid sida i fönstret och spanade ut på pappa som pysslade med veden....Keron fjäskar gärnet för pappa...de är ett passande par :) 

Kom på en sak.....när vi lämnade av Lillin var Keron lös på gården, såg att han tittade på något bakom mig....sen vände han om och sprang till pappa....var en setter som kom springandes med sin matte som åkte skidor, ett skoterspår går upp precis där vid stugan....Bra val Keron ;)

Lillfrida stannade sedan kvar i stugan över natten............vissa har det bra :)

~~ ~~ ~~ ~~     ~~~ ~~ ~~      ~~            ~~~~~~~~   ~~          ~~~~~~    ~~    ~~~     

På söndag fick Fyra busa med Troj, hane på 2 år........Tror att hon gillade att charma honom...när vi kom hem gick hon omkring...och sedan böjade hon grina.....peeep och pep, peeeeeeep.....lilla tösen saknade sin kompis. Keron ville gärna busa också, men jag berättade åt honom att han faktist inte klarar av det nu sådär på första träffen. De travade sida vid sida och hade många gånger närkontakt i harmoni...men nos mot nos...då blir det för tufft för Keron, han behöver lite tid.

I går var vi också sociala...Maja och Kira (4 årig tik) var med på promm....Och jag blev såååå stolt över Keron när hans första kontaktsökande blev helt PERFA....han NoSAde henne i ändan det första han gjorde när jag släppt honom. Är ju inga problem med tikar...men han är ändå såpass osäker socialt så han har haft en tendens att möta upp tikar framifrån...och det blir ju spännt i några sekunder då.....Så jag blev alldeles överlycklig över hans framsteg som den sociala knopp han är! :D

Kira var hemma hos oss också...Fyra har bestämmt hittat sin BÄÄÄSTIS... (Kira kanske inte känner samma sak haha), pussade och hade sig...men Fyra var mycket lugn och duktig...har ju kunnat bli lite "fjompig" förut... Keron vaktade en gång....la honom i ett hörn ett tag....sedan var det lugna puckar och alla kunde samsas i lägenheten :)

Milton var kanske den mest nyfikna av dem alla....Han skuttade med bestämda skutt rakt fram till Kira..."Hallå där, vad är du för en?...Här bor jag, bara så du vet så är jag lite av en BOSS här...." Så var det med det, Mille sköter det där själv, man behöver inte oroa sig att hundar ska jaga honom.....De är så lätta att påverka psykiskt..jaktinstinkten kommer som av sig när Milton sätter nos mot nos och sniiiiffar! Jag har en känsla av att Milton är på fullt på det klara med den saken...plus att han ÄR nyfiken och tycker om nya hundar :) 


För övrigt så dansar vi omkring till Alcazars "Stay the night".... wiiii.....!

//Veronica


  


Räddad Curly

Äntligen MÅNDAG, och extraknäcket är avklarat. Jag och Tuva hoppade upp ur sängen redan klockan 6:30, hon har fått sin åtråvärda mat och varit ute, Tuva är nöjd.

Husse och Rimset ligger kvar i bingen, Rimset som är en riktig slöis på mornarna och ligger kvar i sängen så länge det är möjligt.

Eftersom jag jobbat kväll har jag hunnit med skogen på dagarna, igår var det otroligt soligt, jag har hittat kameraladdaren, inte alls långt borta som jag trott, den satt fast i uttaget på kontoret, fullt synligt, ändå har den varit borta flera veckor, så är det här i lyan... saker försvinner och dyker upp igen, dra mig baklänges om det inte spökar =/

 
RexRåttan "Bella Donna"  kikar fram...

 
DumboRåttan "Dumbo"

 
"Donna" i sin träkojja

 
"Ginza"

 
Humoristisk Curly, akvarell

 
Rimset spanar på Råttisarna

 
Tuva har krypit under stugan och fastnat....

 
Räddningsaktion

 
Snart räddad 

 
Tuva återgår till sysslor såsom att balansera frollic på nosen

 
Rimset sysslar med sitt....

~Someone like you~


Vi är ingen morgonflock.....men ibland har vi kraft att uppleva och lägga märke till små guldstrimmor som får våra hjärtan att le.....Och i morse var en sådan dag. De spelade Jerry Williams(tror det är han) låt "someone Carol like you" på radion...den är sådär glad och medryckande...tror mor spelat den till oss förr i tiden.

Fyra borrar in sitt huvud i min famn....den mysigaste hund som finns.....så mjuk så man tror att hon är gjord av mocka....Och vi skråååålade......"I´m so lucky I found...someone FUUULAN like YOU!!"..........."...someone KNELOND like you..!!!..."    

~~ Och Lillfrida låg i sin bädd, hade ett sådant där uttryck av hamronisk glädje...hennes ögon glittrade....och det slog mig än en gång hur otroligt det är att just JAG fått gåvan att ha henne i mitt liv. Det är en gåta...det är så vackert och det enda jag kan försöka göra är att ge tillbaks till henne, det hon gett mig....För övrigt, är nu diplomerad instruktör...vi fick veta att vi klarat alla prov i söndags.

Jag och Keron var till Edna i lördags, just det..tottan var också med. Underbart skojj! :) Och bra social träning med störning av hundar och människor. Fyra kunde inte låta bli att knoppa till två huskiesar just som vi for förbi dem...hon lyssnade bra innan vi var precis brevid dem. Hon blev NEDPUUUULAD i snön och jag berättade åt henne att "så där gååår det om man bara tottar fram sådär!"  Och hon lärde sig nog något...senare hade Keron snurrat in sig i linan efter en minipaus....huskisarna kom ikapp oss....Och tottan stod brevid mig helt lugn...behövde inte ens påminna henne... :) Dessutom var det små barn och andra människor runt omkring................det var ju bra.

Fick lite vilt jag beställt i fredags....Tog fram en mini-kråka för att testa av Fyra vart hon ligger i viltträningen...ingen spontan dam...o m  m a n  s ä g e r  s å..........Men tänkte, kråka har hon ju tagit förr...och hon borde ha mognat. Vilket hon hade!! Hon var mycket lugn och apporterade fint....de två första gångerna fick jag kalla in henne och stödja henne i att komma till mig....inte stå kvar och undersöka....Tredje gången sa jag inget...och hon tog "kråkan" och POTTTERADE (apporterade på Fyra-språk) den till mig! :)  När jag kom hem så upptäckte jag att den "lilla kråkan" var en duva....oj, då....nåväl, gick ju bra i alla fall......

Keron fick bära en halvfryst fasan....oj, oj.............HUR STOLT CURLY KAN MAN VA!!!!!!??!!!!!! :D

Första dagen i söndags med kursen vi ska hålla...känns som att jag, Pia och Anneli är ett bra team...vi bidrar med olika saker och har i grunden samma hundsyn. Känns superskojj med utmaningen att hjälpa dessa ekipage att komma några steg frammåt... :) Och så roligt med engagerade hundmänniskor...känns som att den här gruppen har stor potential!!

Ensampromm med Fyra på stan i går...behövs det där...ensamträning!

//VeronicaDen lyckligaste hunden på jorden!!!

I N K Ö P S     L I S T A

-Leverpastejj på tub   


Husse,  eller som hundarna kallar honom och tror bestämt att den rätta benämningen är "Nasse" , han, den där nassen ska åka till sundsvall imorn, kommer vara borta hela veckan, så det blir MATTE ensam hemma med ett myller av tassliv. Vi hoppas vi klarar oss, Tuva har bunkrat upp ben och frollic i glasburkar från IKEA, hon känner sig trygg.

Rimset har i vanlig ordning slängt varenda kudde på golvet som går att hitta i lyan, knölat ihop mattor, inhandlat köttbullar och förberett sig så mycket det nu går, han ska ta hand om matten, vakta lyan, rensa diskbänken, dricka från toastolen, skälla på en å annan hund.... aktivitetsträning av matte är en stor börda, men han ska on gör detINTE svika, henne ska han nog få bukt på en vacker dag ;)

matte har en beteendeskedja som är svår att bryta för Rimset.... hon är ngt ängslig och nervös vid många tillfällen, hon stelnar till utan att hon vill eller tänker på det......... bla bla bla     ja just det, man kan vända problemet ..... det är kanske där man hittar lösningen, hunden är trots allt bara en spegelbild över ägaren ( ngt grovmeijslad tanke men ändå.. )  

hur som hellst ---- > Vii ses nasse =D
TRÄNING IDAG ......

2 timmar....... Tuva tränade på rutan, jag och Rimset tränade tillit, kontakt ---> godiset SLUT  --> katastrof....
Den bästa träningen var nog när vi släppte snapphanarna och tititititititititit Tiiiiivan, problembeteende till trots, men att släppa fyra hanar är såklart en seger i sig, dom var sååå lyckliga...... 

::::::::::::::::::::::::::: = :::::::::::::::::::::::::::::

Rimset behöver få fler possitiva möten med hundar.... tyvärr är det svårt att ordna, så vi kör på med det gamla vanliga, hund = ungnötlever, leverpastejj, köttbullar, korv etc.... igen och igen och igen....., inga ryck i kopplet, inget fyande, ingen barbropåse att kasta, ingen höjd röst, ingen nerbrottning av hund, inga nyp, inget stirrande i ögonen.....


Här handlar det att bryta en kedja, en omedveten kedja,..,,,,...... mattens tillika hundens... ett arbete som kräver tid, räkna med tre år minst, inga genvägar..................räkna med motgångar, räkna med bakslag och frustration!

men räkna även med att sakta, sakta, sakta se en rostig gamal sten lossna, försiktigt bryta sig lös, frigöra sig och ge plats åt det lugn vi eftersträvar....

Låter det jobbigt? kanske, men värt det, absolut!  Det är varje hundägares skyldighet att vårda sin hund, att få den till att bli den lyckligaste varelsen på jorden, få den att älska livet......iaf försöka. 

jag tycker det är lite underligt hur vi människor så noggrant klipper klorna, rengör öronen, skrapar tänder, trimmar, badar, klipper..... medan vi många gånger inte lägger en bråkdel så mycket tid till att vårda det innre.

Vi pratar om possitiv stress, lydnad, ledarskap, tjänstevilliga hundar osv...... vi söker framgång men blundar många gånger för själva djuret som har blivit ett slgas redskap för många, LYCKLIGA HUNDAR --> ARBETANDE HUNDAR !!! Visst, men inte nödvändigtvis...... 

Det har Rimset lärt  mig, att stanna upp, tänka till, lyssna på djuret och dess behov, hunden talar hela tiden sitt tydliga språk, TYSTA INTE NER HUNDEN, LÅT DEN FÅ TALA , när du lyssnat, försök förstå, försök sätta dig in och sen försök åtgärda med samma tanke varje gång ----> inte för att få en lydig hund, inte för att nå framgång, inte för att slippa skämmas... utan för att du vill att just din hund ska vara den lyckligaste hunden på jorden!!!!!!

Anna


sent en Lördagkväll

Här händer som vanligt inga häpnadsväckande saker, inget att skryta om alls och det är såklart trist, en ren bristvara som bör åtgärdas på ett eller annat sätt, jag längtar till sommaren, då ska jag söka mig efter fyrklöver eller varför inte vinna på trav =D

har inte tid med annat än jobb just nu, jobb och hundarna. Har inte besökt fritz på ett tag men ska försöka hinna med det imorn.... Jag jobbar med beställningar, bygger två hemsidor.... jag önskar att jag inte vore fullt så petig och noggrann, vet inte hur många gånger jag ångrat mig och raderat hela skiten... För jag vill ha det perfekt..... 

Sen har vi oljemålningarna och andra konstprojekt.... nu ska jag börja bygga exklusiva kattklätterställningar som kommer annonseras ut..............  

Söker fortfarande hus att hyra, vantrivs sååå att bo i lägenhet.....  turen är knappas min skugga! 

Vi ses i skogen eller på den frysna sjön
  //// Anna med flock

 

Retrieverstyle

Jag tänkte skriva några rader angående gårdagens träning....

Samling untanför mig klockan fyra, jag var såklart sen och dom fick stå och vänta.............

Tillslut hade jag fått på mig kläderna, fjällrävenbyxor och jaktstövlar mm,,, Bitte tyckte jag såg ut som en lapp

Bitte:  och Anna, hon ser ut som en äkta, ja vad heter det nu... hm....  

Jag:   RETRIEVERMÄNNISKA =D

Bitte:  Lapp som har sina renar...

Jag:  tänker "där åkte min påtänkta retrieverstyle" !


Hur som hellst, så var vi FEM Snapphaner med ägare, En STOOR Grandishane, tre Irländska Settrar, en Podenco Ibicenco och så lilla Curlytiken Tuva som fick vara med bara liite som störningsobjekt med husse ;) "lilla fröken Tuva med känsla för FROLLIC!"!   Träningen började med att bara få hanarna att slappna av i närheten av varandra, detta mest i form av lugnande signaler från ägarna...... mitt mål med Rimset var att få honom att förstå att han får finna sig i läget och känna mer tillit till mig! Vi tränade i nästan två timmar, så småningom blev det sicksack övningar, mötesträning osv....

Det jag tycktes se med Rimset var att: när inte det hjälpte att skälla på hundarna, varken dom eller han fick viljan igenom med diverse skall... så började Rimset mer och mer använda sig av lugnande signaler.. I slutet när Bittes Boysen stod och tittade på honom och nosade på han vände Rimset bort ansiktet, blinkade med ögonen åsåvidare....  jag berömde Rimset och han förstod att han var på rätt väg =)  sedan började han pipa efter Boysen, tror han blev käääär =)

Snart kommer kissen ;)


Far
     

mor
   

Kissemissen


 

Milton sKRiver....;;::

Hej LåttORNA! Jag testar...i d e t t a n u....en sorts spån av trä...som små minipappersrullar....i stället för kattsand...kissa å bAjjsA i ni vet. Detta experiment skall sedan utvärderas...jag undrar med detta inläg...Har ni någon FAvorIt-BAJS sand??

Nåväl...för övrigt verkar ni ha det bra....Min aktivering står jag för själv, min matte är alltför oförmöööögen att tillstå mig spänning....Så jag passar på att undersöka diverse mystiska väskor som kommer in i lägenheten i samband med ännu mer mystiska möten matte har (sist hade de som täckmantel att de "plaaanerade vardagslydnaden"...pyttsan!) Nä, jag kanske ska medge...jag är lite av en spion, säkerställer lägenhetens självaste existens.....man vet aldrig i dessa dagar.........vet inte hur ni har det där nere....men här får vi passa oss för RYSSEN!!!


(Jag testade skriva detta som kommentar till förra inlägget...någon vaijsning...med det hela)

//MiltonMars har trädit in

Här hemma försöker vi pyssla på med vårt... råttburaen är städad, jag tillsätter nya saker åt dom hela tiden för att berika deras liv, allt slängs när jag städar ur buren och det blev en hel svart sopsäck denna gång, som blandannat innehöll kattunnel, kartonger, krukor, hockeyutrustning (den där hårda saken dom har över axlarna så dom ser biffiga ut på isen), en superrproligråttpryl för övrigt ;) , gnagarpelletsen byttes ut mot kattsand osv.....    

Råttorna har även fått bada i badkaret, lite simmträning gör dem gott,, dessutom behöver dom bli riktigt rena emellanåt.

Hundträningen i Onsdags gick superbra, Rimset al'a bordercollie dök upp!  Ja, jag börjar tro att den hunden har olika personligheter, typ: Rimset valp, Rimset världens lydigaste, Rimset världens olydigaste, Rimset  puckohane, Rimset gullefjun...... mm....

I dag är hundträning nummer två, då ska vi blandannat fortsätta med det vi påbörjade i onsdags, nämligen hundmöteträning, nu går vi steget längre och använder oss av gångstigar och husknutar. Idag är även Bitte och Boysen med!!!

Har även varit till Jennys hund och katt, där köpte jag frysfoder, detta har jag nog redan skrivit om, men jag fick höra av Malin att frysfodret från Fodax sägs vara både bättre och billigare den kommer med lastbil till gävlebro varje månad typ, så nästa gång ska vi beställa. Nu använder vi som sagt KLASS PLUS, viktigt för mig att det är mycket fettmängd då Rimset har svårt att hålla vikten, dessutom används han någorlunda aktivt inom drag och jaktträning.

FODAX eller KLASS PLUS ,, det är frågan?!?

Igår tog jag med Rimset till Anders och Malin för att träna lugn passivitet i någon annans trånga kök med två tillhörande hanhundar och två nyfikna kissar. Det gick över förväntan, se bild på Malins BLOGG.

På sätt och vis är det lite frustrerande att det alltid går så bra när man arrangerar, ja ni vet, ändå är det såklart jättebra. Antar att det går bra för att man har ett helt annan säkerhet , harmoni och lugn. Men den viktigaste delen tror JAG är det förtroende man ger hunden, för man vet att det absolut inte gör något om ngt blir fel ----> Större ansvar och större förtroende.  ----> bättre resultat och ett helt annat sammarbete..

Hur ska man överföra denna bit till vardagen? Där kommer kruxet för mig!

Men desto mer man tränar i kontrollerade former, desto bättre harmoni och säkerhet även i helt naturliga svåra situationer, om än det kommer ta lång tid.. 

Vi hoppas på att Grandisen Tello med tillhörande matte vill vara med på våra träningar, desto fler raser och individer desto bättre, kanske kommer även den finska damen med sin setterhane att deltaga......... 

Ja vem vet, snart kanske hela hundAndersberg kommer  följa vår lilla skara =) Hundsammverkan / Bysammverkan... som den välkända Dalmatineruppfödaren tillika hundfoderexperten Ann-Marie Hammarlund  ofta rekomenderar. 

Rimset ska även få umgås med Ior, en ung setterhane, han behöver få någon lekkompis, Tuva har annat i tankarna, Rimset behöver få glädjestunder med andra hundar och få släppa lös lite ;) 

I Onsdag blir det tandskrapning på Pontiac,  jag ska hjälpa Malin med detta då hon som så många andra inte är överförtjust i tandskrapning........ själv tycker jag bara det är roligt så =)

Nu ska vi ut med hundarna, inkallningsträning för både Tuva och Rimset med, hör och häpna, KanINDumMieS som störning...................... vid havet..... vi åker nog mot havet ;)
Ha det bäst!! ///// Anna  

OCH  ____---___--___---->   TACK anders FÖR ATT HA LAGAT VÅR gammeldator ;) det var guld värt!!!!!!!


RSS 2.0