en tid som aldrig kommer igen... och så ser vi framåt..

Idag vaknade vi till en frostkylig morgon, -20 grader, valet att inte sätta vantar på sig på snabbrastningen var något vågat. Nu har alla hundarna ätit och gått och lagt sig igen på diverse ställen, jag funderar vart dagens slädtur ska gå av stapeln. Vill ut till fjällen, som har en enorm dragningskraft på mig. Tanken var att åka till Björkliden i helg men de lovade storm, så kanske nikkaluokta, puoltsa eller så söker vi skoterspår efter norgevägen sådär slumpartat.
 
2014 har frysit till is och ersatts av 2015, Kennel Camabaros har nog legat på lågfronten men en summering, såklart lite för sent, bör vi göra! Kanske inte i tidsordning dock!  
 
 
Alla utom en från Jetblack-kullens ( Curly Coated Retriever ) HD resultat 2014 (och vi är mycket nöjda över det jämna och fina resultatet). e:SE U(U)CH Uved's Black Beaut Plum  u:SE VCH SE U(U)CH NO UCH Ringlets Nattsol      
 
Camabaros Jetblack Perfect Design HD grad B, ED grad 1

Camabaros Jetblack amazing Light "Hulken" HD grad A

Camabaros Jetblack Magic Stardust "Cosmo" HD grad B

SE JV-13 Camabaros Jetblack Masterpiece "Mori" HD grad A

Camabaros Jetblack Outstanding Lady "Ninnibell" HD grad A

Camabaros Jetblack Son of Beauty "Kingen" HD grad A 

 

Vi fortsätter med Curly 

SE JV-13 Camabaros Jetblack Masterpiece "Mori" ställdes i Gällivare för domare: Mats Jonsson med trevligt resultat: CK, BHKL 1, CERT, CACIB, BIM  

Moris första cerrifikat och nu är det bara att jaga vidare ;) helgen efter gick det inte lika bra men till sommaren hoppas vi få hans championat =) 

bild:Veronica Siikavuopio 
 
 
 

Målet jag har för Mori 2015 är för övrigt att ställa upp i Rallylydnad, viltspår och kanske WT. Samt att fortsätta ha roligt tillsammans och träna för skojskull. 

 

Planerad valpkull, men ibland vill det sig inte...
Moris Mamma Fyra, parades under 2014 men gick tyvärr tom, ett nytt försök kommer göras 2015, hane är ej ännu bestämd! 

Barrongiz Girly Girl "Lilitha" (Podenco Ibicenco) 


Lilithas Juniorår har gått bra, hon tycker utställning är jättetrist och att domarna är konstiga, men utvecklingen har gått framåt (med träning) och hon accepterar det mer och mer. Någon showhund kommer hon dock aldrig bli ;) 

Hon började året med CERT och BIR i Gällivare, där domaren var Svante Frisk,  På nordisk vinnarutställningen tog hon hem sin första titel: Nordisk juniorvinnare -14 ( Nord JW-14)  hon placerade sig ÄVEN som andra bästa tik och fick sitt andra norska CERT, det första fick hon i Harstad där hon även blev BIR. 

I Stockholm int och Svenskvinnarutställning, blev Lilitha Svensk Juniorvinnare OCH Svensk Vinnare med CERT och BIM, Det var rekordmånga anmälda av rasen på denna utställning så vi är väldigt Stolta över hennes bedrift! Lilitha är ännu inte två år och kan därför inte få championatet ännu. 

På WDS i Helsingfors var Lilitha med i Barrongiz uppfödarklass där det blev en första placering! för övrigt blev hon tredje bästa juniortik med exc! 

Lilitha heter nu NORD JW-14 SE JW-14 SE W-14 Barrongiz Girly Girl

 
 
Lilitha hälsar på hos norska podencoklubbens monter i Oslo.
 
På HUND- 2014 jobbade Lilitha i Montern med andra Podencosar =) 
 
Lilitha har under 2014 börjat gå i spannet och hon gör det riktigt bra, faktist får hon oftast gå som wheel (längst bak, närmast släden) med Mori, då hennes kvalite är styrkan!  
 
Målet med Lilitha under 2015 är utveckling, träning och ev tävling inom viltspår, utställning, rallylydnad. Vi vill testa på LC men får se om vi tar oss söderut för det.  
 
En ny medlem i camabarosfamiljen i form av en Siberian Husky, som anlände i slutet av 2014
Lapicum Catch me if you can
u. SE UCH FI UCH Chiliway's Freyja
e. Born To Runs Gim-li
 
Denna lilla polartös är tänkt att bli ledarhund i spannet. 
 
2015
Det vi vill och hoppas på under 2015 är att vi ska ha roligt med våra hundar, träna och utvecklas. prova på nya saker och bara vara lyckliga och friska! Det är stort nog!  
 
Fyra, våran stamtik 
 
Några camaborinister... eller nått =P 
 
Fina Ninibell, liten tik med otroligt fint steg och harmonisk kropp och med trevligt arbetssinne, Fyras dotter.
 
TACK 2014 
VÄLKOMMEN 2015 
 
 
 

RSS 2.0