Bloggen görs om----->

......för att passa den nya layouten, så ha överseende med att det kommer se lite underligt ut här framöver tills jag fått ordning på alla koder och dyl ;)


I Gävle är det stekande hett, så hundaktiviteterna får passas in under tidiga mornar ELLER sena kvällar! Flocken föredrar det senare :) En kund påpekade att det skulle vara sånt här väder en hel vecka... antar hon menade hela nästa vecka....  vi får se och vi längtar till blåsiga, blåsiga fjällen....  Midnattsol, renar och mil efter mil av utsikt.  Det är trots allt där vi hör hemma.... den här flocken =)

Det relevanta är dock att bloggen görs om.........

ha det / Gävle flocken

Sticksåg och annat nytt i lyan

Det har varit hektiska dagar, det possitiva är att Tuva är hemma, hon äter medicin, 12 tabl / dag. Har även hämtat ut ögonsalva åt henne idag då hon fick ögoninflamation under vistelsen på djursjukhuset. Så vi är lättade att allt gått bra, men man bör BEAKTA att hon kan insjukna akut när som hellst, först när kuren är slut och hon tagit ett till blodprov kan vi pusta ut på riktigt!

Vingas stamtavla har kommit, så nu ska hon chippas, skönt att få det gjort! Sedan blir det kattutställningar, en värld jag aldrig tidigare varit in i, spännande!

Vi har även fått en sticksåg av min mor som varit här två dagar på visit. Nu kan vi börja bygga kattställningen på allvar =) 

Under helgen är det Foxterrier specialen, vilket för oss innebär att vi har en foxterrierdam i lyan några dagar. Så vi passar på redan här och nu att önska Colin och Sanna Lycka till i utställningsringen ;) Naturligtvis vill vi även gratta Leo och Sanna till LP 1 ...... Vilket par =)


Ha det /// Gävleflocken


Lilla Tuuu....

Vi tänker på Tuva och hoppas att hon inte har ont...att allt går bra...Våran Tuu....


Så härligt det varit med långledigt..hunnit med massor....som t.e.x  Putsat fönstrerna (Fyra väldigt engagerad, hon har aldrig "puttat" fönster förut...snorfläckar på innerfönstrerna..vilken inovation!!), tvättat kläder och gardiner, varit och tränat vovv i regnet, dansat på krogen...och i dag var det nog ändå den bästa dagen av dem alla....vi var ute några timmar, jag å flocken...grillade och fotade...Finns ingen bättre känsla...varför kan man inte alltid få vara där ute..i friheten...i lyckoland.. :)

Dessutom gick bilen igenom besiktningen utan anmärkning i veckan...jiiipiii... Så nu borde jag göra resten...renovera hela lägenheten, tvätta bilen utan och innan....träna inför start på jaktprov, inför viltspår, skaffa man och familj,...bla..bla......men det är iiiiingen som har lust!!!! :D

Vi vill bara vara med varandra, träna på våra viktiga saker.....som att posa för fotografering...Mina hundar kan det...tom Fyra.....De äldre är läskiga....de står heeelt still, vänder huvudet i olika vinklar.....och på en gång när jag visar att jag fotat färdigt så knoppar de iväg :)


Inget bra ljus i dag......och totalt otrimmade curlisar..... :S


//VeronicaTuva är inlagd

Tuva är just nu inlagd på Ultuna, jag tycker såå synd om henne, hon avskyr djursjukhus och blir mycket deprimerad av veterinärer och dyl, att dessutom vara utan mig i detta samanhang gör inte saken bättre. Hon är nog olycklig nu och jag vill bara hämta hem henne. 

Jag vill även passa på att uppmana råttgiftutövare att INFORMERA och UPPLYSA (med varnings skylt etc)  allmänheten där råttgift brukas och är utsatt. enligt lagen är det förbjudet att INTE göra detta och man kan få upp till 2 års fängelse.

.... forts följer............

och TACK för allt stöd vi fått  under denna oroliga period som vi hoppas få ett ultimat slut!

/// Anna och flocken

 
Tuva i vardagen ... framför Tv:en såklart ;)

Ultuna

Pågrund av råttgift åker vi nu till Ultuna, när en hund fått i sig råttgift dör den sakta av innre blödning, just nu visar symptomen att blödning i tarmen pågår.   
lycka till lilla Tuva

Tierp

Vi vill börja med att gratta Sanna och  Foxterriern Leo för klassvinsten, samt det andra 1:a priset i LK 1 med 180 p!!!   STORA GRATULATIONER från oss!

I dag hade vi träning på fotbollsplan, var bara jag, Rickard och Sanna som dök upp. Rimset och jag är inne i en stor svacka som gör mig knäsvag och deprimerad, vi har svårt att komunicera med varandra just nu och det känns som om allt skiter sig i träningen. Jag har stort behov av support, någon slags fingervisning om att jag gör något rätt och för all del tips...... 

Jag tror jag måste tänka i nuet, men det är svårt! 

Nu ska vi till Tierp (lite utanför) med Linda, Martin och Vincent..... vi sover väll över där till imorgon....... och jag ska hårdträna med hundarna...... 


/// anna

Pinne å godiiiis....!

Söndagen var en trött dag...tänkte som så att vi åker ut till någon av de sjöar vi brukar vistas brevid...Sitter där och bara är! Det är bra i sig har jag en tanke om....så att Fyra får inte alltid får göra något i vattnet...

Nåväl....sen blev det ju träning, som det alltid blir :P Men en väldigt bra sådan måsste jag medge.....För det första, Fyra fick inte göra ett NÅTT i vattnet...Ja, när hon var fri att välja själv fick hon ju det, men hon var inte så intresserad...bra, har sett en lite väl stor dragning tidigare...


Keron fick göra lite försvårade markeringar...dvs...han satt på myren...jag vandrade en bra bit...kastade en pinne (SUCK, jag vet...men tänkte ju int träna så dummisarna var i bilen..piii)...braigt med pinne är ju att den int syns bland annat bråte, om man vill försvåra...som för Mr.K.. :) Nåväl, kastade den så långt jag kunde............gick i en vinkel, åt något håll..kallade in Keron.....gick "sakta" en stund.......Och sedan efter ett tag fick han hämta. Nada problemas..spikade dem varje gång.

Heeelsöt gubbe....han har ju alltid haft sin styrka i söket....åsså nu, när jag gjorde ett sök....pinnen var int så långt ut...Så sökte han som i en skolbok....med perfekta zickzack mönster....Men det är sant som jag sagt...han HAR blivit "GUbBe"...stannade efter en stund, tittade på mig å tyckte att jag kunde ge han en vink om vart den var,......testade några gånger...helcoool kille. Förr i världen hade han sökt som en galning....eller börjat med något annat skojj....Min knopp!

Nu var ju det inte i sig något bra......om man inte gillar att hunden i fråga har coolat ner, blivti lite lat till och med....och han ska ju dessutom inte på fler prov :) fast mestandels var det ju 300 knyck...utnyttjade alla krafter i sina curly-muskler när han skulle inhämta vårat byte,.......den gråa pinnen!Kändes bra med Fyra.....Började med att bara gå omkring på myren, ignonera allt annat beteende än det rätta. Så skön känsla, så underbart när hon slutar försöka nosa i backen...ger ju ändå inget. Bara följer mig och är helt lugn och harmonisk.... Gjorde några apporteringar i olika varianter, ut tecken, linje, markering och sök. Helt bra apporteringar, inga problem med att det är en pinne....en bra test, klarar de inte att bära pinne (som de ju har större tendens att tugga på) så är de förmodligen stressade.  

Sen tränade vi stopp och närsök....Hade ju inte lärt in på Keron att han skulle stanna upp innan närsöksignalen...Så är träning för mig också att minnas att hon ska sätta sig innan hon får söka...... Jag gjorde såhär....SVINBRA (enligt jag själv och mig)....Strosade omkring, sa "hopp och lek" till henne.....(hon höll ju såklart ett öga på mig hela tiden...och försökte gå "sakta",...men då sa jag att hon skulle gå iväg....hon ska jobba för att få vara nära mig..en bra grejj för henne, har varit så att jag jobbat för att hon ska vara nära mig ett tag he!) Sedan smög jag ut några godisbitar vid en minigran el liknande så jag hade koll på vart de låg. Fortsatte gå och när Fyra var på väg mot mig eller tittade mot mig så gjorde jag inkallning (Detta var också mycket bra för vår kommunikation....hon testade den andra varianten "att springa iiiväg lååångt"...för då brukar alltid matte ropa på mig...men hon märkte att det inte funkade...så på detta sätt hjärntvättar jag även mig själv att inte förstärka att de ska springa långt från mig -vilket jag gjort tidigare. Kallat in dem när de gått för långt....å då går de långt...för att få bli inkallade...osv....)

Så då är alltså Fyra påväg mot mig....och just innan stället vart godisarna låg så stoppade jag henne....sen fick hon sitta en stund innan jag gjorde närsöks-signalen. Det var riktigt effektiv inlärning.............varvade med att stoppa och ge belöningen från mig...kasta den till henne...godisbiten. Alla hundar, helst mina Curlisar kan jag uppleva går gärna händelserna i förväg....å det försökte hon ju på kanske tredje stoppet....började nosa....men jag gick bara lugnt till henne och visade att hon skulle sitta...förstärkte med bra....och sen var det inga problem.

Så skojj....både jag och fyra hade.....vi gillade varandra i slutet av träningspasset.....och lovade att aaaaaldrig mera båka (Matte irro/ Fyra far i väg)..... :D ;) ..........Inlärning...den fasen är härlig :)

//Veronica

Högbo, men inte utställning

Säger man Högbo bruk, förväxlar de flesta hundmänniskor det med hundutställning i vacker omgivning och de flesta har något minne (hundminne) därifrån. Det var där om jag inte är och cyklar som Rimset tog tre cert på tre dagar, det var även där vi fnissade hysteriskt åt ägarna till onämd storpudel som vunnit gruppfinalen, ge plats, ge plats skrek en av ägarna tillika handler, medan han svingade en fodersäck mot en stackars Lapphund. Det finns divor, det finns stjärnor och mer därtill inom kategorin HUND.

Har någon sett komedin/ parodi filmen " BEST IN SHOW" , som handlar om utställare och deras hundar och deras lilla värld. INTE? Gör det för guds skull och få ett rejält skratt... det enda som möjligtvis är roligare / komiskare än filmen i sig är den verklighet vi hundägare/ utställare ser och upplever och är ett med. 

 


Tillbaks till Högbo, vi var där igår med hundarna, samt Linda och Vincent, bra miljöträning och trevligt i allmänhet.

 
Rimset

 
Tuva på kvarnen i Högbo

 
Djuren på bruket

 
Rimset tittar och tycker att fåglarna är lite småäckliga

 


 
Rimset är less på sin matte och hennes fotohysteri 
...  KATT ...  BILD ... HUND ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto -> Anna Siikavuopio , copyright 


Vi har även tränat jakt med hundarna..... mycket stoppsignaler, sändande... Rimset tränas på apport/hålla och släppa korrekt just nu, två gånger varje dag innan han får mat ( tips från Ursula ;) ...... Han har även fått göra några sök med kanindummie. mycket fysisk träning  dessutom........    Idag lägger vi två korta spår, enbart med klöv, för att komma igång med spårandet.......
/// Anna

What a perfect day

Var ute några timmar, tränade lite..Och kände hur livet bara liksom inte kunde vara bättre...tack mina älskade älskade vovvs :)Kärlek...

Fyra..Min hottentott!
Keron..min vän...tack för alla underbara träningsstunder vi haft...gubben..tack!

MysKeron i mattes knä :)


Tröttnar man någonsin på denna blick ;)


Lite nedifrån-upp foton


En känsla kryper allt närmare....helst efter sådana här dagar...då man nästan tror att man är i himlen. Det är mina vänner som ger mig den gåvan...om och om igen....det är för dessa dagar allt är värt det!

Känslan.......Lillfrida är ju 13 år....jag kommer andas ett andetag..och sedan är hon borta. Det har jag förlikat mig med...även om jag inte ens kan börja föreställa mig den dagen.............den dagen när vännen som gett mig allt måste skiljas från mig...som visat mig varenda en av de stigar jag i dag går..för att få känna kärlek till livet.

Det är tanken om att Kerons tid gått så fort......vi kommer inte kämpa med några fler jaktprov...även om vi tränar mycket...jag kommer aldrig sluta ge honom utmaningar....jag lever av att få se hur underbart bra han mår. Och varje gång han bara lugnt vänder bort blicken när vi möter en hund som han tidigare blivit stressad av.....är bättre än alla pris på jaktprov. För det är jag som inte gett honom det han behövt....jag som gett han skulden och skapat hans osäkerhet. Han är den som lärt mig mest....

Den tid då vi kämpade som mest är förbi.....och det är så ledsamt.......Den tomheten skär i mig.....så är det. Det hade inte kunnat bli på något annat sätt. Mest känner jag tacksamhet.....så mycket så det gör ont.

För mig är det omöjligt att inte fundera på de stunder...de känslorna man upplevt med sina vänner....för mig är det självklart att få känna hur ont det gör, när de sakta tynar bort och blir till de mest betydelsefulla minnerna.

Den sorgen är vacker....


//Veronica


Onsdags rapport

 
Vi börjar dagens inlägg med ett tänt ljus
Vi hade själv förmånen att ha en hund från henne ett tag hos oss, en härlig individ och även pappa till Sannas Colin, nu finns inte en av Sveriges stora hunduppfödare och djurtränare längre. Bodil är död och det känns hemskt på mer än ett sätt =(  ....... vila i frid!   


Trimm
Idag hade vi en liten Volpino Italiano tik på besök på vårt trimmeri för kloklippning.

 

Tänkte visa lite bilder på trimmet.......  inget avancerat, men duger bra för mig ;)

 

 
drapperiet/ avskärmaren 

 
lägg märke till Lolas tassavtryck på väggen ;)


 


 

 
kanske inte svårt att förstå att jag gillar mitt drapperi som jag sytt =PEn eventuell flytt pga jobb på en gård med mjölkbesättning kan ske, vi får se hur saker utvecklar sig!

Tisdag

I dag, Tisdag.....

Vi vill gratta Sanna som blir 26år idag ;) GRATTIS!!!   (Foxterrier Sanna )

Vi har tvättstuga, men ska strax iväg till IKEA, för att investera lite till hundarna som vanligt =) som alltid, och inget mer!

Träningen igår gick bra, Rimsets motivation ---> en renklöv, vad som hellst duger  INTE åt honom, det ska vara guldkant på allt!  men som jag så många gånger tjatar hysteriskt om.... med rätt motivation lyckas träningen..... 

Så alla ni som har "hopplösa hundar" Ge inte upp, hitta istället ett sätt att motivera..... klapp och smek? En puss? kamp? ett sök? ett spår? ett agilityhinder? hopp över hunder? en fågel (död såklart)? en klöv?   etc...     

 
Sanna och Keron 

blogg


Först och främst, bytte vi tebax till blogg.se om ngn är förvirrad, då vi inte var överens om vilken blogg som var bäst =P mindre problem.... men ändå, löst nu!

För det andra har Tuva tävlat i lydnadsklass 2........................
 och känner inte för att tävla med henne nåmer då folk för det första kollar snett på henne då hon har tappat all päls.... å bara för att hon inte var så jätte G på tävlingen så gnällde dom på hennes ålder " så gamla hundar ska bara sitta å se på " ... Tuva ÄLSKAR att träna, och många kan berätta hur hon på nytt blir som en tvååring på planen... eller i jaktträningen. För att Tuva inte skulle bli för het, valde jag medvetet att inte ge henne motivation som jag brukar..... 

Visst är hon till åren kommen, 11år, men pigg som få... senast idag var vi å tränade både jakt och lydnad,,.., grrr.. önskade dom kunde se henne då!

Hur som hellst kom hon tvåa, lillpigan ;) och vi gjorde nog den sämsta insatsen någonsin i tävlingssamanghang jag och fröken Tuva, vilket INTE berodde på ngn ålder!!!!   

Sedan har en otrolig sorlig sak hänt som jag inte får nämna mer om... men det kommer skaka hundsverige och gör mig både rädd och bitter =( 


Lilla Cornishen stormtrivs och har blivit bundis med alla möjliga djur här i lyan =)  Vi har badat henne, och klippt klor å dyl, hon har underbar mentalitet och är mycket lätthanterlig! 


Keron har underbar pälskvalite och kommer ställas till sommaren... spännande ;)  Rimset ska anmälas till viltspår som vanligt...... ( jag missar alltid att anmäla, suck )  

Vi har även bytt foder till FODAX,  (färskt frysfoder) det sägs vara ett mycket bra val och finns mycket att välja mellan. Gå in på deras hemsida....  FODAX

Fodax kör ut sitt foder.... vi hämtar vårt från Gävle bro, bland andra galna rovdjur (människor som ska vara först),, det är MYCKET MYCKET prisvärt och har bra råvaror,, kör även till Kiruna, så jag tipsar Kirunabor att testa, blir billigare jhu mer man beställer, så ett tips är även att gå ihop flera ;) 

Det var lite smått å gått....... vi synes!


 

 

 

 

 

 
 

 

 
läggande under gång


 
belöningsbus 

 


 


S*SHANGRI-LA FELIN THOREIS

 

 

 

 RSS 2.0