1:a advent

I Fredas fick snapphanarna Rimset och Pontiac bege sig ut till skogen tillsamans, dom klarade av det RIKTIGT BRA, Pontiac tyckte Rimset var lite läskig och morrade då Rimset var för "PÅ", Rimset accepterade det och drog sig skuttande undan. Otrolig bra träning för hundarna. Jag är stolt över Rimset!

Jag har jobbat i helg och knappt sovit ngt så i helgen har husse varit mer aktiv med hundarna, dvs, gå runt huset med dom =/ Så jag behöver knappast förklara hur underaktiva dom är just nu, stackarna. jag har lovar dom lite klickerträning senare och imorn åker vi ut till skogen för att ta en lång promenad med tillhörande jaktträning.

Ska träna närsök och närsökssignal med båda två.

Idag är är det första advent ;)    

Fredag och Lantz

Jag var på maxi igår och köpte magnussons åt Tuva, samt kattmat och kattsand och en påse med diverse frukter och dyl åt oss tvåbenta varelser. Att INTE ta en vagn är idioti, iaf med dessa säckar som alla djurägare nog svurit åt stunttals gånger. IDIOTI!!!!!!!!!!! 

Efter maxi åkte jag ut till skogen och släppte hundarna i mörkret, fastnade med bilen men kom lös tillslut som tur var. För övrigt försöker jag göda rimset så mycket jag bara kan...... till mässan!

Ska jobba i helg, Glamsenrundan, den kan jag så det känns bra ;) fast jobbigt att kliva upp 06:00 när man haft sovmorgon de senaste dagarna.

Har fått min lön, 5000kr, 4000 går till hyra, 700 till Sanna, en skuld jag har =/ 200kr kvar, å dom går till hundmat. TJI fick jag som skulle investera på diverse trimmutrustning på Mässan, julklappar finns inte i min värld. men jag VILL shoppa i STHLM, behöver så mycket till hundarna och det är alltid billigare på mässor dessutom.   

You Raise Me Up...

För övrigt så har Tiger, Fyras kullbror fått CERT på utställning i september...något en vän påpekade. jag hade missat det totalt. Vilken bedrift, så ung...en curly behöver ofta mycket tid att utvecklas..GRATTIS!! :)Snart är det jul, sällan längtat så...då kommer ju hela flocken från Gävle upp!! :)

Ibland tänker jag tillbaka på de stunder i mitt liv som gjort mig till den jag är...de stunder som gjort att mitt inre fyllts av värme...som gör mig så tacksam för att just jag fått ta del av ett så vackert liv...Jag kan inte begära mer...och jag kan inte tacka de människor nog...som gett mig en värld av kärlek, glädje och omtanke...

Som när...

...mormor bakat bröd till mig och min lillasyster, sagt "gud välsigne dig" och kramat om oss innan vi farit ut för att upptäcka lite mer av världen...hon fick mig att känna mig som att jag verkligen var värdefull...

...mamma varit med oss på äventyr som fått mig att växa som människa...som stora stockholmsutställningen..en stor sak när man var så liten....ändå känslan av att hon verkligen ville göra det för oss som värmde mest....känslan av att hon alltid finns där...

...pappa låtit oss upptäcka naturens underbara tillgångar..varit med oss och åkt slalom, skridskor...köpt oss en hundsläde...känslan av att han alltid prioriterade oss....på det mest värdefulla sätt...med sin tid...

...min syster....som visat mig vad som är viktigt i livet....som gett mig den största gåvan...att förlåta...

...Och allt det här kanske inte är något annat än självklara saker personer i en familj ger varandra.....men för mig är det ovärderligt i alla fall...........


                      


        


//Veronica

tempoväxling och gratulationer

Det verkar som om all snö håller på smälta idag =( TRIST!!!! men dom har lovat kallare, is på vägarna är att vänta ....

I går var jag ute med Fritzen, vi var ute tills han hade gjort sig av med all överflödig energi. Att underlaget var djup snö gjorde hela ridturen änmer givande, Fritz fick lyfta ordentligt på benen i både skritt och trav, vilket ger bra träning =)

Vi tränade en del tempoväxling, ökad trav till minskad trav osv...... De senaste gångerna har Fritz velat trava och öka då det är tänkt att skritta av honom på hemvägen, igår hade han inte en tanke på det, utan lullade på som en gammal gubbe =) Det kändes riktigt bra faktist, väl hemma i stallet var företagsdiskutionen i full gång mellan A och Rikko..... det är bra att energi flödar!

Jag tyckte mig även se en häst i en box som var TOM, lite läskigt, det kanske spökar i stallet, engång såg jag och Rikko en gubbe bredvid A, vi undrade vem det kunde vara, när vi kom fram var ingen annan där än A. Allt detta kan vara inbillning, men det är roligt att spekulera ;) och jag spekulerar gärna om övernaturliga ting, det är sååååå spännande.

Kom nyss upp från grannen, Pontiac fyller TVÅ år idag, grattis gubben !!!!!!!! Å krya på dig Boysen som blev påkörd av en bil för nån dag sen............  man blir verkligen glad över att det finns hundägare som tillbringar så mycket tid i skog och mark med sina hundar som dessa settrars mattar gör. Tänk om alla skulle vara lika flitiga....... 

 
Min Podencomålning......

 
Foxterriermålning

 
Fritzen och jag


Lola och Far i Kiruna under en promenadHa det /// Anna

Snöskutt

När vi är ute på stan och går så VÄGRAR Fyra gå på gångstigen...med en målmedveten blick skuttar hon i snön...i den djupaste delen! Hela tiden, hon söker sig till de mest svårframkommliga terränger.....allt som oftast försvinner hon helt i snön....förbipasserande i sina bilar tittar leénde på henne :)

Så har hon alltid varit, sökt sig de tyngsta och svåraste marker....Har många gånger läst om andra Culrisar som gör likadant...som väljer att först söka av de tyngsta markerna på jaktprov innan de söker av de lättsprugna...medan de flesta andra hundarna knappt vill ta sig ut på dem....

Ett drag jag gillar.....de växer av utmaningar....och de kräver det också!
//Veronica


Fyra...


I huvudet på en snapphane

Igår fixade vi lite dukar att måla på, så idag tänkte jag försöka måla hela dagen, julen närmar sig, stora stockholm närmar sig med stormsteg!

Det kommer bara mer och mer snö här i söder, ja, jag förstår inte dem som kallar Gävle för Norrbotten, tycker Piteå är mycket söder så jag blir lite förvirrad av allt prat om att Gävlebor är norrbottningar. Hur som hellst är flocken här i Gävle lyckliga över den lilla snö som kommit, men vi vill ha mer, mycket mer, trots att det inte var i närheten av denna massa förra vintern.

En liten tråkig sak för mig är att just som min bil är fixad så pajjar SAABEN, så då har jag ändå ingen bil då Rickard tagit min =/ Tusan...... Inga skogsturer som skulle göra oss så glada, Rimset har spring i benen.

Men idag fick han busa lite med settervalparna, NATURLIGTVIS kunde han inte behärska sin frihet under ansvar (jag släppte honom i Andersberg) utan satte dövörat till och sysslade med sitt, vilket innebar bus, bus , bus, lite parningslek och så råkade han hamna hos grannsettrarna och blev osäker på storhannen, främst för att det var staket emellan antar jag, men det gick jättebra iaf, jag tog tag i hans svans och drog honom bak, han tyckte det kändes konstigt och började gnaga på svansroten, en sekund  efteråt var han i full gång med valparna igen..... denna snapphane säger jag då bara, han kan göra mig hårlös... Så starkt psyke, ändå så osäker i vissa situationer.  

Igår var det miljöträning i stan med Rimset, vi gick till tågstationen och satt där ett tag, sedan gick vi genom stan. Tre timmar var vi ute, Sanna och Colin var med och på tal om det så såg vi tre vackra korthåriga Collies utanför Konsum. jag har fotat en massa, men får inte in mobilbilderna på datan, sen har jag tappat bort kamerans överföringssladd.

NU...... konst, penslar och inspiration

ha det /// Anna och Gävlefocken

Äntligen...... dragföra

obs..... han heter Pontiac inte Pojack eller vad jag skrev, blandade ihop Davids hemsida med malins Setter, typiskt

Besök Podenco ibicenco montern...

.... på HUND - 08 ......

... och få tillfälle att komma nära denna älskvärda ras....

... ett möte du aldrig kommer att glömma...
Om två veckor smäller det, då bär det iväg till Älvsjö. Jag har en slags hatkärlek till utställningar. En visst ångest kryper sig på, dessutom är det inte den allra roligaste sporten att utöva, helldre går jag viltspår osv.... men det känns som ett nödvändigt ont, och GÅR DET BRA, då kan man bli saaaalig. 

På Lördagen ställs PI , 6 korthår och 3 strävhår, samt deras förvirrade ägare i släptåg, (frågan är vad som är roligast att studera, hundägarna eller själva hunden)? Skämt å sido..... 


SNÖ
jag håller med förgående skribent, al'a Fyra......
I Gävle har det snöat så pass att jag kommer åka ut på en häärlig slädtur med mina huskiesar...... föresten, släden är  kvar i Kiruna, huskiesarna befinner sig i mitt drömsenarium än så länge, det som återstår är en storörad puckodenco och en mer nordisk stil på dragandet, vad säger du Rimset? Ska vi?

Familjen Thyni, Siikavuopio ( vadå, är det så lätt att förstå att vi kommer från Lappland )? Ska bli egna företagare. Rickard kommer öppna en svets och allt i allo firma, själv kommer min firma gå mer åt djurhållet, naturligtvis, vad annars. men även konst och lite sånt kommer innefatta verksamheten.

Jag har fått en bok av hästmannen A, " ENSKILD FIRMA, skatt, deklaration, ekonomi, juridik av Björn Lund'en" . Den försöker jag och Rickard lära oss av.... att jag läst företagsekonomikurs så mycket som TVÅ gånger tycks vara bortblåst.... Typiskt mitt minne =/

och tillsist... GRATTIS Susanne och Janne  som fått en liten tjej i Gällivare...... längtar att få komma å titta på henne ;)
/// Anna 

Snö

Lillfrida blir alldeles glad av all nysnö, leker som en valp, gräver och skuttar :)

Har lyckasts göra en storstädning i går.....fint...Anneli kom förbi på kvällen, vi tittade hennes två DVD skivor med Cesar Millan...Lika bra som vanligt...

Äntligen är världskuppen i längdskidor igång...och vilken start!! Bara så roligt att titta på...

Måsste säga att jag verkligen är såååå glad över att Fyra blivit min!! Jag tycker om henne mer och mer för varje dag.... :)

Nu börjar hästhoppningen....


//Veronica


Anna och valp-Fyra
Rimset


  

lite smått i tankarna

Har lånat en bok, "Trimma och Klipp" från bibblan, den verkar rätt så bra trots allt. Rickard funderar på att starta en egen svetsfirma, det är nog jag och Jensen som uppmuntrat honom =) jag är otroligt motiverad iaf.... och nångång ska det väll ändå bli min tur ;) vad exakt mitt företag kommer handla om är hemligt än så länge, jag vill inte att nån snor min idé =P

Nog om det...   

Imorgon blir det tvätt av hästtäcke, och antadligen Pojacks fortsatta klippning =) såååå roligt att lära sig och få tips.

Jag, Tuva, malin och Pojack promenerade till bibblan igår, en promenad som innehöll massa miljöträning, korv och köttbullar.....  ;)  Tuva var lite mallig som gammeltikar lätt blir när dom ska impa på yngel =) sen åkte jag, Rikko, Tuva och Rimset till Stallet, jag och Fritz red ut, Tuva följde med, Fritz var pigg och glad, och han vet exakt hur han ska lura mig för att lyckas få en tugga av ngn smaskig gren.... han låtsas att han absolut inte kan gå just HÄÄÄR då det är halt osv.... så jag litar på honom.. att han råkar ta en tugga av en grankvist där han anser vara bättre fäste för hovarna är såklart ett sammanträffande (eller inte).

Av ngn anledning vill han ALLTID gå upp till E**l, kanske känner en bra energi där, då E**l haft hästar på lösdrift  där och är en riktig djurvän. En gång när vi var där och sa hej, skulle Fritzen börja gå upp för trapporna och upp till altan, men där nånstans var jag faktist tvungen att förklara för honom att hästar inte BÖÖR gå på trappor, dom kan dels gå sönder....... (trapporna) ......

Jag brukar syssla lite med problemlösning med Fritzen vilket han gillar, Vi går in i en skog med träd och bra underlag, sedan släpper jag honom på långa tyglar så får han välja vägen till dit han nu ska, och han tänker verkligen vilken sida av trädet är bäst att gå på osv..... ibland ångrar han sig, vänder om, går tillbaks och tar en annan väg. jag tror sådan träning är nyttig för hästar, att själv få tänka ut saker och ting. Vi brukar även försöka hitta ställen att klättra på, detta är mycket bra träning för kroppen...... bla bla bla

har börjat intressera mig för en till hästras på tal om hästar, har alltid gillat araber. Nu har jag även fått upp ögonen för den vackra spanska " Lusitanon" , Lusitano kan man säga är anfader till Andaluz, Lusitanon har behållit sin prägel som tjurfäktningshäst i spanien medan man avlade åt ett annat håll med vissa individer som såmåningom blev en annan ras, nämligen Andaluzern. Lusitanon är klok, arbetsvillig och snäll, dom är mycket snabbtänkta och tåliga som sig bör för en tjurfäktningshäst....... Har aldrig träffat denna hästras men vill gärna bekanta mig mer med dom! 

ha det!

 


Lussac!

Vi vill säga GRATTIS till "Lussac", SU(u)CH NUCH NORDJV-06 Ringlets Vinternatt...som tillsammans med sin duktiga matte Jorun tagit ett 1:a pris i lydnadsklass 1!!

De bor i nordnorge, Lussac är en släkting till mina Curlisar och våra vägar möts då och då...så roligt med någon som arbetar med sin curlie och som bor ganska nära dessutom :) Vi sågs på världsutställningen och senast på jaktprovet i Narvik!

En bild på Lussac, som jag tog när vi var på ringlets-träffen förra sommaren...

//VeronicaDet börjar bli kallt...

Jag var nyss ute och tränade signal för närsök med Tuva (Curlietiken), Rimset fick lite allmänträning såsom, fotposition, kontakt, passivitet osv...

Men det är kallt ute nu, Tuvas täcke måste jag laga, (sy), Rimsets täcke har jag tappat bort, hur kan man tappa bort ett hundtäcke? Det är frågan! Ska strax till Gävles stadsbiblotek och lämna tillbaks en bok och en DVD film, samt kolla om jag hittar ngt nytt att låna.

I går klippte jag Fritzen (hästen), han tyckte nog det var skönt omän lite killigt på vissa ställen. Så nu blir det vintertäcke för hela slanten för honom. har tagit hem ett hästtäcke som jag ska tvätta i grovtvättmaskinen, dessutom passade jag på att ta två trasiga täcken som hundfiltar, hundfiltar och hundbäddar kan man ALDRIG få för mycket av känns det som.  

SNART är det nyår och jag uppmanar alla att hålla inne med smällare och fyrvärkerier, de pengar ni skulle använda till det kan ni ge till välgörenhet istället!CCR

En Curlie, pälsen är vit på bröstet...har ju kommit curlisar som varit helt "golden"-färgade till utställningar för länge sedan...de blev aldrig godkända.......MEN VISST ÄR DEN LIK FYRA I ANSIKTET!!?? :)

Och den där "konsten"...sitta vackert.........Keron och Fyras specialité!! Båda två tar till det när de vill något...Keron satte sig så på en passivitet på jaktprov...haha...


Shaktimattan

Igår kom Malin förbi, hon hade upplysningar angående sökkursen, jag lånade ut  ( läs: prackade på ) böcker (hundböcker) och canistidningar. Hundarna åt upp min middag (äckliga microvärmda varmkorvar) medan jag vände upp och ner på varenda bokhylla för att hitta det jag sökte efter!  Beakta att jag har aldrig påstått att dom är mer än ögontjänare =P 

Det förhöll sig så att Setterhanen skulle trimmas under kvällen och jag tiggde om att få vara med, så nu har man lärt sig en del pälsvård på setter. I dag fortsätter vi med det vi inte hann med igår, då det drog ut på tiden.
................
I vakna med the voice på morgonnen handlade det om spikmattan som jag har här hemma. Det var verkligen spännande och jag tog insiativet att lägga mig på min matta här hemma, medan Jacob föll i "koma" på spikmattan i studion. När han väcktes satt han och skrattade och var HEELT borta. Jag har anv min spikmatta fel, inte alls legat så länge att jag går in i djup meditation och släpper alla hämningar, vilket jag tog första steget till idag.  Vissa som använder mattan kan falla i gråt, man får igång blodcirkulationen och jaaa.......

LÄS MER OM Shaktimattan

Godmorgon


Det är Onsdag morgon....... 

och detta vill jag bjuda på ----> Monty Roberts


Måndagsrapport

Vi verkar vänta förgäves på vintern, här i Gävle är det frost, is och havsvindar som gäller, kan verkligen påstå att jag saknar meterdjup snö och dragföre. Det gör herr rimset åxå, och att få springa hela dagen efter skotern, det är livsglädje för en Ibiza minsan!

Igår var en dag fylld med ärenden, jag var förbi jobbet, åkte sen till bibloteket för att lämna igen böcker, samt låna om en bok och låna en DVD. Sen var det arbetsförmedlingen som jag avskyr, nää inget starta eget bidrag, man måste vara speciellt utvald för att få det så det kan jag glömma sa dom! Jag vill gärna praktisera sa jag, vill lära mig så mycket mer, (har ambitioner), nä det skulle jag inte sträva efter, bara speciellt utvalda, jag verkar inte tillhöra gruppen av (speciellt utvalda individer i Gävleborg) Typiskt!!!!!

Sen begav jag mig till veterinären och beställde tid, det kommer gå på 520kr. Efter veterinären var det Valbo, där jag besökte jennys hund och katt för att köpa två kartonger med frysfoder åt Rimset, han har dyra vanor =/ . Efter det åkte jag direkt till skogen med hundarna, vi gick en liten promenad och jag småtränade lite med Rimset. Sen åkte vi vidare till stallet och tog ut Fritz på en promenad med lite NH träning. Efter stallet hämtade jag husse från jobbet och vi åkte till apoteket, sen bar det hemmåt. jag gav mat till hundarna och satte på DVD:n jag lånat från biblan, en häst DVD, med lite tips av proffsen i olika grenar, mycket western. jag somnade där nånstans innan den var slut i soffan.....

Idag blir det storstädning i lyan............. 

 
NH träning med Fritz

Fritzgubben

 

 

 

 


USB och one rein stop

Afrikansk jätteråtta, en sån liten krabat skulle gärna få komma in i lyan, drömde om en djuraffär inatt som sålde dessa och jag blev naturligtvis alldeles till mig =) Nu råkade det bara vara en dröm, för min sambos glädje och lycka bör påpekas.

Från nattens drömmar till tidiga mornar, vad gör jag uppe såhär tidigt skulle vara en inte alltför befängd fråga, jo det förhåller sig så att jag sitter på youtube och tittar på Natural Horsemanship, man blir minst sagt inspirerad, vilken tur för idag ska vi till stallet. tanken är att ta bilder, samt försöka filma lite, för jag och Fritz har kommit LÅÅNGT med ridningen för att vara ett amatörpar vill säga. I Skritt har jag inga problem att få ner honom på tygeln, han förstår vitsen med volter mer och mer och att samla traven är inte lika påfrestande för honom som tidigare, omän han gärna vill öka.... men då har jag mina knep. -> one rein stop


 

Vikten att hästen ska kunna stå stilla samt lyssna på ryttarens haltkommando tycker jag är prio ett i all ridning, därför tränas detta varje dag.

Jag hoppas få bild/ filmmaterial idag......... =)

Min sambo kom på en LYSANDE, briljant ide angående måleriet, det går ut på att jag skickar bilder till USB - minnet, och sedan för över bilderna till TV:n, på så sätt får jag en stor bild då jag ska måla porträtt, har redan påbörjat projektet och är mycket motiverad inför stundande målartimmar!

Idag måste jag även till jennys hund och katt i Valbo för att köpa mer hundmat.... 

kram /// Anna

Zombier och lömsk granne

Hundarna (fuljyckarna) fick en befängd ide halv fem på morgonen, den förhöll sig så att det blev matteväckning, slita upp den arma matten från hennes varma säng och bege sig på en liten promenad såhär på morgonkvisten. matten i sin tur hade visserligen haft mardrömmar hela natten om en smittsam "sjukdom" hos människan som gjorde dom till hjärtlösa människojägare, dom fanns överallt, som Zombier och det smittades med blod, ens bästa vän kunde plötsligt bli en tyrranisk mördare. Jag anar att det är diverse filmer som vållat nattens senarium. Så hur som hellst blev det lättare att uthärda den alltför tidiga morgonens bravader, ty nattens hemska skräckfilmsliknande långa dröm hade jag fått nog av! 

I går blev det ett dressyrpass med Fritz, barbacka och mycket voltarbete och sen åkte jag ut och körde med varmblodet Filip, vi tog det lungt då han är ur form, men han blev glad av att få komma ut. Det blev även urmockning av Nova och Teas box, oj vilken värk jag hade i armarna efter det =/ Som tur var bjöd A på köttfärssås och spaghetti så jag fick lite krafter tillbaks. Efter en hel dag med hund och hästträning i stallet och en liten dispyt med A:s lömska granne tog vi och begav oss hemmåt och jag somnade nästan i bilen. Väl hemma orkade jag inte ens äta utan lade mig under täcket på soffan och tittade på TV tills jag slummrade till.

Husse fick fixa med Rimsets frysfoder, tack för det husse!!!!

Skutskär brukshundklubb

Jag har svårt att sova pga ilande värk i armar å delvis i ryggen. Så jag sitter uppe och jobbar, har mycket att stå i som vanligt. Att julen närmar sig ger en viss ångest, vi ska tåga ner till Kiruna med djuren, vilket i sig brukar gå bra, trångt, men bra ändå. Bara Rimset får dela säte med mig så sover han hela natten. Julångest handlar mest om dessa julklappar, jag tillverkar mina klappar själv i år, men har faktist inte ens börjat.

Har även ångest över Podencomontern på HUND -08, har inte hunnit förbereda ett dugg........

Då jag tränar Fritz (Hästen) mycket utan tyglar, bara vikt, röst, blick osv....... har jag kommit på hur bra detta är för min värk. samtidigt som jag tränar på min sits och annat, genom att låta armarna hänga fritt ner och låta tyglarna knutas så mår min kropp riktigt bra både i pågående ridning och efteråt.

Ska till stallet senare idag, ska introducera Filip i klicker, samt de första NH övningarna med repgrimman. Filip är ett varmblod som jag kommer börja rida in snart. Känns verkligen bra att ha två hästar att arbeta med, två så olika, men båda hingstar, båda oerfarna och båda har såå mycket att lära mig! =)

Så fort jag får en stadigare ekonomi kommer jag börja söka kurser att gå med hästarna. Vill utveckla mina NH ambitioner. Efter att jag börjat syssla med NH med hästarna har jag fått en djupare kunskap även inom hunderiet.

jag har även blivit mer inspirerad att träna råttorna.

Dessutom är jag personlig hundtränare åt Rickard, det lär man sig massor på måste jag påstå, det gäller verkligen att tänka efter själv, allt in i minsta detalj. man måste ha svar på alla möjliga knepiga frågor...


Jag och min kära vän Sanna kommer, om inte byta Brukshundklubb så iaf bli medlem i Skutskärs klubb, dom har tillgång till ridhus och verkar på ngt sätt vara en trevlig liten klubb =) Om vi får huset vi är intresserade av så vore det perfekt då även det ligger i Skutskär. Det blir dessutom närmare till hästarna =) I morgon ska jag åka med Killer och tjuvkika på det, Killer är min lilla hundbil som fungerar som en liten traktor.

A har lagat den åt mig och dessutom bytt till vinterdäck. tusen tack för det!!!

En till rolig nyhet, Rickard börjar fundera på att bli kusk. Han avgudar Fritz och är en riktig hästman när det kommer till kritan, så nu ska han sluta hockey å börja med trav, har jag lyckats i min uppfostran måntro ? :) det är bara att hålla tummarna, så göör det!!!!


Vi grattar och har oss

Eftersom Rimset älskar sin KLASS mat, så har jag börjat servera honom den när vi tränar..... övning/moment ,, sen lite mat... osv.......

Det går mindre köttbullar på det viset!

Podencogänget har kommit hem från Danmark, Rimsets bror tog hem BIR:et, GRATTIS Arvid med tillhörande matte Lola, Rimsets fästmö Bambi blev NORDV-08 samt NORD & INTUCH.  Vilka Podencosar vi har i Sverige ;) Rimset själv hade inte sparat tillräckligt med pengar i sin spargris så han fick stanna hemma, inte blir det någon NV- 08. HUND - 08 är det enda vi anmält oss till..........

För övrigt hoppas jag att vi går på husvisning på Söndag, dessutom söker jag jobb, blandannat som elefantskötare och avbytare ;) 

Grattis Trude och Karln  din för eran förlovning..........

ojoj, vad man får gratta folk.... såå roligt!!!!!

 
heeiijjjj pupp


Riga & Luleå

Hemma från jobbet, feber och halsont... Varit på arbetskonferéns ti-fre, i Riga...roligt att få se ett annat land, man får som perspektiv på saker och ting!

Lördag och Söndag har vi haft hundinstruktörsutbildning i Lulé...jag och en annan sjukling har funderat på om sjukdomstillståndet kan ha att göra med att vi stått ute flera timmar per dag och tränat ekipage....hmmm.... Jag hade med hela flocken, det var skönt...hade varit borta tillräckligt från sötnosarna :) Så det var totalt 7 hundar på vandrarhemmet...gick alldeles utmärkt! En gång stod Malte (Annelis labbehane) i dörren som vi skulle genom för att komma till vardagsrummet...Keron har aldrig socialiserat med honom, även om vi jakttränat mkt ihop...så jag blev lite fundersam om jag skulle fortsätta med Keron (kan bli en trängd situation för honom när utrymmet är så litet)..men Keron var så lugn så jag fortsatte..Å han bara knata förbi och snosade lite i Maltes ända :)

Keron fick visa klockan (en dummi rakt ut, en till höger och en till vänster) för vår grupp som vi tränade på....Han gjorde riktigt bra i från sig och var MÄKTA stolt över sin insats!! När jag sedan skulle instruera ekipage så lämnade jag honom till en tjejj från Boden...Han var helt söt där han satt brevid henne....ett getöga på matte hade han ju såklart....HELLEGÖÖÖÖ VAFFÖ ÄÄÄ DU DÄÄÄÄR???


Blev lite nostalgisk...............och tittade på bilder från förra sommaren då Fyra var helt ny i världen.. :)   Kommer även bilder från Riga...och ngr som jag tog från flygplanet när vi närmade oss Kiruna -världens vackraste stad...!

//VeronicaFiskare som förmodligen INTE var ute och fiskade för att njuta av naturen....


Luossabacken i förgrunden....


Hos en hundägares sakafferi

På Söndag är det FARSDAG, Leila påminner om det varje dag, med sockersöta bakelser och tindrande ögon förför hon alla  matälskare på direkten, det börjar vattnas i munnen och plötsligt står man i köket å letar efter mjöl, socker osv.... Skafferiet i mitt kök håller dock inte standarden i Leilas mått räknat, efter att ha flyttat på Frollicburken för att kaanske "med lite tur" finna rent mjöl i någon undangömd påse längst i i skafferiet men istället få syn på de bortglömda hundkexen ger jag upp.

Istället tar vi fram klickern och kexen för en trevlig stund jag och hundarna, vem bryr sig väll om goda bakelser när man har möjlighet att träna med sina ivriga följeslagare och dela ut kravmärkat kex så det riktigt lyser i deras små ögon. Matte får dåligt samvete då hon råkar upptäcka tre små råttor i sin bur som tittar nyfiket på spektaklet. Då blir det att umgås med dom ett tag.

På tal om råttorna så klättrade lilla Dumbo på en bokhylla, hon skulle göra ett häftigt sving upp till nästa hylla (ni vet hur råttor ääär) men det hela urartade, hon tappade fästet och for som en vante raaakt ner mot avgrunden, OM det inte varit för Matte Annas intensiva och briljanta teknik att fånga råtta i luften med en arm. Känns som om jag borde få lite extra poäng i råttriket för den insatsen ;) 

 
katten Azlan på trimmbordet och hunden Rimset på Golvet
säger HEJ DÅ till Tuva och Anna när dom ska gå en promenad
på tur man hand, UTAN pojkarna, upprörande tycker dom kvarlämnade
och vill INTE vara med på något fotografi, UR BILD hojtar Azlan och
Rimset lyder nöjt!

 
I en annan del av Gävle i en betydligare sommrigare årstid kan det se ut såhär
spindelnät hör liksom till tycker Tuva!

 
Sanna och Foxgänget i röd nyans 
 väntar utanför porten, vi skulle på en promenad 

 
Vår träningsplats..... 


Hundcoatchen säger: Du ska ställa dig frågan varje morgon om din hund är imponerad av mig....
GävleFlocken säger: Vänd på det hela, är du imponerad av hunden? och jobba utifrån det.....

LYCKA TILL ALLA SOM SKA TILL DANMARK, VI HÅLLER TUMMAR OCH TASSAR FÖR ER ;)träning i mörker

NU.... eller strax strax ska vi ut på kvällspromenad som ska innefatta lite lydnadsträning med kontaktövningar.

En tråkig nyhet är att det inte blir någon Hamar, har inte råd, är så less på att vara fattig, tycker det är fruktansvärt att man inte har råd att tävla med hundarna ens, det är resorna som kostar, anmälningsavgiften i sig hade man klarat av utan större problem. men nu har båda bilarna gått sönder, och jag vet inte vaaad!

Trimmat Rimset idag, för mycket naturligtvis, men det blir säkert bra till HUND 08 som jag iaf har anmält till. Där kommer det även vara en Podenco Ibicenco monter för första gången på några år vilket känns bra, inget storartat, men en monter iaf, så där lär man väll hitta mig, förvirrad, bortkommen och vilsen.......

nu ska ja ut å träna å söka en viss fox som smitit =P

de första mobilbilderna

Eftersom jag nu förstått att jag inte ens hade i minneskortet i telefonen, utan bara behållaren och jag lyckats fixa det i min enfald känns det extra roligt att jag DESSUTOM klarat av att föra över bilder till datorn från mobilen, vilket kan tyckas simpelt för den invigde, men jag har aldrig gjort det med en telefon så.... Bilder från telefonen är dock inte av bästa kvalite, men det känns i sig skönt att slippa kravet att vara en perfekt fotograf =)

Så utan dåligt samvete kan jag nu bjuda på bilder tagna med mobben som inte alls skulle platsa i ett galleri, utan hör hemma på en sliten blogg som denna.

MOBILBILDER ................... se och häpna ;)
 
Lillis är närsynt och en aning grå om nosen


 
Keron med oklippta lockar och Lillis har hittat ett ben som hon energiskt gnager på tills hon sätter det i halsen och ber om hjälp med ögon så hon liknat en liten Whippet! 

 
Två herrar som ibland inte förstår varandra, försöker kommunicera, ett litet steg för kommunikationen, ett ENORMT steg för Snapphanarna!

 
Jag och Lillis på Andersbergs parkering i Gävle

 
"TITTA" säger Lillis när Rickard går iväg, hon vill uppenbart helldre vara med honom än moster Anna, kan frollicar ha något med det hela att göra?

 
Vi har hittat en skön plats där vi brukar träna jakt. Här sitter Tuva och väntar på signal för att vattenapportera. tuva går inte jaktprov men tränas regelbundet i jakt för att hon tycker det är en viktig sysselsättning för en curlie trots allt. 
beteende ----> bankkonto

Hallowen har gått ur stapeln, på Lördag var jag, Tuva och Rimset ute på en lååång ridtur med Fritzen. Fritz gjorde en noggrann undersökning av Rimset, som var sååå duktig medan Fritz studerade honom från topp till tå genom sina mjuka läppar och stora mule. Halva Rimsets öra tryckte han in i näsborren för att lukta. Rimset i sin tur visade stor respekt och undergivenhet och jag var stolt över honom =)

Tuva fick klövja idag, tur och retur till hemköp, hon tog sitt uppdrag på största allvar och var såå söt, med en maraboukaka i munnen, heela vägen hem.  På OK/Q8 på vägen hem satt det fast en vacker Curliehane som jag och Tuva spanade extra på ;)

Jag har skolat Rickard tillika husse idag, vi ska gå vidare till nivå 2 i hans "program" om kommunikation, konfliktlösning, beteende, språk och signaler och operant inlärning.

I dag gick jag igenom bankmodellen för han, så han lättare skulle förstå modellen vi kommer gå utifrån vid fortsatt träning. Det är inte lätt för honom som aldrig sysslat med "Hund" , därför är det en fördel att jämföra, i detta fall med pengar =)

Du har ett bankkonto med pengar i

Du ger hunden possitiv förstärkning för önskat beteende => Ränta på pengarna och en stor insättning

Du ignorerar hundens beteende => en liten uttagning från kontot, räntan sjunker en aning

Du ger hunden obehag = > Du har ingen ränta kvar, en STOR uttagning från kontot.


Sedan är frågan vilket beteende man vill framhäva och vilket man vill få bort, i min värld förekommer i princip bara de två första alternativen, det trivs både jag och hundarna med =)

Jag introducerade RICKARD  för Lars Fält, en etolog helt i min smak som har hunden som specialdjur och har haft det i många år. En kunnig man, sanna mina ord!

jag har äntligen hittat minneskortet till min mobil, så nu hoppas jag kunna få mer bilder till bloggen ;=)

Månens glans...


I dag var det  helt underbart ute..bara några minus och sol...! Och när jag vaknade var jag  t r ö t t  på att sova...finns det något bättre än att veta att flocken får vara tillsammans hela dagen, göra vad vi känner för... :)

Visste ni att MÅNEN spelar en otroligt stor roll för våran existens? Ja, utan den hade det förmodligen aldrig funnits liv på den här planeten......... Krocken för 45 miljarder år sedan gjorde så att vår planet lutar en aning samt roterar...detta gör att temperaturen blir "lagom"....(UTAN lutning- inga årstider) Alla rester av denna krock bildade sedan månen...och den begav sig i en bana runt jorden, VÄLDIGT nära jorden....sakta tar den sig längre och längre från oss...med ungerfär 8cm per år.

Dessutom stabiliserar månens dragningskraft än i dag vår planet...andra planeter svajjar fram och tillbaks, vilket gör att temperaturer och vindar blir CRAZY......OCH! Månens dragningskraft drog med sig vattnet på jorden -TIDVATTEN....(fortfarande i dag)...och dåtidens tidvatten bildade stora berg av vatten...som sköljde upp på land, drog med sig näringsämnen och diverse materia i vattnet...vilket gjorde att vattnet fick de förutsättnignar det behövde för att LIV sakta skulle börja ta form...............!!

Så, utan krocken...MÅNEN.....skulle inga människor exister (kanske inte nu värsta katastrofen i och för sig)....De skulle inte behövt jaga sjöfåglar.....de skulle inte behövt TUFFA, UTHÅLLIGA OCH KÄRLEKSFULLA hundar....ja, de skulle helt enkelt inte funnit några Curly Coated Retrievers.......heeemska tanke! 
FyraFyraKeronGruvan - Kiruna - Luossavaara

KeronFyra//Veronica

En julsaga...

...med Ainbusk och Nordman...bästa julsången :) Märkligt...jag saknar sommaren så jag vet inte vad...på ett genuint, sorgset sätt...har med dummisar och jaktträning att göra...enkelheten.... Samtidigt så LÄNGTAR jag till JUL!! Riktigt mycket, brukar jag aldrig göra....har nog något med min syster att göra...att hon och resten av packet kommer upp....så härligt det ska bli...att bara vara...jag blir så lugn, det räcker med så lite...att bara vara liksom, tillsammans :)

I går var vi ute med Pia, Casper och Minja....Keron pussade Casper och blev kär i Minja.... :) I dag när vi var på väg ut och stod vid bilen hörde vi någon ropa på oss....Det var Anneli med Tua och Riva, labbarna hon har hand om...vilken trevlig överraskning....sällskap i dag också! Första gången Lillin träffade dem.

VI HITTADE EN NY SKOGSVÄG!!!! Jättebra, den är ny...på riktigt, har inte funnits där förut...och vilka ställen att träna på till sommaren....skådade små frusna minisjöar...perfekta vattendirrigeringsområden :)

Det kom en lapphund gående just när vi vände för att gå tillbaks mot bilen...Fyra stod och skådade den uppe på en kulle...jag bara gick åt andra hållet och kallade lite på henne...HON VALDE MIG :) 

Tagit en klunk jägermeister....från min mini-flaksa som jag råkade hitta i kameraväskan....hmm...Jo, det var när vi hade vårat "working-test a lá Sussan" i abisko som vi höll på traditionen att ta en hutt innan jakten började...

Några bilder.....
Lägger ut bilder på Annas konstverk......Anna -du kan ju redigera dem vidare och lägga ut dem under "konst"...jag kunde liksom inte :/


Fyra
Sur-Fyra

 


ALLA tittar på Lillin när hon kissar! hehe...
Godissök...
Godissöket fortsätter...Fyra gör en avstickare....
Så kommer konsten...jättesvårt att få dem bra på bild....och man ser ju inte storleken...ska försöka beskriva dem lite....


Den här fick jag av Anna när jag bodde i Umeå på östra ersboda....alltså för ungerfär 7 år sedan...Jag minns det som i går...Hon gav den och jag frågade varför jag fick den (tänkte om det var en sen födelsedagspresent eller nått)...och då sa hon "för att jag vill ge den"...Jag blev så glad, så glad...och sedan dess har den alltid fått den bästa platsen i mitt hem. Den symboliserar min tacksamhet för att jag fått gåvan att få en syster som betyder så mycket för mig! 
ca 25x40cm. 

Den här har mamma hemma hos sig, det är Lola som Anna målat för länge sedan...Lola, en själ så vacker och fridfull...en sällsam hund som jag alltid kommer beundra...ca 25x35cm.

Även denna finns hos mor, inspirerad av en viss Podenco-kille...? ca 35x 50cm.

En Julklapp till Mamma från Anna för några år sedan...inspirerad från en av de kloka saker Ior har att säga....hela meningen lyder "Somliga kan inte, andra vill inte...så är det bara". ca 25x40cm.
Denna har mamma upphänd i sovrummet...inramad och allt...protester från konstnären som påstår att den inte är färdig...oj då. ca 45x70cm.

En "kub"...finns hos mor. ca 15x 20cm.
Och brevid den denna, även det en "kub" ca 20x25cm.

Och denna finns mellan de två föregående :) ca 25x70cm.

Den här härliga målningen finns hos mig...ger en känsla av mystik...stor tavla ca 50x 80cm.
Den här har jag i köket...ca 35x45cm.
Och min absoluta favorit! Den förändras med ljuset och har ett så härligt djup...samtidigt så färglad.
Stor tavla, ca 50x80cm.
Vi ser fram emot fler skildringar av livet...!


Nä, nu är det dags att gå hem(datorn är hos mor) och umgås med vovv......de får inte komma in i vardagsrummet....nyss hörde jag ett "moooaahhh"...ett sorts pipljud....Fyra som hade tagit några steg in i vardagsrummet och vädjade till min uppmärksamhet...stackrarna, har legat där ute i flera timmar nu........
//Veronica

RSS 2.0