Din skönhet inspirerar...

 
Det är svårt att vara modell, därför blir det som det blir... 

 
Vinga -Cornish Rex

 
Elvira och mörkrets sista färger... 

 
I ett annat ljus

 
Jag vet aldrig vad hon tänker på...

 
med kvällen kommer samma bleka ljus..

 
Ett mycket sällsynt exemplar ;)

 
På vår kvällspromenad och en stor spegel...Sitter och tecknar, hundarna sover, allt är frid, har tränat apportering med Elvira och lite annat, hon gillar att träna, kul! De stora hundarna och jag har varit på en springrunda eller spring, gå, spring, gå runda snarare ;) jag vet att jag är dålig på att uppdatera nu, men skyller på det sega nätet som inte gör det så roligt, allt tar såååån tiiid! 

ha det bra där ute i sommarvärmen och knott... /// A


Barmarksträning en sen kväll i Juni...


Tyckte det var nog så kyligt sent ikväll att det fick bli lite barmarksträning för Rimset. Så vi tog en provtur med trehjulingen, jag vet att det inte är den nyaste modellen men den duger för oss. Ångrar att jag inte tog kameran  med ut, solnedgången över vattnet var trollsk, himlens kulörer var underbara. Nåväl, får bli en annan kväll.
Det var en trevlig tur, jag kommer väll få träningsvärk imorgon (nej, jag står inte bara å låter Rimset göra allt jobb). 

Lilla Elvira har gjort Kalix idag ;) Soptippen, Granngården (inne) och  Ica parkeringen har besökts, bra med miljöträning, hon hittade ett tuggummi såklart, som hon gick och tuggade på och en pappersmugg som hon bar omkring på!

Annars är hon helt inne på klossträning just nu, ja jag vet att vi i det här laget borde ha tagit bort klossen men vi tar det lugnt, så mycket man ska hinna med ;) Elvira bestämmer själv när hon vill träna med att springa fram till klossen och ställa sig på den med frambenen, bra tycker jag, är hon som ska berätta när det är dags för träning! 


Innan avfärd


Azlan vilar efter en dag ute

 
Vart man än må vara, bör man alltid spana / Rimset 


Glad midsommar!
// Anna


Siberian i midvinternatt...


Hallå igen!


En enkel men mysig huskymålning som jag visst pillade färdigt ikväll, tekniken är blandad ---- akvarell,
Samt så använde jag mina favoritpennor ” Derwent, Tinted Charcoal”, den har naturliga kolpartiklar, finns i svaga nyanser som är blandbara och kan laveras ut med vatten. Jag kallar dem för kolpennor, fast att det är en sanning med modifikation, dom är härliga att arbeta med iaf, kladdigt som jag gillar =)

Har inte bestämt om den ska skäras eller inte, tycker den ser bättre ut delad så att säga. Men men, visar lite olika alternativ ;) (den är inte helt torkad när bilderna togs så ber om ursäkt för det)Siberian i midvinternatt
Pris: 500kr
TILL SALU   

 ha det så bra
och lycka till på Världsvinnarutställningen ;)

// Anna


Juniträff i Morjärv

Tänka sig att Juni månad redan går mot sitt slut, vet inte hur det är med er men för mig är halsduk, långkalsonger och kofta något som nästan dagligen finns med i mitt klädval. Sommaren har dröjt sig kvar någonstans och det gör detsamma för oss faktist, det har regnat och vi har passat på att sätta ut bunkar och hinkar som samlar vatten. Annars välkomnar vi blåsten, det minimerar knott och myggsvärmar och det är desto roligare att bege sig ut. Här i Morjärv har hundarna inte fått några fästingar än så det känns riktigt bra, får se hur det blir längre fram, får hoppas att man slipper fästingmedel (gift)!

Ja, som sagt så har Veronica besökt oss här, så lite bilder från i helg, tyvärr är nätet här alltför segt för mitt eget bästa så att ladda upp en bild kräver tålamod, flera bilder kräver största mått av uthålighet, så det får duga med dessa bilder just nu, kanske kommer fler senare.... nåväl, är väll ändå inte det mest intressantaste bildsvepet ändå ;)Fyra
Omvänt lockande och Elvira


Träning med störning


småtikarna busar


Fyra och Elvira


Några av gänget på utevistelse


Fyra och Elvira pratar


Elvira och KeronVinga


Keron och Elvira/// Anna


Aristokraternas återkomst

 

...Nåväl, svartlockarna har haft Curlyträff här i Morjärv, med klickerträning och massa spring... diverse andra hundar  har såklart åxå närvarat, kenneln har helt enkelt varit samlad....

Mer om det senare, samt bilder.... 

ha det så bra till dess !!! / Anna


Nu börjas det, och jag har saknat slitgörat!

.... Elvira har börjat fälla, jag har börjat borsta, kamma, borsta, karda, borsta, kamma, borsta.... osv.... 

Det var ett tag sen sist man hade en fällande huskie som innebär att man träget får sätta upp pälsvård i det dagliga schemat, det var ett tag sen man hade munnen full med päls och för att inte tala om ilusionen man kan skapa, att få vinter mitt i sommarn, med all det vita dunet som yr och bildar högar... jag har saknat det!

Elvira med munnen full av päls, lägga sig på rygg ett tag, snurra runt, bli less, smaka på kardan, sucka, sprattla, lite mer päls i munnen, mmmm, njuta, klia mig lite till, just där, sköööönt.... Trött, dricka vatten och nu ger vi oss för idag! 

Vi har haft ett dödsfall i familjen, råttan "Ginza" har lämnat oss hastigt som det brukar var med gnagare. Nu är det bara två råttor kvar, "Bella-Donna" och "Dumbo". Efter dom blir det inga fler, hur intressanta djur det än må vara och hur roligt det än är att lära känna dessa kloka varelser så känner jag att jag inte har tid med dem, vill inte ha ngn slags råttuppfödning, så känns som om man får sätta punkt för råtteriet, så har jag iof sagt varenda gång =P 

 

Nu är bilderna inte de ultimata för detta, men roligta att se hur mycket hon växt trots allt =)

 Av min Far, som fått träffa henne förra helgen fick hon genast smeknamnet "Vargen" och han sa att "det där är en klok hund, det ser jag direkt", ja han framför alltid sina åsikter vare sig dom är bra eller dåliga, snälla eller kan såra... men hon fick ett plus - poäng iaf "vargen"!

Snart kommer ett mer ingående inlägg om Fyras viltspårsprov....  håll till godo!


/// A


Sommarflocken säger det med bilder...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


/ AnnaFyra gör det IGEN !!!!

Först och främst lite Curly nytt ---> Fyra har tagit sitt andra första pris i öppenklass viltspår med fina ord från domarn  i helg! Nu är det bara ett kvar ;) ...

och.... en bekännelse  ------>


Det bör en gång för alla erkännas att jag är påtagligt bekväm till min natur, vissa kallar det lat, men jag skulle säga att jag bara vill ha harmoni, lugn och ro, kunna slappna av och filosofera i godan ro! Jag har varken städmani eller ett ordningssinne i desto större mått, saker och ting får vänta, dammtussarna får bilda små kolonier innan jag sliter fram draken för att göra hemmet anständigt. Disken kan jag blunda för till min sambos förtret (han är jungfru).

Det är väll varken någon dålig eller direkt bra sida hos mig, bara så jag råkar vara, men ur hundträningssynpunkt finns det vissa nackdelar, mina hundar blir förstärkta en efter en av att snatta mat från bordet eller diskbänken som jag inte tänkt på (glömt) att plocka undan efter mig. Trots stränga förmaningar till mig själv att inte ge hundarna möjlighet att kunna bli förstärkta av detta oönskade beteende.  För gör man rätt från början behöver man aldrig ödsla tid på att fixa till problemet i efterhand (verkar vara svårt för mig dock)!

Nu är det som det är och vad ska man göra åt det?
Ryta till (Positivt straff)l? Ta tag i hunden INNAN den hunnit få tag på ngt (positivt straff)?  Ta tag i hunden NÄR den bara vädrar mot bordet/diskbänken etc. (Positivt straff)? Lära in den en STOPP – signal?  

Ja, eftersom vi inte kör med korrigeringar(göra så hunden blir rädd på ren svenska), positivt straff(tillföra ett obehag) eller tillrättavisningar så får man tänka i andra banor, mycket roligare banor ;) Därför har jag utformat en plan (i huvudet), den ser ut ungefär såhär:

*Kriterieplan! För det första, om det ens är nödvändigt att påpeka – -à tränar jag detta under kontrollerade former, dvs.  planerar träningen innan, iaf till en början tills jag börjar se framsteg, om än små sådana, under icke kontrollerade former är det lätt hänt att träningen misslyckas! Har gjort en kriterieplan i huvudet, jag vet att jag SKA skriva ner, föra logg osv.… jag vet, men…

*Tillrättaläggande av miljön, och om jag inte orkar plocka bort efter mig får jag se till att stänga grinden till det rummet etc., lite pondus får man lov att ha. Här ser jag även till att ha full kontroll (om det ÄR mat inblandat) eller om jag bara sysslar* vid bordet, diskbänken som OM det vore mat jag sysslade med! Kan vara bra att börja enkelt, så enkelt att man vet att inga misstag kan göras från hundens sida ;) , Plockar även bort allt annat som kan störa, katter osv ;)

*Vad är slutmålet? Jo att hunden ska gå till ett specifikt ställe/ hålla sig vid ett område, maten eller att jag sysslar i köket ska vara ett kommando (antar jag nu, sätter ev in ett muntligt kommando beroende på) för hunden att gå till sin bädd eller vart man nu vill att den ska gå för att på så sätt få positiv förstärkning, alltså ska det löna sig mer att göra detta än att tigga, sno mat osv.  I slutändan ska jag alltså kunna lämna mat på bordet och gå till ett annat rum utan att hunden ska ta det (de vuxna hundarna är väll där, även om Tuva med åren gör lite vad hon vill, när hon vill samt är döv i princip så jag låter henne hållas!

*Delmål, klart jag delar upp målet, hur många delmål finns egentligen, befinna sig på området jag utsatt, gå till området, stanna kvar på området så länge som sig bör.  

*Negativ Straff används, vilket innebär i praktiken att ta bort ngt hunden vill ha om den inte följer kriterierna, här leder jag bort hunden (inte på ett hårt sätt, bara lugnt leder bort) 5 sek räcker, om jag dock känner att jag inte orkar med (bättre att träna en minut med full fokus än 10 minuters slarvträning) eller att hunden är på ett jobbigt kvällshumör så leder jag bort hunden och avbryter, jag får inte bli irriterad!

*En liten del av kriterieplanen ser ut såhär (orkar inte skriva alla kriterier):
1, ger positiv förstärkning så fort jag plockar fram mat, eller står vid diskbänken varje sekund (innan ett felbeteende kan hinna påträffas) 
2,ger positiv förstärkning så fort jag plockar fram mat eller står vid diskbänken medan hunden är stilla bredvid mig
3,ger positiv förstärkning så fort jag plockar fram mat eller står vid diskbänken när hunden förflyttar sig det minsta bakåt på ngt sätt.
4, ger positiv förstärkning så fort hunden tar kontakt (frågar) och håller sig en halvmeter ifrån mig
5, börjar med oregelbunden förstärkning, först i liten skala

(man kan iof börja träna detta utan mat inblandad, beror på individen man tränar, vad man tror fungerar bäst för just den hunden, bara prova sig fram, bara att sänka kriterierna om det inte funkar)

*Shaping, ja jag använder mig enkelt sagt av shaping för att få hunden dit jag vill!

*Omvänt lockande, mycket viktigt, tränar mycket omvänt lockande i alla situationer, inom klickerträning är det svårt att få ett helt korrekt och säkert beteende utan att köra omvänt lockande, här blir det väldigt naturligt att använda sig av det dessutom =)  

Egentligen så är det lättare att lära en hund att inte ta mat från bordet eller tigga, desto mer intresserad den är av det, en matglad hund är guld att träna, det gäller bara att sätta upp en kriterieplan, samt sätta in hunden i buren, eller stänga grinden då man äter och inte har hunnit så långt med träningen (tillrättaläggande av miljön), eller inte orkar, har tid osv.… Hunden ska inte få möjlighet att göra ngt vi anser vara ”dumt”.   Tycker jag!

*Baklängeskedjning, när jag väl sätter ihop alla ”moment” så kör jag som sig bör med baklängeskedjning, alltså börjar med att värdeladda platsen hunden ska vara på och lär den att vara där antingen tills den får en frisignal av ngt slag eller liknande (har inte kommit så långt än och inte bestämt mig hur jag vill göra) Efter det kommer delmomentet att ta sig till platsen. Att ha tränat burleken är helt klart en FÖRDEL som är bra att ha i bagaget! 

 


Till sist lite Junibilder ;)

 
mjukisdjur ska man gräva ner tycker Elvira, men Rimset vill apportera =/

 
Tuva med sitt "solskyddstäcke", är man naken så är man =I 

 
Sandtag, hur kul är inte det =)

 
Skymning


/// Anna


Till helgen går hon sitt andra viltspår!

Ena halvan av kenneln har flyttat till Morjärv på obestämd tid, tog ett tag innan vi fick vårt sega internet så uppdateringarna har därför sinats! Iof har det inte hänt så mycket sen sist. Jag har kollat upp lite utställningar och konstaterat att Elvira är för ung för både Gällivare och Piteåutställningen, ev. riktar vi in oss på Högbo, Bjursås, Svenstavik och säkert något mer med lilla Elvira.


Curlytösen
Fyra ska förhoppningsvis ställas i både Piteå och Gällivare. Till helgen går hon sitt andra viltspår i öppen klass och vi håller tummarna för ett lika lyckat spår som öppendebuten ;) /// Anna


Viltspår

Fyras debut i öppenklass på viltspårsprov gick över förväntan! det var härligt att ha henne i linan...sådan intensitet och VILJA :) Det blev ett förstapris, bra jobbat tottan!!!!

Min belöning är helt klart när man går tillbaks till bilen och hon bär klöven som om det är en liten älg hon räddat...när hon kikar upp på mig ibland...och vi vandrar sida vid sida....som de vänner vi är :)

De stunderna gör allt värt det!!


//Veronica


Kompisar....


....... trots att Azlan kan bli finnkorri på Elvira emmelanåt!

 


Idag har jag fått hem Cs5:an .... så nu kan jag börja jobba med hemsidorna !
Bättre sent än aldrig, tack Elias för all hjälp med våra datorproblem =)

/// A


Xlnt Marc blir man ändå imponerad av, eller vad säger ni?

Tycker han är väldigt rolig Marc, ngn som missade uppträdandet på Stora Stockholm senast =) Minns på den tiden han hade nån kinesisk nakenhund, vi såg honom på Älvsjömässan titt som tätt, då hade han nog långt hår om jag inte misstar mig och det var visst roligt att en kändis ställde hund tyckte vi, början på -90 talet tror jag, ja man var en flitig besökare på mässan redan då =) . Hur gammal är jag egentligen? Tidslös hävdar jag bestämt! 
Xlnt besöker vakna med the voice, och det är roligt att höra icke utställningsvana prata om utställning dessutom, för vad tänker egentligen "vanliga" folk om oss utställare? Å som dom säger, det är bäddat för bråk, haha....


Sök och Canis metoden =)

Sitter här i lyans kök och dricker te trots strålande sol ute, ett sant nöje som verkligen är underskattat, te bör drickas ur stora koppar a’la indiska ;). När man dricker te och lyssnar på radio (P1) så har man tid att fundera på allt som ska göras och allt som redan gjorts, man har tid att blogga likaväl. Jag har lite saker att dela med mig av även idag, intressant eller inte får läsaren själv avgöra! Vi börjar med att berätta om gårdagen och huskien Elviras första personsök!  

Visserligen har jag gömt mig då jag tyckt hon tappat kontakten med mig och ibland har hon letat upp mig men ofta har jag själv visat mig eller ropat på henne, dock alltid väntat till hon blivit lite orolig. Varför jag väljer att variera mig såhär är för att jag inte har velat få henne att tro att hon ALLTID kan hitta mig, då förlorar man lite det man vill åt med att gömma sig då hunden ”går ur hand”. Kanske är detta en liten kvarleva från det gamla tänket? Kom gärna med synpunkter!

Notis: dock är det inte ofta jag gömmer mig, istället kör jag med att förstärka vid spontan kontakt, samt så försöker jag hitta på saker så hunden VILL vara nära mig, dessutom kör jag med att alltid vända och gå åt andra hållet just innan hunden/valpen sprungit förbi mig, detta tills hunden fattar grejen och tar kontakt, KLICK ;)

Hursomhelst så gjorde vi ett enkelt personsök igår, figuranten som i detta fall var jag gick in i skogen, inte rakt fram, då blir det mer ett spår, det är viktigt att gå zick-zack så att säga, just för att hunden ska SÖKA inte SPÅRA. Jag hittade ett bra ställe med grangrenar över mig där jag gömde mig, Elvira var MYCKET motiverad och sökte med stor entusiasm, började runda mig utan att hitta (bra tycker jag då hon anv. nosen mer än blicken). När hon hittade mig blev det naturligtvis jackpot, pussar och beröm samt en bit av färskfodret ”fodax” , som hon naturligtvis direkt skulle gräva ner J

Jag har aldrig tävlat i sök, eller i bruks överhuvudtaget bör erkännas, kommer dock utöva denna sport mer med mina hundar framöver, har införskaffat boken ”Sök i teori och praktik - Cecilie Køste
Morten Egtvedt”
som jag skrivit om i tidigare inlägg om ngn minns! 

                                       
 
Beskrivning av boken: Cecilie Køste och Morten Egtvedt är kända från böckerna "Klickerträning för din hund" och "Lydnadsträning i teori och praktik". Träningsprinciperna från de böckerna är centrala även i den här boken. Flera av inlärningsteknikerna som beskrivs i den här boken är helt banbrytande och har inte tidigare beskrivits i andra böcker om sök!

Du lär dig bl.a. hur du kan shejpa in sökmönstret med minimalt användande av hjälp, hur du kan baklängeskedja rullemarkering och inte minst hur du kan lägga upp träningen för att ha en bra säkerhetsmarginal mot blindmarkeringar och andra vanliga problem.

En bok från Canis som passar mig alldeles utmärkt eftersom det är deras metoder jag praktiserar, canis tänket är outstanding och jag har STOR respekt och förtroende för Cecilie och Morten!

Ut och sök med era hundar, hur roligt som helst ;)

 

OBS! --> Eftersom detta inlägg blev längre än jag trode så väljer jag att ta upp diverse andra tankar och funderingar i ett senare inlägg, dessutom är det dags för en skogstur har jag hört från säkra källor ;). 

/ Anna

4 saker att göra när matte pratar i mobilen ;) 
Husse har svetsat ett nytt galler, eftersom Podenco Ibicenco är en ras som kan hoppa som en känguru "stillastående rakt upp i luften" så lär man anpassa sig därefter;) Får se om denna funkar, kompostgaller är en bra markering, men även ett roligt agilityhinder tycker vissa Puckon =)

       

4 saker att göra när matte snackar i mobilen ;) (Bjursås)


 
Elvira har besökt havet för första gången, vågorna var roliga =)

 
vågor och skum, mycket intressant!

 
balans på stenar

 
Skumt... ;)

 
klipporna vid havet

 
Husse mååste du ta av halsbandet ,, NUUUU =I

 
Titta, titta, titta.....


 
lite natur....

allt för idag /// Anna


Inför utställning för en sibbevalp ;)


.... MYCKET JOBB BAKOM VARJE LITEN STJÄRNA


 
Siberian husky  är en pälsras, som ska badas och fönas inför varje utställning. Vi använder bara shampo för att inte tynga ner pälsen, alltså inget balsam inför utställning. vattnet ska vara så varmt som möjligt utan att det blir obehagligt för hunden, detta för att få fram mer volym! Vi shamponerar ordentligt, faktist med två olika Shampon, just nu testar vi "Natural ESPREE - Plum perfect Shampoo" som inte är djurtestat, ett STORT PLUS, på hela hundens kropp. Sedan använder vi ett shampo för vita hundar "Whitening - Blue Diamond Shampo" på benen och de ställen där pälsen är vit för att framhäva den vita färgen. Jag är alltid ute efter det perfekta shampot ;)


 
Shamonering och skölj, sedan börjar processen om, alltså shamonering X 2!


Viktigt med kontinuerlig belöning när man är så duktig ;)

 
Efter sista sköljningen torkar jag det värsta "blöta" med handduk

 
Upp på trimmbordet

 
Här har föningen och kammandet börjat, borstar mest mothårs medan jag blåser, det är viktigt att ha en fön som blåser kallt! Använder man varm luft sätter hudens oljeproducering igång och pälsen tyngs ner! Vi har en enkel fön som ändå går över 1000 lappen. Vill man så finns det fönar för ett tvåsiffrigt belopp. Ett trimmbord är att rekomendera om man inte vill få mer ryggvärk än man redan har ;) Vi har ett trimmbord med hjul som är lätt ta ta med sig till diverse utställningar etc, om man så vill, eftersom både Curlie och Husky kräver viss pälsfix så kan det vara bra att ta med sig bordet om man har flera hundar med sig på utställning! 

 
valpar får såklart ligga ner då och då... det är jobbigt det här och kräver kisspauser och en stor mängd godis/mat samt tålamod --> Ge inte mat åt hunden den dagen den ska fixas, spara det och anv som belöning (om det är förstärkande nog för hunden såklart). Jag behöver nog inte påpeka att klädvalet bör vara av det sedvanliga lorrjoklädseln ;) ( oömma kläder du inte är rädd om ,) annat som är bra att ha är en godisbag att fylla med godis (den svarta lilla påsen som sitter fast på mina byxor om man kikar noga ser man;) ---> lätt åtkomligt =) samt klicker om man så vill, annars funkar rösten och ett kort BRA lika!

 
SÅ duktig valp, ignorera om valpen/hunden tjorvar, passa på att berömma när den gör rätt istället, korrigera aldrig!

 
Att fixa en husky inför utställning tar några timmar, för oss tog det nog 5 timmar å jag hade kunnat hålla på längre, tips är att börja i tid!!!! Det finns dom som avancerar pälsvården mer än vad jag gör, med potatismjöl etc, men det är överkurs och ngt vi inte sysslar med ;) Hur som hellst får man inte bara en färdigfixad hund, utan även en mycket TRÖTT en, lilla Elvira somnade som en stock efter allt pälsfix.


Det var nog allt för oss... för denna gång ;)

 

Ha det bäst //// camabaros


Bjursås SPHK:s utställning är över...

Chiliway’s  Elara (Elvira) har varit på sin första utställning, i samband med Polarhundsklubben SPHK:s (avd: Gävle/Dalas) officiella utställning i Bjursås  30 maj. Att påpeka bör att valpklasserna alltid är inofficiella på alla utställningar. Elvira startade i valpklass 1 (4-6 månader) där domaren ”Eli –Marie Klepp”  utsedde henne till bästa valp i valpklass 1 med 1:a pris och hp och därmed tävlade hon vidare med tikarna i valpklass 2 som gått vidare (6-9 månader)  där hon placerade sig som 2:a bästa valp. 2:a bästa valp av 9 sammanlagt på sin första utställning är riktigt bra tycker vi!

Kritik:
Mkt söt och feminin tik, utm. huvud, korrekta öron, gott uttryck, håller svansen korrekt. Breda fina lår. Utmärkt vinklad bak, gott knä, god benstomme, samlade fötter, härligt temperament, rör sig mkt bra för åldern. Fint presenterad. / int. FCI – judge – Eli-Marie Klepp
1: a pris, hp, andra bästa valp

Elvira kände sig väl hemma bland andra ”ylande”  huskiesar och dessutom fick hon träffa sin vackra moster ”Ylva” och sin släkting ”Atti” med diverse hussar och mattar, mycket trevligt tycker vi alla och tack för en trevlig dag!

 
Ställer upp inför domaren!

 
Svårt att stå stilla och fint, men gick ganslka bra tycker vi

 
När man är valp får man vila medan de andra bedöms ;)

 
Här står hon med tikarna från valpklass 2

 
tikarna från valpklass 1. Elvira var yngst av alla valpar ;) (skryt)

 
1, Chiliway's Elara. 2, Isdimma Blitze. 3, Marsha's Shewolf


 
vi väntar ...

 
Elvira vilar i sin bur efter allt slit, och har hängt upp sina första rosetter som sig bör ;-)

 
Moster Ylva var upptagen med att tigga macka =) 

 
Maria och Ylva i ringen

 
Ellie hade inga problem att ta det lungt, bra egenskap =)

 
En SÅN bil/buss är jag ute efter, så alla vet ;)

 
Morbror Atti och matte Susanne

 
Chiliway's gänget (visste inte att vi hade placerat oss bredvid varandra ens, vilken slump, eller ngn slags dragkraft)

 
Bara för att visa en RIKTIG duktig handler (hund från Bedarra)

 
Denna hund blev jag förtjust i "blandannat" , dålig bild dock
S(POLAR)CH TRAHIMUS SUDDEN, dagens bästa veteran "Gevonnes Bero" som jag inte har ngn bild på
var en annan hund som jag verkligen föll för, ja det fanns många fina hundar i Bjursås!

 
Den finaste av de alla (ojämn mark)Kram //// kennel camabaros


RSS 2.0