Inget hunderi

Inte direkt någon hunddag igår, men IKEA i all ära, jag skulle baaara följa med Sanna och njuta av varuhusets alla skönheter men kom hem med två fulla kassar prylar som jag nödvändigtvis var tvungen att köpa, mest till balkongen så den blir uppiffad, det är den värd!!!!  Jag vet inte om det är bra eller dåligt, har inte bestämt mig än!

Sanna kanske ska flytta till Stockholm, antadligen blir det så, roligt för henne, trist för mig, min enda kompis här i Gävle som har hundintresset. Tur att Linda är kvar iaf =)

Är det majbrasa idag? tror det! Funderar på om hundarna ska med dit för att miljötränas, vore trevligt, men samtidigt en aning besvärligt att släpa på dom? Ähhh, kanske rent av stannar hemma, får så dåligt samvete av att göra saker utan hundarna!!!

Grattis KUNGEN!!!!  och Grattis Mor Laila som blir 50 år, va tusan ska en fattiglapp som jag hitta på åt henne???? Ska iaf måla massa tavlor som hon får vräka och välja av! 

Nu ska jag göra iordning mig inför en härlig promenad i vårvärmen med hundarna.....

ha det!

image43

image44

image45

image46

image47

image48

image49

image50

image51

image52

image53

tusen tack

Det finns så många som hjälper till när man behöver.... jag blir verkligen rörd att nån väljer att göra något just för mig, det är STORT ska jag tala om!

därför vill jag tacka  Anna    som skickade mig filmen jag sökte efter "Best in show"

och även Janne   som hjälpte mig att fixa photoshop då mitt tidigare försvann spårlöst 

Jag vill tackas min Sambo som ställer upp och följer med land och rike till diverse utställningar, och andra hundaktiviterer i ur och skur, en suverän spårläggare, låtsasdommare och allt i allo figur minsan!!

Jag vill tacka min syster Veronica som valt att fortsätta med Curly Coated Retriever och framgångsrikt tävlar med de hundar som bor hos henne, en STOR tillgång för kenneln =) 

Jag vill tacka min träningskompis Sanna och hennes Foxterriers för mycket erfarenhet och synpunkter och tips inom hunderiet. 

Sist men inte minst vill jag tacka min mor som betalade Rimsets anmälan till WDS, hon är lika angelägen om honom som vi är och man kan kalla henne den tredje länken i kenneln, även om hon inte officielt är delaktig så ställer hon ofta upp med hundpassning och annat, och hon finns där när det krisar.
Lite funderingar

Jag försöker finna en film, har letat flera år, den finns ingenstanns och det gör mig galen! filmen-------> " best in show " .... Annars, idag fick råttorna stanna hemma och istället tog vi med oss katten till skogs, där blev han även lite friserad så att säga =P !

Rimset har haft en period då han kommit på hur viktig jakten är, han vädrar, spårar och lägger dövörat till. Det gick så långt att jag fick börja ha långlina på honom, men nu börjar han återfå sitt gammla vanliga jag och lyssnar riktigt bra igen, efter mycket arbete måste jag få tillägga och ännu har vi inte nått klimax!

jag använder mig av visselpipa, klicker, köttbullar, spårning, dummies, sök och lite till!

Eftersom han är en utpräglad jaktras så måste jag låta honom få utlopp för jakten i kontrolerade former, för att han inte ska ut och jaga själv, därför massa spår, sök och apporteringsträning. Detta har gjort susen!

Sen har jag slutat gå efter vägar / stigar, utan tar mig ut i snårig terräng, där han aldrig vet vart jag tar vägen, han håller sig då i närheten och tycker dessutom jag är en mycket roligare matte som hittar roliga ställen att undersöka!!!

Beröm, massa beröm så fort han tittar på mig, söker upp mig, kommer till mig.......

Ridning-----> Jag har bestämt mig för att ta ridlektioner igen, red i Kiruna, men när jag flyttade ner till Gävle så har det inte blivit av, dels är det väldigt dyrt här nere och jag har inte hittat ngn ridklubb jag gillar, har besökt några. När jag får en stadig inkomst kommer jag deffenetivt söka efter en fodervärdshäst, naturligtvis Arab, Islandshästar är även det en ras som står mig varmt om hjärtat. Stadig inkomst, bhaa.... känns som om pluggandet aldrig tar slut och så länge man pluggar är man väldigt, väldigt fattig. Bittert minsan!

ha det underbart i solen //// Anna

första fästingen

I går bet sig årets första fästing sig fast, inte på hundarna men på Smirnoff, vår råtta, ja för det är så i våran familj att även råttorna får komma med ut till skogen och skutta omkring, klättra i träden och ha sig!

Så nu börjar det!!!!!  Bus

Solen sken och dagen verkade vara som gjord  för att besöka ett växthus, sagt och gjort, med en Fox, en Curlie å Snapphanen förstås begav vi oss, entusiastiska, harmoniska och upprymda! Väl framme satte vi fast hundarna på diverse lämpliga ställen, där solen inte kom åt dom. Att tanten som ägde staketet vi tyckte var LÄMPLIGT för detta hastigt reste sig upp från sin solstol och stirrade (med konstig blick) på oss, det tog vi ingen större notis över, hon spanar nog bara in våra snygga hundar *STORT leende*.

Vi fortsatte in och njöt så gått vi kunde av allt vackert inne i växthuset, när plötsligt en från personalen kom fram till oss och sa - är det era hundar? - JA! sa jag, men dom är FAST skyndade jag att säga för att inte vi skulle förväxlas med någon oansvarig hundägare som låter sina hundar springa hur som hellst utan tillsyn.

-En av dom har nog kommit lös! berättade kvinnan utan att verka sur måste jag få påpeka!

-Är den liten? frågade jag i hopp om att det var Sannas Fox terrier som slitit sig och inte nån av mina lydiga hundar!
- Njaaa, fortsatte kvinnan, den är rätt stor, och av en konstig ras och den har hittat en annan hund!

*Svälj*  kan det vara Rimset måntro, risken finns =/

naturligtvis var det Rimset och han studsade glatt omkring på ena sidan av ett staket medan en snygg Staffe befann sig i andra sidan, dom hade blivit bundis och Rimset var ÖVERLYCKLIG över  fyndet och strålade. Jag tog upp en köttbulle och lockade på honom och med ett stort leende kom han travande fram till mig, just då kom Staffens ägare hem med sin bil och jag log lite skamset mot honom och skämdes en aning över det inträffade. Som tur var log han bara tillbaks och jag bestämde mig för att ta med Rimset in i växthuset för att slippa liknande händelser.

Där inne hittade han hönor och annat intressant.

En lyckad dag säger Rimset, ta dig där bak muttrar matte!

image41

Promenad

ja herre gud...

spana in Sannas blogg där lite bilder finns, Rimset har haft lite fuffens för sig. kan bara säga: Staffe + Kärlek + rymning = Rimsets dag!

ha det bra!


Fyra och Rimset

Vi har valt att anmäla Fyra och Rimset till WDS,  Fyra är en liten egen sort så det ska bli roligt att jämföra henne med andra curlisar!

image39
Rimset på "my dog"

image40
Fyra, då, 8 veckor...

Energier

Tänk vad härligt det är att dra iväg på en cykeltur nu på våren, hundarna med sina sedvanliga Björkis selar och det går undan vågar jag påstå. Det var så vi tillbringade gårdagens soliga kväll, väl hemma var det TV som gällde "mannen som talar med hundar" , han är portat i Danmark, dom tycker han är för hård, jag tycker varken det ena eller det andra, å så hård vet jag inte om han är måste jag erkänna, han sysslar trots allt inte med inlärning /hundträning där allt bör vara possitivt, Det är mer beteende / psykologi han inriktar sig på.

Det jag gillar med honom är hans snack om energi, där håller jag helt och hållet med, jag är själv ett energifreak, det är nog så att allt och alla bara består av olika sorters energier, det är det allt handlar om.

På tal om energi så grovstädade jag spisen igår med tandpetare, även fläkten fick sig en omgång, detta för att få bättre ekonomi. Det är så, desto renare spis, desto bättre ekonomi kan man vänta sig, det handlar om energier där åxå. Allt enligt Kinesernas tro och varför inte försöka??? 

image38
Solen i ögonenBildparad från helgen

image24 
Älgklöv vi använder till spåret

image25
Här går Rimset spåret, tyvärr ur bild =/

image26
Rimset på SPAN

image27
...och han tittar, tittar, tittar

image28
Jag ser hur du tänker på nått, hur du längtar dig bort som en fågel i en bur.

image29
Vissa bara ÄR

image30
Dom samlas varje morgon vid vattnet för att dricka och svalka sig

image31
marken är full av dofter och liv, den tål att studeras närmare

image32
Eldens andar dansar för oss

 image34
image35
Det luktar av all skog och den där röken som alltid tycks hitta en vart man än sitter, Tuva och jag ler ändå i solen, det är en lyckad dag, idag är vi lyckliga...

image36
Tuva lipar

image37
Tuva med tillhörande matte Anna

World dog show

image22

Sista anmälan snart..... till årets hundfest!

image23 

Nästan 18 000 anmälningar , en dag kvar att anmäla, hur månag är som jag ute i sista minuten? 

Vi ses i stockholm till sommarn ;) Ni kommer väll?


Årets första spår...

...är lagt och spårat, vi använde bara älglöv och skippade blodet denna gång, Tuva fick ett träningspass med rutan blandannat och Rimset fick gå spåret. Galant spårarbete minsan, han är super!!!!!


Nu är det vår...

Onsdag: lydnadspass där vi finslipade på grunderna, possition, kontakt, fart och glädje....

Torsdag: Cykel, dragtur.... familjens PI är STARK, passa er,, snart blir det ta mej tusan att starta nordiskt med killen om det här fortsätter =)

Fredag: Idag ska vi ta ännu en tur, denna gång utan Curlytiken som tyvärr inte orkar med Snapphanens fart (vem kan klandra henne)?

VI ska även anmäla till WDS , jag vet, sista minuten, som vanligt =/

VÄLKOMMEN VÅR! VÄLKOMMEN SOL!

image21

Morgonstund

har guld i mun....

I dag ska vi ta bilen till skogen och få oss en härlig promenad. med kommer vi ta klickern och koner, det är dags att börja med rutan igen för fröken Tuva, jag har varit lat.

Planen är att tävla mer i sommar, och även starta apellen, det blir nog Tuvas sista tävlingssäsong, hon är tio år, ingen ungdom mer!

Tiden går snabbt.......

image19

ordboken av snapphanen

Rimsets ordbok nr 1

Figurant - någon (oftast matte eller husse) som gömmer sig och jag får en välbehövd tid för mig själv

Utställning - Träffar andra av samma ras och ger komplimanger till snygga brudar, ett ypperligt tillfälle att bjuda på sig själv (ragga), man springer runt i en ring för att spana, ett slags könummer, en tant eller gubbe kollar så ballarna sitter som dom ska, sen är det bara att köra, har man tur får man napp. Matten eller hussen i fråga får med sig hem färgglada rosetter, en slags kattleksak som sammlar damm, förstår inte riktigt sammanhanget, men ni får googla vidare på ( kattleksaksrosetter).

Agility
- man ska försöka hitta den högsta punkten, där ställer man sig och spanar.

Inkallning - ?????

Hundbädd - Hittar man oftast i sovrummet, den innehåller mjuka kuddar och täcken, rekomenderat är att bädda ihop allt till en stor knöl i mitten, förslagsvis putta på matten med kall nos så hon lyfter täcket och det är bara att nta platsen, detta är bra för frysna hundar.... OBS! matte å husse bör tränga ut så gått det går och visa sitt ogillande med djupa suckar om dom tar för stor plats!

Hundmat - En slags sport att hitta den godaste hundmaten, oftast på diskbänken, i soporna eller på bordet.... om man har tur har matte serverat maten färdig på en tallrik, man får vara snabb att sluka maten, det är konkurans över den!

Torrfoder - Är hundmaten slut får man äckligt torrfoder, en slags mat för råttor och skator, kom ihåg att detta är i NÖDFALL! nöden har ingen lag som jag brukar säga!!!! men man måste jhööö!! =/

Podenco Ibicenco - En slags GUD eller HÄRSKARE över alla andra hundraser, otroligt smarta, vackra, uthålliga kämpare som vägleder och vet sitt eget värde! Den som är vän med en PI kan känna sig lycklig, det är få förunnat, finns inga ord, hundvärldens diamant!!!!!!!!!!!!

image18

Älskade datasnillar

Vi har haft Datasnillar här hela två dagar, dom har rensat virus och det var visst bland det värsta dom sett =/ Över 100 Virus. Oj oj oj oj!!!!

Nu har vi Firefox och datan är supersnabb, HÄRLIGT!

Jag ser framemot att sätta klorna i hemsidebygget igen nu när allt funkar som det ska!

Idag hittade jag och Tuva en liten Fox på rymmen vid namn "Colin". Tuva ville uppfostra honom å tyckte nog han var slarvig och omogen som smitit från matte sådär, vi fångade in honom och meddelade matten "Sanna" om det nya fyndet, hon kom och hämtade buskillen som nog tyckte det var ett givande äventyr trots allt, dessa unghundar säger jag bara ;) Kämpa på Sanna!!!!!

Idag har jag suttit och trånat i gamla nummer av "The Sighthound Magazine" , Korthårig Afghan, såååå läcker, såå tjusig... man får titta iaf =)

ha det gott!

image17
jag bjuder på Rimset a'la puppy =)

Säkert avstånd, eller?

 

Är man en Curlytik som dessutom har kommit i klimakteriet kan det ibland vara påfrestande minst sagt med en ung herre i huset. Inte så att lilla Tuva på något som hellst sätt ogillar sin unga vän (lillebror) Rimset, men ibland önskar hon nog honom till dit pepparn växer. Detta har Snapphanen i fråga ingen som hellst aning om även om Tuva gör sitt yttersta för att tala om det åt honom, han lägger dövörat till. Alla som har sett hans öron al'a gigantiska Anubis öron förstår nog vilken kapacitet dessa öron har för att inte höra, desto större, desto mindre hör man. Är det inte så? 

DRA ryter Tuva argt då hon faktist inte är på humör att leka tafatt eller nån av Rimsets alla "superroliga" lekar. Naturligtvis gör Rimset som hon säger, han drar, DRAR HENNE I SVANSEN

STICK jag vill vara ifred, fortsätter Tuva medan hon försöker väjja för den rödvita kolossen, Rimset sticker, han sticker rakt upp i luften som en raket, gör en piruett, vänder sig i luften och gör sitt bästa för att landa så pass nära den uppretade Tuva så han får tag i hennes svans (eller annan del i nödfall). Sen är  det bara att springa och det är han ju bra på, äntligen springer Tuva efter honom, några meter........ sen gäller det att reta upp henne igen! Pekpinnar

Vi har fått pekpinnar på oss, att fixa sidan så den ser snygg ut i alla slags upplösningar.....Har vi lyckats? Skriv gärna i gästboken å berätta om ngt ser CRAZY ut, eller åxå om det INTE ser så dumt ut =P

Vi vet tyvärr inte hur man får bort "tillbaks till hemsidan" på gästboken, det gör oss lite galna, så om nån vet det så snälla S N Ä L L A ...... Säg!!!!!!!!!!!!!!!!

Lillfrida mår bättre idag, hon är en riktig kämpe vår super Lillis!!!!!!

Så är det och så blir det!!!!!!

Kram/
från oss

image15
Lillis längst till vänster, andra kullen blivande draghundar, nu 13år !

Lill-Frida akut till veterinären

Den äldsta i gänget, Lillfrida (huskyblandning) har ikväll akut opererats då hon på något sätt fått hål i njuren. Hon är dock hemma igen och vilar, vi hoppas allt går bra men det har varit en orolig kväll, vi visste inte hur det skulle sluta!  

REPA DIG NU LILLIS!!!!!


Lills i mitten


 


Stilig va =)

Ja, är han inte stilig vår lilla prins där uppe...... SÅ SÄG!!!!!!!

Rimset tyckte att det var mer än rätt att han skulle vara en del av rubriken på bloggen, å vem kan säga nej till denna sötnos? Därför mina vänner får ni ÄRAN att beskåda unge herr Alvanti varje gång ni besöker denna blogg, det bjuder han på faktist, han är snäll han!

Men han vill såklart ha många och långa utlägg bland komentarerna där ni öser lovord och komplimanger över honom. SKÅDA och NJUT av mig, utropar Rimset och håller blicken högt upp i skyn.

Övriga flockmedlemmar rynkar på nosen och fnyser, vänder bort sin blick och muttrar "mallgroda", Ja visst, visst är han, vår alldeles egna mallgroda och det lär han förbli, det är bara så det är och det får man ta!!!!!

Kramar från oss!!!!!

RSS 2.0