Ny valp i huset ;)

Vi har länge varit på jakt efter en Siberian husky till kenneln, äntligen har vi fått hem en tikvalp från Anna Kuru - Chiliway's kennel. Vi tackar för förtroendet och ser framemot att återigen ha huskies i våra liv!

Chiliway's Elera  som hon heter är efter: Nymånens Pluto och undan: Chiliway's Bourbon Blizzard (Duni) 

Duni blev 2:a bästa tik av ca 90 anmälda på rasspecialen i Bjursås, detta är en stor bedrift och säger en hel del om henne, hon anv aktivt i drag och turistkörning. Dunis pappa  SUCH NUCH Z´apotocky's Z'jevardnadze (Chivas) har vi skådat mycket på utställningar och han imponerade på oss ofta.

Förutom att han var snygg har Chivas genomfört godkänt dragprov för Siberian husky. Han har även Godkänt Bevaknings och karaktärsprov. Det var blandannat pga Chivas som står för grunden av Annas avel som vi ville ha en Sibbe från henne.

Hos Pluto som anv vid turistkörning hittar man norska linjer från Vargevass, där finns även namn som Moonshadow. Pluto är en stabil och trevlig hund liksom Duni. Det ska verkligen bli roligt att se Elara växa upp samt att följa de andra i kullen.

Hos en huskie vill vi se mycket dragvilja då vi är mycket intresserade av drag och det är just detta de är framavlade att göra. Vi vill ha en hund som klarar långdistanser och sträng kyla med allt vad detta innebär, bra päls, tassar, öron, steg... Förutom detta är mentaliteten A och O såklart!

Förutom drag, fjällvandring och frilufslliv så kommer vi träna lydnad, bruks, agility .... om det blir att tävla beror helt på hur motiverad hunden är i diverse sporter, vi tvingar inte fram ngt! 

Elara kommer klickertränas , ngt som passar en huskie perfekt ;)







 
Liten och Stor

 
lek

 

 
Godisutdelning

 

 

 
apport =P

 

 

 
härmar Fyra =)

 

 

 

 
Klickervalp


ha det /// Anna


Kommentarer
Postat av: Anna

Ååh, vad fin hon är! Det är tomt utan henne här, det märks i valpflocken att hon är borta. Ingen virvelvind som far fram! Kul att se bilder, jag "knycker" några till min sida, hoppas det går bra!

2010-03-19 @ 18:01:11
URL: http://www.chiliways.se
Postat av: Anna

sv Anna: bara knycka ;)

2010-03-19 @ 18:57:12
Postat av: Lizzy

Åh vad härligt med Siberian Husky! :) Det är sambons drömhund.

2010-04-22 @ 10:03:02
URL: http://lizzey.blogg.se/

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0