Solenergi

Morgon med mannagrynsgröt och citronte och vacker jojk på skavlan (stavas det så). Jojk är helt klart magiskt och underbart, jag har dock en förmåga att alltid höra namnet "Lola" i de flesta låtar, lååååååoollllaaaaaaa'aaloooaaaa loooååååååååålllllaaaaaaaaa'aaaa, vad betyder det? har som vanligt ingen aning!

Sätter min tilltro till att få se små stackmoln sakta sväva förbi på himlen medan jag sitter lutad mot en tall och njuter av en behaglig tystnad och små smekningar på kinden av en stötvis kommande bris.

Tystnad.... efter att de gropar som ska grävas har grävts, efter att pinnar som bör strimlas har strimlats, efter brödbitens nedgrävande i snön, bara för att snabbt grävas upp den igen av ivriga tassar (allt bör gömmas, minst engång), och när alla har rullat och kråmat sig på skaren, rusat runt i cirklar och jagat varandra, när underull har kardats och godis delats ut, när man hällsat på skoterföraren (vänlig jaktnisse på skoter) och allt annat som måste göras innan den totala tystnaden får lov tillträda. 

En djup suck och en husky med snedställda glittriga ögon sätter sig väl tillrätta vid tallen, en reslig Podenco blundar, står avslappnat, njutande av välbefinnande vänd mot värmande strålar från vårsolen och på snön vid min vänstra sida rycker duniga ben, ngn har visst somnat...

I tystnaden träder dock andra ljud fram, för visst är det så att vår natur aldrig är riktigt tyst, den andas sakta, flämtar till ibland som i en plötslig ansträngning.  
En vårbild från 2010Vårbild från 2010/////A


Kommentarer
Postat av: Anna

Åhh, jag förflyttades ut i skogen av din text, av lugnet som bara nöjda hundar och skogens väsen kan ge. Hör av dig om utställningen, far bort i övermorgon och anmäler innan det isf.

2011-03-20 @ 07:57:57
URL: http://www.chiliways.se
Postat av: Anna

jhaa men justja.. haft så mycket annat att tänka på.... har jhu inte ens anmält än, hoppas det inte är försent, tar tag i det idag.. mailar dig!

2011-03-20 @ 08:04:01
URL: http://camabaros.blogg.se/

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0