Resume av 2010

Jag vet inte vart jag ska börja, det har varit bloggtorka utan dess like, tiden att sätta sig ner och skriva ner något vettigt har inte hittats, och har tiden funnits så har jag varit sjuk och bedrövlig, att sitta och stirra in i en skärm då ger bara huvudvärk, men det skiter jag i nu ;). Nog om undanflykter, 2011 ska bli ett fantastiskt år som inte ska börjas med massa gnäll om ditt och datt. 

Ska man börja med någon slags resumé över 2010? Bättre sent än aldrig kanske!  
Året började med en ny medlem:  Så länge jag kan minnas har Siberian husky alltid varit ett självklart val av ras och hundkörning, främst slädhundsstil en syssla/sport som ligger varmt om hjärtat. Tiden var inne och vi hade hittat en kennel som hade samma synsätt och värderingar om rasen som vi, så 2010 började glädjande med att vi fick hem vår efterlängtade Siberian husky tik, Chiliway’s Elara ”Elvira” från Chiliway’s kennel, tack för förtroendet till att få ta hand om denna underbara lilla huskytik.  Elvira tränas i drag, lydnad och spår med klickerglädje, det är riktigt kul att arbeta med henne, vi sätter dock fokus på draget och hoppas få möjlighet att starta henne på dragprov en vacker dag! 


Elvira


Elvira med spetsade öron och några ur kullen

Maj: Elviras, ”Chiliway’s Elara” utställningsdebut ägde rum i Bjursås 30 maj, anordnare: SPHK Gävle/Dala. Hon deltog i valpklass 1, där hon placerade sig som bästa tikvalp och tävlade vidare i valpklass 2 där hon placerade sig som andra bästa tikvalp.” 1 pris, hp, andra bästa valp”.


utställning i Bjursås

Fyra, Ringlets Nattsol debut i öppenklass viltspår samma helg resulterade i ett 1:pris. 


Fyra 

Juli månad trädde i kraft och Fyra, Ringlets nattsol ställdes i Midnattsolsutställningen, öppenklass och tilldelades CK, CERT, CACIB, BIM.

 
Fyra poserar efter utställningen

Piteå Nationella utställning kom och gick, Fyra åkte hem med CERT och BIR i bagaget.


Stolt ekipage med fina rosetter

Sommaren tog fart som den har en förmåga att göra. I slutet på Juli påbörjades Elviras barmarksträning, (de kalla dagarna), och vi längtade till vintern =)  


första dragträningen med Elvira dokumenterades 

Med September månad påbörjades Uppfödarutbildningen - Genetik,  och jag har nu hunnit läsa kurserna:  genetik , anatomi och beteende. 


kursliteratur 

Elvira ställdes även i rasspecialen i Bjursås där hon placerade sig som 3:e bästa tikvalp.

LP 1 Tjintelns Topas ”Tuva” vår första Curly, somnade in med huvudet i mitt knä,
vila i frid älskade vän         1998-03-12   +    2010-09-16 


Tuva, den hårlösa Curlien

Dec: Året slutade med Hundmässan och Elvira debuterade i Juniorklass där hon tilldelades 1:a pris typ och helhetsintryck: Mycket god!

”Feminint huvud, bra form och prop ögon och öron OK bra hals och överlinje svans OK bra kropp lite tunn enstomme platta fötter bak harmoniskt vinklad rör sig bra från sidan ganska löst fram tät päls”

Domare: Nina Karlsdotter .

 
Elvira i Älvsjö


Ylva, Atti och Elvira i Stockholm


Chiliway's:arna


Nervös matte vet inte hur hon ska ställa upp lilla Elvira, stå still!
Elvira har testats att köras i spann de sista dagarna av året, gick bra tyckte jag, hon gick i led med bror Eris som var tålmodig med nykomlingen.

 
Elvira vänjer sig vid de andra hundarna


svårt att stå still för unghundarna vid pausen, Elvira med blåa selet


suddig bild, men....


Har säkert glömt något, uppdaterar isåfall!

//A


Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0