Ett träget behov att införskaffa en GPS har sakta men säkert växt fram...

Har slutligen bestämt mig för att införskaffa en GPS för skog och fjäll, naturligtvis finns en GPS redan i bilen för att hitta till utställningar och tävlingar, men en skogs GPS skulle vara en investering som gjorde livet både enklare och roligare för oss.

Användningsområdet skulle vara att markera ut olika, egna valda platser, ex rastplats 1, rastplats 2, rastplats 3, hundsjö, jaktstig 1, jaktstig 2... antar att ni förstår konceptet. 

Det skulle vara ypperligt att bege sig på dragtur med hundarna och navigera en slinga, då man markerat parkeringen/bilen med GPS:en, på detta sätt skulle man slippa på måfå gissa sig till en rundtur, dvs en tur där man slipper vända och köra samma spår tillbaka (vilket jag aldrig lyckas med, det resulterar bara i för lång tur och vilsenhet -> bara att vända om) vilket kan vara omotiverande för hunden och lite småtrist.

Förutom att kunna göra upp egna varaktiga spår (med varierande längd) eller välja de rätta skoterspåren för en fin tur så kan det vara bra att ha om man är på fjälltur, ute och vandrar, plockar svamp, bär, fiskar, eller bara strösar i naturen.

Det 4 fjärde användningsområdet skulle vara att lägga viltspår och personspår på ett korrekt sätt, utan att gå vilse, vet de som fått ringa 112 och blivit hämtade med helikopter när de spårat med hund. Inget att leka med! Förutom spår så skulle det såklart vara bra att ha vid sök, rapport och jaktträning.


Nu är dessa GPS:er väldigt dyra, men som med allt annat så borde det finnas begagnade att få tag på, annars är det bara att börja spara. Känner mig med ens väldigt handikappad utan!


Onödig berättelse Om Nattens Dröm - Barnvakterskans Hemlighet...
Ska för övrigt vara barnvakt åt Vincent idag, drömde inatt att jag tog med honom till en djurpark märkte inte att han klättrade ner (tillsamans med en liten tjej) till vargarna (varför dom hade en stege där vet jag inte, men det var väll mitt undermedvetna som placerat en stege till vargarnas häng). Ja, jag märkte det inte eftersom jag var upptagen med att kasta snöbollar år vargarna vilka i sin tur tyckte det var väldigt roligt. "Titta, titta, dom simmar efter snöbollarna, som en Curlie" utropade jag och var djupt fascinerad över att kunna studera vargar på så nära håll, omän de var i häng.

Plötsligt var det inte bara vargarna som simmade utan jag upptäckte att även barnen hamnat i vattnet och i varghänget, ve och fasa, vilken dålig barnvakt jag är och skräcken frodades i mig, "Kom upp" skrek jag i vansinne men insåg snabbt att det inte skulle löna sig att bli arg eller skrika då detta skulle göra både vargarna och barnen rädda och osäkra. Bestämde mig att fortsätta kasta snöbollar åt vargarna , för att distrahera dem medan barnen försökte ta sig upp, det fungerade. Men när barnen väl tog sig upp från vattnet så inte klättrade de upp för stegen, nä, de knallade mot vargarna för att vara med i deras lek, typiskt Vincent tänkte jag, klart han vill vara med vargarna.

Men vargarna var vänliga, omän nyfikna på inkräktarna och jag andades ut och tänkte att jag fick se med egna ögon att vargen är vänlig till sin natur. "men spring inte" ropade jag, då jag var rädd att barnens springande kunde få igång en jaktlek som barnen var för små för att klara av. Naturligtvis började de springa i samma sekund och efter dem kom en varg och mitt hjärta bultade nu hårt av oro, hur ska detta sluta? vargen sprang upp på sidan och puttade, omän lite hårt på barnen, men den var med i leken och barnen tyckte det var roligt, än en gång kunde jag andas ut. 

Så hade jag fått upp Vincent, äntligen och han lovade att ALDRIG berätta om detta för mamma och pappa (fult av mig, men det var ju bara en dröm).

P.s   Vet icket vem denna lilla tjej var, såg aldrig hennes ansikte tydligt, drömmer ofta om människor som jag inte kan förnimma ansiktet på, för att jag ännu inte har träffat dem? Vet inte! D.s


 
Vincent, Duni (Viira mamma), Elvira (Viira)  
Vincent och Viira (som han kallar henne)


//A

Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0