tjuvjägare och vi i skogen....

Slog på tv:n där ett program om hundar just pågick "a man and his dog", mycket passande och hundarna här hemma på soffan tittar förtjust på vargarna i inhägnaden som reportage teamet för tillfället besökte. I dag har vi annars som vanligt varit på dragtur.

Körde med tre hundar både idag och igår då spåren blivit så mjuka och behagliga så då är det inga problem. Elvira går solo längst fram (som ledarhund) då hon har den största drivkraften, som förhöjs av alla viltdofter och spår i området. Ser ofta tjuvjägare där och även på andra marker för den delen, lägger mig inte i deras affärer men tycker det är onödigt att mata rådjuren så mycket, överallt i skogarna hittar man hö/ensilage och annan mat till dem, mkt nära vägarna många gånger. Jag vill helst slippa rådjur, men ser oftast tiotal rådjur och oftast nån älg, alltid spår, på våra turer, ska dom inte upp till fjällen snart =p

Nåväl, Duni och Rimset gick bredvid varandra och de funkar bra för dem, jag har iof testat alla kombinationer (som man har en förmåga att göra) men det är detta som funkat bäst, då alla tre ska med. 

Duni, är Elviras mamma som jag lånat från Chiliway's kennel för att få mer drag i tillvaron ;) Hon sköter sin uppgift bra och motiverar unga fröken Elvira till att bli en bättre och bättre draghund, framförallt mer fokuserad på sin upg! Rimset känner sig mycket trygg med henne trots att han kan vara osäker, dom sover tätt intill varandra vilket han inte kunnat göra med andra hundar. Det är även bra för Elvira att ha en äldre tik med bra språk som har saker att lära henne.


Förövrigt, var tanken att ställa på hundklubbens utställning här  i Gävle men med tanke på att vinterpäls fälls så känns det helt onödigt, man blir alltid lika förvånad över allt vitt ull, vart kommer det ifrån? Plötsligt har man en mer eller mindre naken husky, pälsen finns istället på alla andra ställen, överallt, med betoning på ÖVERALLT, detta trots dagliga omgångar med kardan.

 
samma team, en annan dag..

/a

Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0