Ungnötslever är en av alla delikatesser jag använder vid träning av hundarna


Fredag morgon och mys på soffan, tassar som spretar åt alla möjliga håll, snusläpp, upp och ner, djupa suckar. Hundar kan konsten att njuta av tillvaron och leva i nuet, inga gnagande funderingar eller måsten som stör tillvaron, vi har mycket att lära av våra hundar. På plattan står en kastrull med ungnötslever på låg värme!

Ungnötslever är en av alla delikatesser jag använder vid träning av hundarna. Att försöka i största mån att göra hemmalagad hundgodis tycker jag är viktigt, främst för oss som tränar ofta och använder godis som förstärkare i alla möjliga sammanhang. Köper man träningsgodis från affärer ska man kolla ingredienserna, det ska vara så naturligt som möjligt, tyvärr är det sällan det, själv tycker jag det är omöjligt att lista ut vad för skit som döljer sig i godisarna som säljs, kemiska färgämnen, tillsatser, smakämnen osv.... inte konstigt att hundarna blir dåliga i magen!

Frollic är något jag försöker undvika, det är väl känt att det rentav är onyttigt för hundarna, de är fullproppade med färgämnen för hundägarens skull, det ser godare ut för oss. Torkade levergodisar av den billiga varianten är en annan vara som är dålig för hunden av olika anledningar. Som alla vet är levern kroppens reningsorgan, ska man ge lever, ska man veta vart den kommer ifrån. DÄRFÖR är det viktigt att välja lever från unga djur (ungnötslever), dessa organ har inte samlat på sig lika mycket skit som levern från äldre kreatur.

 
*Ta fram levern (gärna flera) och stoppa i en kastrull med vatten
*smaksätt ev, kanske lite salt.
*Koka upp med lock för att spara energi
*När den kokat upp sänker du värmen till 1-2:an och låter levern puttra några timmar, den ska vara genomkokt med inte överkokt, kolla till den ibland för att se om den är klar (är en smaksak hur länge man vill ha den i kastrullen)
*Sätt på ugnen på svag värme (levern ska torka)
* smörj plåten något
* skär levern i små tärningar
*Sätt levern på plåten, tillsätt ev smak (brukar hälla lite honung över) 
*Sätt in plåten i ugnen 
* Rör om då och då 
*Låt levern vara inne i några timmar, beroende på hur torrt godis du vill ha (vad hunden tycker om, mina hundar är kräsna och vill inte ha för torkat då de blir väldigt hårda, men inte för mjuka och sliskiga, perfekt är ordet de är ute efter, suck!) 
*ta ut plåten, låt svalna, frys gärna in i små plastpåsar så du alltid har tillgång till färskt godis ;) 

(Man kan torka annat än lever, ex korv, hjärta, tunga, leverpastejj, blodpudding)  LYCKA TILL!

ETT UTMÄRKT JULKLAPPSTIPS =) Om man nu vill ge julklappar till diverse träningsekipage, isåfall kan man förpacka det lite snyggare....

***

GRISFÖTTER
Eftersom jag blandar torrfoder, färskfoder och BARF åt hundarna, så köper jag lite vad jag hittar på affärerna, nu har det kommit in grisfötter så då får man passa på, för de som inte BARFAR kan ge grisfötter istället för märgben. Kom dock ihåg att det är mycket fett i grisfötter, ge med måtta och känsliga hundar kan bli dålig i magen. Jag försöker vänja mina hundar från att de är valpar att äta både det ena och det andra för att härda magen. BARFAR man, ska man alltid ta mat/kött från frysdisken, eftersom man ger hundarna rå mat!

// Anna

Kommentarer
Postat av: Veronica

Såg grisfötter här på Coop...ska minsann köpa åt dem i dag!! :)

2010-12-03 @ 11:33:44
Postat av: Anna

jhaaa... men var försiktig.... alla hundar tål det inte....

2010-12-03 @ 12:54:50
URL: http://camabaros.blogg.se/

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0