Bloggtips och skogsdrivare


Vi har nyss kommit hem från en skogstur, de stora hundarna fick en promenad rakt in i skogen "utan stig" och Elvira fick en egen promenad med träning. Nu när jag bla ger Fodax åt henne så utnyttjar jag denna delikatess till träning, så även idag blev det inkallningsövning samt STÅ --> med omvänt lockande och FRI-signal och passivitetsträning.

Elvira har tappat två tänder idag, tror det var därför hon inte direkt ville leka med snöret. Hon somnade påvägen hem och jag bar henne upp till lyan, lade henne i sin bur där hon nu sover.

Att gå i skogen / Naturen utan stig är att rekomendera, hunden tycker det är MYCKET roligare att följa efter dig, dessutom hittar man saker att aktivera sin hund med, träd som har fallit kan hunden få balansera på, man kan hitta små hål som man visar hunden, vattendrag, vattenpölar osv .... du leder hunden till roliga platser, kan gömma dig osv. och får därmed PLUS poäng ;)

Går du efter en stig kan det kännas tråkigt och förutsägbart, hunden kan dra en egen vända in i skogen för den vet att du aldrig viker av, vet vart den har dig!

Naturligtvis kan man variera, förstår om man inte vill driva runt i skogen titt som tätt =) .... Även om jag nu gör det =P 

Tänkte tipsa om en blogg --->

Gå in på EVAS blogg och ta del av hennes expertis ;)  


-------------

Eventuellt ska vi se majbrasa ikväll, eventuellt INTE, får se, eller som dom säger i Gävle "Kase", låter inte bra, det ska vara majbrasa eller inget alls =P Funderar på att ta med Elvira som träning, stå en bit bort... får se =)

Ha en bra Valborg!!!

 





Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0