Detta har hänt...

Var ett tag sen jag skrev, är en sådan period nu...Har i alla fall några nya bilder, men just det ja -de är ju i kameran hemma :S Passa på att uppdatera vad min flock sysslat med senaste tiden på min fikapaus, ingen att umgås med här...resten har komp.

¤ Jaktträning för fyra, matte satte ribban för högt. Skärpning! Jakttränat lite då och då, Fyra känns mycket mer mogen, introduserat tre-vägs dirrigering -alltså när det finns en till höger, en till vänster och en frammåt. Keron är en obotlig explosionsgubbe..haha...Men det är härligt att köra supersvåra saker med honom, linjetag över kullar, ner i dalar...Han är oslagbar på många sätt!

¤ Hälsat på moster som fyllt 65 år, hela flocken med -bra träning på att uppföra sig när man är på besök. Gick bra...de fick ligga stilla ett bra tag, sedan gå och kika lite. Bra för Fyra att få träffa "gubbar" (Tore, mosters sambo), hon charmade honom såklart. Fyra är ganska ointresserad av människor, när hon väl ska integrera med dem så viftar hon på hela rumpan och ser så söööt ut hon någonsin kan -fjäskar helt enkelt för att hon vill visa hur oootroligt ödmjuk hon är...ingen får någonson missförstå henne, de ska verkligen förstå att hon kommer i fredliga avsikter! Keron får ta smällen hemma...hon kan vara sååå elak mot honom...han ser helt hunsad ut och piiiper när hon är för hårdhänt..matte sätter stopp för denna tortyr...tro inget annat ;)

Hon är lugn och trygg när hon träffar okända hundar...som när lösa hundar kommer fram till henne på stan...hon är ödmjuk och står alldeles stilla, nosar och utstrålar harmoni :)

¤ Matte har prommat stan med Fyra då och då...ensam med henne. Lugn vid min sida, söker kontakt...Jag försöker vara likadan mot mina vovv HELA TIDEN som jag är när jag går på stan med totta. För det är ju mitt beteende som formar hennes...och just den situationen känns så harmonisk, positiv och lugn. Går frammåt....Det är så jag oftast tänker, som matte..och som människa....Jag analyserar och tänker efter när det (vad det än gäller) FUNGERAR...och försöker föra över det till de övriga situationerna....

¤ Jag och curlisarna var ute på skogspromm med Anneli och hennes två labradorer som hon tar hand om just nu. Äldre tikar, perfekt socialiseringsträning för mina vovv. Lillin fick stanna hemma, ville ge Keron och Fyra chans att själva möta de nya vännerna. Gick bra...den bästa erfarenheten var när en av labbarna gjorde små mini-utfall mot Keron (som var på väg till sin matte...tillika jag.)...lite hopp och halvosäkra skall...(Många hundar missförstår curlisarnas ibland till synes burdusa framfart...vilket gör dem osäkra...vilket i sin tur gör curlisarna osäkra..osv...dessutom är curlisar svåra att läsa av för andra hundar eftersom deras päls ligger likadant hela tiden - andra hundar ser inte om de reser ragg eller vad som sker) Keron såg för ett ögonblick förskräckt ut..men sansade sig fort och ignonerade detta "falska hot"...han fortsatte till mig....och sa med entusiasm: "HON SKREK MASSA...MEN JAG FÖRSTOD ATT DET INTE VA FARLIGT...SÅÅÅÅG DU??" Det är just det, min gubbe är så osäker...men detta gjorde att han växte, som den stolta curlie han är! :)

Fyra ville gärna vara med mig, men hon hade stor respekt för de äldre damerna...här fick jag chansen att visa Fyra att jag bemästrar situationer med andra hundar och att hon kan lita på mig när jag ber henne komma och vara vid min sida...När jag gjorde det så kom labbarna skuttande direkt för att de trodde att det var godis på gång....Och jag bara motade bort dem...Fyra blev impad....och hon lärde sig ytterligare att matte ser till att hon känner sig trygg!

¤Matte har beundrat Fyra senaste tiden då hon fått tillbaka sin mjuka och tjocka päls...dessutom är hon sååå vacker...Hon tittar väldigt mycket tv. Mannen som talar med hundar är en favorit, hon brukar titta hela programmet...Dessutom har hon en försmak för programm om kattdjur -tigrar och lodjursprogramm! Matte har många gånger fått avbryta att se ett programm efter att jag råkat flippa till ett kattdjusprogramm under pausen. Jaha...då är det bara att titta på det i stället. Fyra ligger i soffan och tittar intresserat...nångång försöker hon ge djuren en puss genom rutan....och en gång stod hon nära tv:n och följde de skenande antiloperna..från ena sidan till den andra...-och sen tittade hon bakom tv:n... "VAR TOG DE VÄÄÄGEN??..MIIIIITTEE..?"

¤ Jag gillar verkligen Cesar Millan, absolut inte allt han gör...Men hans tankesätt....Jag lär mig så mycket om mig själv och mitt mattskap....Jag missar inte ett programm...Och jag har nu konstaterat en sak: Jag har inte alltid varit lugn och bestämmd som man ska vara....Utan jag har ibland bara varit bestämmd...vilket alls inte gagnar flocken. Jag arbetar på mitt lugn....utan att släppa bestämdheten...Släpper jag den, som jag skulle vilja beskriva som att visa gränser på ett lugnt sätt...men verkligen mena det(energin och kroppsspråket)... INNAN hunden gått över den...Om jag tappar min "bestämdhet" för en stund så tar tex Fyra och överskrider den fort (den gräns jag någonstans tror att HON vet finns...fast jag inte visat den..?!)...vilket resulterar i att jag blir arg...även om jag inte gör något med min ilska så känner Fyra den...och det är en känsla som pekar på SVAGHET hos mig...i Fyras värld...Så då blir hon bara mer orolig och energisk i sitt gränsöverskridande.

Alltså , när jag tappar min bestämdhet -Fyra upplever det då som att matte när som helst kan bli en otrygg ledare (å då måsste ju hon ta över, någon måsste leda packen)...utan att hon kan räkna ut när.....en obehaglig situation. Så därför ska jag gör allt i min makt för att alltid vara LUGN och BESTÄMD.......................och även leda mina vovv till härliga äventyr och frollicar i träden :)

Annars känner vi lugnet, myser i soffan på kvällarna...och bara njuter av varandras sällskap...!

"All you need is love" (Beatles)

//Veronica

Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0