Vid Hundutbildningsgruppens konferens diskuteras hunden i tv i olika perspektiv. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.

Vi ska strax ut i solskenet på en dragtur, i Gävle är det riktigt varmt och jag behöver införskaffa skidglasögon med uv skydd eller vad det nu kallas, det finns på Naturkompaniet, får bege mig dit en dag!

Men det var nu inte därför jag infinner mig här, jag tänkte dela med mig av hundutbildningsgruppens - Hund i tv seminarium. Jag lyckades pricka in så jag såg en del i kunskapskanalen men inte allt. Så jag är glad över att Sanna delade med sig länken på seminariumen till mig som hon fått tag på, tack Sanna och nu delar jag med mig om nu någon har missat den ;) 


Vid Hundutbildningsgruppens konferens diskuteras hunden i tv i olika perspektiv. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.


Per Jensen, professor i etolog, talar om dominansmodellen som bygger på en idé om att hundar skulle ha ett behov av att leva i samma typ av hierkarkier som vargar. Men vi har gjort om vargarna mycket och hunden har ett helt annat socialt beteende än vargen och är helt anpassad att leva socialt med människor. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162012 

Det kan finnas helt andra orsaker än olydnad till hundens oönskade beteende, säger Anders Hallgren, psykolog och hundpsykolog. Det kan till exempel bero på smärta. Det är lika vanligt att hundar har ont i ryggen som att människor har det. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162014 
Man måste ställa sig frågan vilken typ av hund man vill ha, och det borde tv-programmen ta på större allvar, säger Reino Oskarsson, hunddressör. Inte heller ska uppfödarna avla på fel hundraser. Aggressiva hundar är ofta rädda. Hårda metoder gör att hunden blir ännu räddare. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162015 
Barbro Börjesson har i många år varit ett regelbundet inslag i tv-programmet Go'kväl. Hon får ibland kritik för att hennes metoder är för gammaldags och att hon kramas för mycket med hundarna. Men inslaget är väldigt populärt, och Lotta Strömland menar att Barbros råd förbättrar livet både för hundar och hundägare som deltar. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162637 

Det är vetenskapligt belagt att hundägare som lydnadstränar sina hundar har mindre problem med olydnad med mera. Det har också visat sig i flertalet studier att straffbaserad hundträning länkas samman med ökade aggressioner, säger Linda Attmer, biolog. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162010
 Anna Lindgren från Jordbruksverket berättar vilka regler och lagar som gäller när man använder hundar i tv. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162009 
När vi gick från hårda till mjuka metoder inom hundvärlden lyssnade vi inte på hundarna, säger hundtränaren Bengt Rödseth. I de flesta familjer är det hunden som styr. Rödseth menar att människan måste ta rollen som ledare. När hunden inte ser någon som leder tvingar instinkterna den att ta ansvar. Arrangör: Hundutbildningsgruppen
http://urplay.se/162008 
Det är en stor del av våra hundar som hamnar i liksäckar på grund av att de är dåligt uppfostrade, såger hundtränaren Fredrik Steen som menar att hans insatser i programmet Hundcoachen i många fall räddar hundarna till livet och en bättre tillvaro. Arrangör: Hundutbildningsgruppen.
http://urplay.se/162007 
(Länkar till alla föreläsare, omän jag personligen inte tycker om alla föreläsningar, Min favorit är helt klart Per Jensen, en man jag har enormt förtroende för och som är MYCKET kunnig i sitt område)

// A

Kommentarer
Postat av: Maria

Hej!Drifwa kommer från anglayzors kennel. =)Tycker hon påminner mycket om er tik. =)/maria

2011-03-03 @ 15:23:22
URL: http://drifwa.blogg.se/

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0