Tjäderbo på viltspåret!

I helg gick Fyra sitt femte viltspår i öppenklass, provet var i Kiruna...En otrolig värme, 25-30 grader varmt och sol! Riktigt tufft för hundarna, blev många liter vatten utblandat i renspån innan Fyra fick gå sitt spår.

Vid andra vinkeln gör hon en ringning...plötsligt flyger en tjäderhöna upp ca 1,5m från henne, den försöker locka till sig henne genom att låtsas vara skadad eftersom den låg på ett bo med flera ägg i. Fyra blir såklart mycket överraskad och berörd av det hela...jag tar henne en bit från boet på domarens begäran och sen arbetar hon vidare med att ringa in spåret. Hon hittar spåret, och går på det. Man ser att minnet av tjäderhönan spökar en del men hon klarar sträckan utan tvekan!

Den första vinkeln efter tjäderhöne-incidenten var återgången, där får hon kämpa...värmen och störningen har tagit ut sin rätt....men hon kämpar och löser det! Nu stannade matte henne för vattning och några kallsup senare fortsätter hon spåra, de två restrerande sträckorna och vinkeln klarar hon "utan tvekan"!

Jag tror aldrig jag varit så stolt över min Tott!! Det var helt magiskt att se henne slita och kämpa, i den värmen med den störningen...och se henne slänga sig på marken med sin klöv..helt slut...så nöjd...och med världens lyckligaste och stoltaste matte och husse stående brevid sig!

Domarens kritik:
Vinkel 2: "Tjäderhöna med bo flyger upp och ger en rejäl störning som hon löser"
Allmänt omdöme: "En trevlig tik som klarar av störningen på ett föredömligt sätt"
Spårtid: 17 minuter
Pris: 1:a pris

.
.
Tack Fyra för en oförglömlig upplevelse!!
//Veronica

Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0