att handla och uppträda på sådant sätt att det inte skadar eller motverkar SKK eller dess medlemsorganisation och att inte uttala sig nedsättande om enskild medlem...


Paragrafer från SKK:s grundregler, hämtat från www.skk.se

1:3
att handla och uppträda på sådant sätt att
det inte skadar eller motverkar SKK eller dess
medlemsorganisationer och att inte uttala
sig nedsättande om enskild medlem.1:4
att i anslutning till prov, utställning eller
tävling inte agera på sådant sätt att det
påverkar andra hundars chanser till rättvis
bedömning och att inte heller uttala sig
nedsättande om andra hundar, funktionärer
eller deltagare.


Det låter helt självklart, vi vill såklart ha en trevlig attityd, men för den delen kunna ställa krav och hela tiden ha som mål att förbättra vår organisation. Det kan nog alla hålla med om, eller hur! Att hundmänniskor ligger tvåa (tätt följd av hästmänniskor) i listan av mobbare, utfrysare och skitsnackare (golfare ligger 1 etta) borde egentligen förvåna, man bryter tydligt mot grundreglerna SKK satt upp, dessutom, det förstår väll vem som helst med lite moral och karaktär att man inte som enskild medlem (eller medmänniska) har som uppgift att kasta sten på någon annan, är klagomålet grundat så kan man med gått samvete kontakta SKK:s juridiska avdelning.

Det här gör mig så matt, den negativa energi hundmänniskor har en förmåga att sprida omkring sig, på utställningar spelar det i princip ingen roll vilken ring man sätter sig ned vid innan man är djupt men ack så ofrivilligt insatt i just den rasens konflikter. Dett tisslar och tasslas om ditt och datt och människor smyger runt och snackar med varandra, oftast blir det grupperingar, vissa försöker desperat vara neutrala, vissa håller en låg nivå medan somliga skriker ut namn, hänger ut kennlar öppet och är mycket noga med att smutskasta ngn annans avel, val av avelstik. För att inte prata om vad stackars domare får utstå, det finns inget slut på eländet. Det är fruktansvärt. Har vi blivit så hemtama med detta att vi accepterar det, går in i rollen som gamar och livnär oss på andras olycka, dåliga beslut eller kringgående rykten.

Befogat eller inte, men det finns ingen mening i all denna smutskastning, inte i utställningar, inte på tävlingar eller kurser. Är det så pass allvarligt får man vända sig till rasklubben eller kennelklubben som i sin tur har tystnadsplikt tills personen i fråga faktist är DÖMD!

SKK borde verkligen satsa på att få en nolltollerans på dethär, och alla enskilda medlemmar (hundägare i allmänhet) bör ta sig en rejäl funderare. Är det värt att skriva i sin profil på facebook att Fru Andersson minsan inte hade någon inkallning på sin hund och vilken skandal detta verkligen är, för det är INTE första gången. För gör det någon nytta, mer än att andra blir irriterade på Fru Andersson och skriver kommentarer som oftast utvecklas till det mer negativa och tråkiga hållet. Naturligtvis förstår även jag att det inte är roligt med en lös hund, helst om man själv har en hund som gärna muckar lite gräl, men detta ska man isåfall ta med (Fru Andersson) privat, och gärna, istället för att ryta och banna , som alla hundägare vet INTE fungerar, kanske försöka hjälpa henne. Ge konkreta tips, erbjuda henne att komma på eran träning etc...  För jag lovar att ingen VILL att ens hund springer fram till någon annan, trots att detta nog har hänt varenda människa som försöker träna sin hund att vara lös bland andra.

Detta var bara ett exempel, finns ingen riktig Fru Andersson, eller låt oss säga att det syftar på vem som helst, var som helst. 

Blir riktigt ledsen, det känns oerhört tråkigt. Kan inte alla medlemmar som läser det här maila till SKK och be dem satsa på att få ett slut på all den mobbingen, kanske starta en grupp, inte vet jag, men något bör göras!

Att sätta sig ner och diskutera på ett vettigt sätt med någon kollega man litar på för få klarhet och vägledning och låta det stanna där, tycker jag inte är att snacka skit, men man bör ha i åtanke att så länge personen i fråga inte får göra sig hörd, försvara sig, förklara sin synvinkel på saker och ting så kan man inte komma fram till det yttersta svaret eller hur man nu ska uttrycka det, jag tror alla förstår hur jag menar dock...

Om jag själv gör ett snesteg och mot min moral, snackar skit så berätta gärna detta, upplys mig, för jag vill verkligen inte vara en del i detta.

(Är det påhopp att skriva om att man ogillar vissa offentliga tränares metoder)?


 
Elvira och stubbträning förra våren ... 
(hunden i bilden har inget med texten att göra ;)

//A


Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0