Kanalisera energi, är det inte det all djurträning handlar om?

Kanalisera energi, är det inte det all djurträning handlar om? Existerar den krävande hunden, finns det ”jobbiga” djur, eller dominanta, hårda djur?  Människan sätter ord på saker, ord som inte finns i djurvärlden, för där finns bara olika energier. Alla djur är individer och att sätta ett bestämt ord på miljontals djur för att beskriva ett ”problem” är befängt och oftast snöar man in i ett hörn (finns det uttrycket ens?) där man tänker i ord för att lösa ngt som är bortom ord, det fungerar inte! Inte i praktiken.

Allt består av energier, stenar används i healing för dess energis skull, tänk då energin i en hund, enorm, vacker, lysande, värmande, skrämmande, hotfull, mjuk, kall, hård, spetsig, grön, röd, gul, svävande, fartfylld, vilande, exploderande, leende, doftande, ylande, skällande, morrande, skrikande, pipande, viftande, rörande, flyende, eldig, brusande, bubblande, släckt…  

Energier försvinner aldrig, det går inte att korrigera bort en energi, ett beteende försvinner inte men den kan omvandlas till ett annat beteende. Kan negativ energi omvandlas av negativ energi eller behövs motsatsen? Kan mörker bli ljusare av mer mörker eller behövs ett ljussken?

Människan är helt klart rädd för energierna i ett djur, många människor har djur för att föra över sin egen negativa energi på djuret, kanske genom att bestämma, korrigera, ta tag i, men det kallas för uppfostran, träning eller korrigering.

Det är vår förbannade plikt att se till djurens bästa, att prata med djuren, att finnas till för dem, för det är vi som valt att de ska leva med oss, inte tvärt om, de finns inte till för vår skull, bara för sin egen. De ska inte med obehag göra saker för att behaga oss. Vare sig det är en nyttig jakthund eller en lydnadshund, en travhäst eller grisar i små bås.

”Man måste korrigera en jakthund för den kan faktiskt bli skjuten om den inte lyder” SKITSNACK! Kan man inte träna en jakthund att utföra sina sysslor utan obehag, då kanske man inte ska jaga med den. PUNKT!  

 

Bildens ursprung hittar du HÄR


Kommentarer
Postat av: SannaMagdalena

Bra inlägg!

2010-11-09 @ 20:17:51
Postat av: Anna i egen hög person

Tack Sanna=) vet att jag tjatat om det tidigare, men tål att upprepas ;)



ha det!!!

2010-11-10 @ 11:15:05
URL: http://camabaros.blogg.se/

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0