Inför utställning för en sibbevalp ;)


.... MYCKET JOBB BAKOM VARJE LITEN STJÄRNA


 
Siberian husky  är en pälsras, som ska badas och fönas inför varje utställning. Vi använder bara shampo för att inte tynga ner pälsen, alltså inget balsam inför utställning. vattnet ska vara så varmt som möjligt utan att det blir obehagligt för hunden, detta för att få fram mer volym! Vi shamponerar ordentligt, faktist med två olika Shampon, just nu testar vi "Natural ESPREE - Plum perfect Shampoo" som inte är djurtestat, ett STORT PLUS, på hela hundens kropp. Sedan använder vi ett shampo för vita hundar "Whitening - Blue Diamond Shampo" på benen och de ställen där pälsen är vit för att framhäva den vita färgen. Jag är alltid ute efter det perfekta shampot ;)


 
Shamonering och skölj, sedan börjar processen om, alltså shamonering X 2!


Viktigt med kontinuerlig belöning när man är så duktig ;)

 
Efter sista sköljningen torkar jag det värsta "blöta" med handduk

 
Upp på trimmbordet

 
Här har föningen och kammandet börjat, borstar mest mothårs medan jag blåser, det är viktigt att ha en fön som blåser kallt! Använder man varm luft sätter hudens oljeproducering igång och pälsen tyngs ner! Vi har en enkel fön som ändå går över 1000 lappen. Vill man så finns det fönar för ett tvåsiffrigt belopp. Ett trimmbord är att rekomendera om man inte vill få mer ryggvärk än man redan har ;) Vi har ett trimmbord med hjul som är lätt ta ta med sig till diverse utställningar etc, om man så vill, eftersom både Curlie och Husky kräver viss pälsfix så kan det vara bra att ta med sig bordet om man har flera hundar med sig på utställning! 

 
valpar får såklart ligga ner då och då... det är jobbigt det här och kräver kisspauser och en stor mängd godis/mat samt tålamod --> Ge inte mat åt hunden den dagen den ska fixas, spara det och anv som belöning (om det är förstärkande nog för hunden såklart). Jag behöver nog inte påpeka att klädvalet bör vara av det sedvanliga lorrjoklädseln ;) ( oömma kläder du inte är rädd om ,) annat som är bra att ha är en godisbag att fylla med godis (den svarta lilla påsen som sitter fast på mina byxor om man kikar noga ser man;) ---> lätt åtkomligt =) samt klicker om man så vill, annars funkar rösten och ett kort BRA lika!

 
SÅ duktig valp, ignorera om valpen/hunden tjorvar, passa på att berömma när den gör rätt istället, korrigera aldrig!

 
Att fixa en husky inför utställning tar några timmar, för oss tog det nog 5 timmar å jag hade kunnat hålla på längre, tips är att börja i tid!!!! Det finns dom som avancerar pälsvården mer än vad jag gör, med potatismjöl etc, men det är överkurs och ngt vi inte sysslar med ;) Hur som hellst får man inte bara en färdigfixad hund, utan även en mycket TRÖTT en, lilla Elvira somnade som en stock efter allt pälsfix.


Det var nog allt för oss... för denna gång ;)

 

Ha det bäst //// camabaros


Kommentarer
Postat av: Sarah

Det där med att hitta det perfekta schampoot är inte lätt! Ska testa dom du har. Det borde funka på jämthund också.

2010-06-01 @ 22:33:46
URL: http://blogg.aranels.se

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0