Socialisering

Ett soligt Gävle och en perfekt dag att besöka staden med Elvira. Om människor står stilla och pratar med varandra ställer sig Elvira och tittar på dem, så söt* Hon har fått många att le... en liten terapivalp ;)

Vi besökte naturkompaniet, en av få affärer man faktist fårt ta med hunden till. Elvira hittade en napp som hon gick omkring med i munnen, såg jhu väldigt roligt ut måste jag medge =) 

På torget fick hon busa med en terrierblandning på 10 mån, så otroligt bra att hon får träffa olika hundar, olika raser, olika åldrar, olika färger, olika storlekar å pälsar.

Jag sätter stort värde på socialiseringen, den är så otrolig viktig, en valp bör få träffa många stabila individer för att själv bli en språksäker, självsäker individ.

Raser Elvira har träffat: 

Curly Coated Retriver
Tax
Foxterrier
Gatuhund från Irland
Vit herde hund
Amstaff
Irländsk setter
Grandis
Terrierblandning
Spaniel ...
Border terrier
Sheltie
Pittbullblandning
Podenco Ibicenco 
Stövare
Griffon liknande hund 
 
... antadligen fler ...

............*............*.............*


Hon blir även socialiserad med människor, förstår dock inte varför alla envisas med att ta handen över huvudet å försöka klappa henne där. Elvira tycker såklart inte det är roligt, så jag har börjat klickerträna hand på huvudet  med henne, för människor verkar inte förstå att hundar inte gillar att bli klappade på huvudet.

Det är roande att höra vad människor kallar henne, lillvargen och silverräven är exempel på vad hon blivit kallad. Skillnad från Podencon som får vara häst, kalv och rådjur om vartannat.  


Nåväl, nu har jag inte tid att sitta blogga mer....

Ha det /// anna

 
Lillvargen ;)

 
första gången Elvira gör upp eld, husse hjälper henne ;)


 
Husse gör vaaad?

 
Rimset vill ha leksak..

 
lek

 
drag"kamp"

 
hoppa efter fårskinnet i trädet 


Vhaaa STOOORA öron du har säger Elvira

 


 
Rimset överlämnar i handen, har blivit så duktig på det, tränat han hatt först putta på handen utan apport, sedan med apport.... 

 
å där sitter dom, framför elden å myser




Kommentarer
Postat av: Silverrävens mommo

Åh så fina bilder på en vacker silverräv! Vad kul att se att ni trivs tillsammans och att ni hittar på en massa skoj och klokskaper!

2010-04-13 @ 22:00:44
URL: http://www.chiliways.se

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0