Distriktsveterinärerna och Vidskepligt beteende...

Idag fick Elvira sin andra spruta, vi testade en klinik vi inte varit på tidigare "Distriktsveterinärerna" i Valbo, på Onsdagar har de drop in vaccinering mellan 14:00-16:00! Det var en liten trevlig klinik där Elvira stortrivdes och charmade personalen, hon reagerade inte en på sprutan och fick massa godis, hade inga problem med att stå på bordet heller!  

Sanna som körde dit mig (hade ingen egen bil) hjälpte med tandvisningsträning medan vi satt och väntade på vår tur, Elvira är duktig på tandvisning men hon är lite otålig ibland, jag ska träna mer passivitet med henne, samt av och på knapp! 

Dit kommer vi hur som hellst att återkomma!

Ligg med fart i..
Har kommit på ett sätt att klicka in ligg på Elvira, får se om det funkar, när hon har sina race, springer runt runt runt, så blir det alltid att hon lägger sig riktigt snabbt, då är jag snabb på att klicka, spelar ingen roll om hon har ngt i  munnen, bara hon lägger sig, funkar detta, om hon gör det nog ofta så får jag förutom läggandet dessutom ett snabbt läggande som bonus... 

kampen har vi åxå tränat på, fick till några bra klick där hon backade och lade vikten bakåt (trots störning). Hon fick även bekanta sig med en 11 år supersnäll Flattblandis som älskar valpar, Elvira är väldigt bitig så tyckte lite synd om honom, men dom låg och rullade med varandra i gräset ;)

Socialiseringen avtar inte den heller trots att hon passerat 12 veckor, ställer dock krav på henne att hon ska fråga mig om lov innan hon får rusa fram, än så länge kräver jag bara en snabb ögonkontakt innan Frisignalen. Jag borde kräva mer men blir själv så stressad av att låta folk stå och vänta på oss. Förarproblem =/

Kontakt
Hon har börjat ta kontakt med mig då cyklar, barnvagnar, barn å faktist hundar passerar, åtminstonne till 70%. Detta för att jag har ignorerat hennes dragande mot dessa roliga saker ( hon kommer ändå inte fram ) och bara stannat och börjat med att förstärka minsta antydan till slakt koppel, vilket hon får då hon sätter sig ( ngt hon kan sen innan, tar kopplet emot stannar jag och väntar på att det slaknar).

Att hon sätter sig är mer eller mindre ett vidskepligt beteende, jag är bara ute efter ett slakt koppel, att hon sätter sig gör kopplet slakt därmed förstärkning, spelar mig ingen roll, jag förstärker även då hon står vilket händer ibland, bara kopplet är slakt. Spännande och se om hon behåller detta vidskepliga beteende eller om det försvinner.  

Fyra, Curlietiken i Kiruna sätter upp tassen när hon lämnar apporten, ett annat exempel på vidskepligt beteende, för som alla vet "MAN FÅR DET MAN FÖRSTÄRKER"  ;)

 


Nu ska vi bege oss till Lantmännen, för att köpa kattmat, sedan blir det en skogspromenad med hundarna, med lite träning såklart, man kan inte låta bli helt enkelt =P

ha det /// anna






Kommentarer
Postat av: Anna

Så fin hon är! Lånade en bild på henne till min sida :-)

2010-04-21 @ 22:26:18

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0