Den lyckligaste hunden på jorden!!!

I N K Ö P S     L I S T A

-Leverpastejj på tub   


Husse,  eller som hundarna kallar honom och tror bestämt att den rätta benämningen är "Nasse" , han, den där nassen ska åka till sundsvall imorn, kommer vara borta hela veckan, så det blir MATTE ensam hemma med ett myller av tassliv. Vi hoppas vi klarar oss, Tuva har bunkrat upp ben och frollic i glasburkar från IKEA, hon känner sig trygg.

Rimset har i vanlig ordning slängt varenda kudde på golvet som går att hitta i lyan, knölat ihop mattor, inhandlat köttbullar och förberett sig så mycket det nu går, han ska ta hand om matten, vakta lyan, rensa diskbänken, dricka från toastolen, skälla på en å annan hund.... aktivitetsträning av matte är en stor börda, men han ska on gör detINTE svika, henne ska han nog få bukt på en vacker dag ;)

matte har en beteendeskedja som är svår att bryta för Rimset.... hon är ngt ängslig och nervös vid många tillfällen, hon stelnar till utan att hon vill eller tänker på det......... bla bla bla     ja just det, man kan vända problemet ..... det är kanske där man hittar lösningen, hunden är trots allt bara en spegelbild över ägaren ( ngt grovmeijslad tanke men ändå.. )  

hur som hellst ---- > Vii ses nasse =D




TRÄNING IDAG ......

2 timmar....... Tuva tränade på rutan, jag och Rimset tränade tillit, kontakt ---> godiset SLUT  --> katastrof....
Den bästa träningen var nog när vi släppte snapphanarna och tititititititititit Tiiiiivan, problembeteende till trots, men att släppa fyra hanar är såklart en seger i sig, dom var sååå lyckliga...... 

::::::::::::::::::::::::::: = :::::::::::::::::::::::::::::

Rimset behöver få fler possitiva möten med hundar.... tyvärr är det svårt att ordna, så vi kör på med det gamla vanliga, hund = ungnötlever, leverpastejj, köttbullar, korv etc.... igen och igen och igen....., inga ryck i kopplet, inget fyande, ingen barbropåse att kasta, ingen höjd röst, ingen nerbrottning av hund, inga nyp, inget stirrande i ögonen.....


Här handlar det att bryta en kedja, en omedveten kedja,..,,,,...... mattens tillika hundens... ett arbete som kräver tid, räkna med tre år minst, inga genvägar..................räkna med motgångar, räkna med bakslag och frustration!

men räkna även med att sakta, sakta, sakta se en rostig gamal sten lossna, försiktigt bryta sig lös, frigöra sig och ge plats åt det lugn vi eftersträvar....

Låter det jobbigt? kanske, men värt det, absolut!  Det är varje hundägares skyldighet att vårda sin hund, att få den till att bli den lyckligaste varelsen på jorden, få den att älska livet......iaf försöka. 

jag tycker det är lite underligt hur vi människor så noggrant klipper klorna, rengör öronen, skrapar tänder, trimmar, badar, klipper..... medan vi många gånger inte lägger en bråkdel så mycket tid till att vårda det innre.

Vi pratar om possitiv stress, lydnad, ledarskap, tjänstevilliga hundar osv...... vi söker framgång men blundar många gånger för själva djuret som har blivit ett slgas redskap för många, LYCKLIGA HUNDAR --> ARBETANDE HUNDAR !!! Visst, men inte nödvändigtvis...... 

Det har Rimset lärt  mig, att stanna upp, tänka till, lyssna på djuret och dess behov, hunden talar hela tiden sitt tydliga språk, TYSTA INTE NER HUNDEN, LÅT DEN FÅ TALA , när du lyssnat, försök förstå, försök sätta dig in och sen försök åtgärda med samma tanke varje gång ----> inte för att få en lydig hund, inte för att nå framgång, inte för att slippa skämmas... utan för att du vill att just din hund ska vara den lyckligaste hunden på jorden!!!!!!

Anna


Kommentarer
Postat av: Veronica

Du kan ju skriva en bok...titeln är färdig "den lyckligaste hunden på jorden"....Och visst är det allt går ut på...spelar ingen roll vart vi kommer i diverse prov och dylikt...Det är i första hand hundens välmående som prioroteras....hade jag tänkt så med Lillin vet jag inte hur mycket vi hade tävlat ientligen....Fast vi hade skojj, och jag gjorde mitt bästa utifrån vad jag hade kunskap om då.....man kan inte göra så mycket mer än så..

2009-03-09 @ 10:47:43

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0