återgång

Lördag idag, nötblod och älgklöv ska plockas fram ur frysen för snapphanen Långöra ska träna mer på återgången i öppenklasspåret, det var nämligen det som gjorde honom ngt förvirrad om än OTROLIG spårnoga, han rundade åt fel håll, om och om igen och man såg riktigt hur han tänkte, in i det sista försökte jag låta honom lista ut återgångsproblematiken på egen hand då jag vet att det är på det sättet han lär sig allra bäst.

Tvärtemot vad de flesta anser så försöker jag inte störa hunden (beroende på hund) under det pågående spårarbetet, med beröm och diverse hjälp..... men naturligtvis är man flexibel i sitt tänkande så min spårhjälpare veronica fick ställa sig diskret på spåret för att på så sätt få rimset att komma på nya sätt att tänka för att lista ut vad det här med återgång handlar om. Det gick som smort!!!!!!!!!!

Om än han var mycket trött av det svåra problemet under det fortsatta spåret så hittade han klöven och och fick massa beröm, just nedanför spårslutet spirade en liten bäck med härligt kallt vatten. Detta var PERFEKT. Då Rimset kunde som sina rasfränder i Spanien dricka en välbehövlig slurk efter avslutat arbete som possitiv förstärkare och han kunde inte vara mer än SUPERNÖJD över dagens arbetspass!

Nu ska vi träna återgången och bara den! Innan vi lägger ett helt öppenklasspår igen.......

Nu är rimset på en dragrunda med husse och hans inlines, De tre Curlisarna och Lillis ska på jaktträning vid en sjö........

 
Curlis väntar på sin träning på bruks

Föresten!!!!
GRATTIS Sanna och Leo för erat första pris i lydnadsklass1, BRA JOBBAT!!!!!

Kommentarer

Dela gärna din åsikt eller lämna ett tassavtryck, alla kommentarer kommer besvaras här på bloggen!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0